דמי תיווך

מני שמש

New member
דמי תיווך

שלום לכולם שבת שלום. אני בקרוב בעזרת השם ישכיר את הבית שלי בנתניה. אחד המתווכים שאין לי איזה חוזה איתו או שהוא פירסם משהו הביא לי לקוח שבכלל עוד לא ידוע אם נסגור או לא אבל כבר עלתה שאלת דמי התיווך הוא רוצה חודש שכירות+ מע"מ, על מה ולמה? אני מוכן לשלם חצי חודש מה דעתכם?

על מה ולמה?

על שהביא לך שוכר - ואם אתה חושב שאתה יכול להסתדר בלעדיו ... אתה יכול להגיד לו יפה תודה ולוותר על שרותיו. בכל מקרה עליך לחתום לו על הזמנת שרותי תיווך ולסכם את דמי התיווך מראש.

מני שמש

New member
היי

תודה על התשובה. לא חתמתי איתו על כלום ולא פניתי אליו הוא מצא מודעה שחילקתי בתיבות דואר ופנה אליי. מכיוון והוא לא עשה מאמץ אתה לא חושב ש-450$ זה מספיק?

מני שמש

New member
....

צודק לא ניסחתי נכון. השאלה אם 450$ שזה מחצית חודש לא מספיק? כמעט בכל מקום לוקחים חצי חודש. מה דעתך כיועץ נדל"ן?

אין כזה דבר מספיק ...

אם אתה צריך את שרותיו - תשלם כמה שהוא דורש או שתנהל איתו משא ומתן ותגיע להסכמה על סכום נמוך יותר. אם אתה לא צריך את שרותיו - אפילו 1 דולר זה יותר מידי.

מני שמש

New member
שאלה אחרונה ודי

שבת שלום וסליחה שאני משגע אתכם. מה נהוג בד"כ לשלם אם הוא הנציג של השוכר?

eravictory

New member
נהוג לשלם כמה שתסכמו! מ 10$ עד

1000$ !!! כמה שתסכמו זה המקובל . ישנם בעלי דירות שמשלמים חודש מלא + מע"מ. ישנם שמשלמים חצי חודש וישנם שלא משלמים כלל. הכל לפי ההסכמה. וצודק אבי בכתבו אין מושג כזה יותר מדי . כמה שמסכמים הוא השכר. השכר אינו נמדד במאמץ גופני אלא בהצלחת העסקה. אם המתווך סגר לך עסקה לשביעות רצונך. דיינו!!! ( אפילו שהוא מיצג גם את השוכר(ואגב מה הפרוש לזה? )הרי הוא הביא את השוכר לא?)

מני שמש

New member
הכוונה

אני לא פניתי אליו אלא הבחור שמעוניין בבית הלקוח שלו אליי הוא הגיע דרך מודעה שאני פירסמתי.

מה זה משנה בכלל ...../images/Emo35.gif

אם לא פנית אליו ואינך מעוניין שיביא לך שוכר - תגיד לו את זה ואל תשתמש בשרותיו ... אבל אם אתה מעוניין בשרותיו עליך להגיע עימו להסכמה על שכרו.

נהוג בין חודש לחצי חודש

הוא מיוזמתו הציע את שרותיו כמובן שאינך חייב לקבל שרותיו אבל אם הנך רוצה השרות [והעובדה שיש המתענין בדירה מין הסתם מדגרבנת בכיחוון
] אזי יש לסכם גובה התשלום דרישתו סבירה והצעתך סבירה והנני בטוח שתגיעו לעמק השווה

nirdagan

New member
אתה יכול להתמקח איתו

כי הרי לא הסכמתם על כלום עדייין.

למעלה