דמי תיווך

ora251

New member
דמי תיווך

שלום רב,
רכשתי דירה לפני מספר שבועות באזור הצפון דרך משרד תיווך.
אחרי שנכנסו לדירה, ראו עייני שבמרפסת השירות של הדירה, יש נזילה מהצינורות מהדירה למעלה.
המתווך אמר שהוא לא ידע מזה, רואים את הנזילה רק באור יום, והמתווך היה שם מספר פעמים קטן והוא אמר שהיה רק בשעות אחה"צ-ערב כשחשוך.
האם אני יכולה לתבוע את המתווך בגין החזרת עמלת תיווך על שכביכול הוא הסתיר מידע כזה? הוא מן הסתם לא מודה בזה... ואין לי דרך להוכיח שהוא ידע או לא ידע... מה אתם אומרים?

פרל דוד

New member
המתווך לא מחוייב להציג לך נזילות או פגמים [אם אינו יודע]

עפ"י חוק המתווכים לא חלה עליו אחריות. [אם לא ידע מראש]
את דמי התיווך אתה משלם עבור פעולת הגישור של המתווך בן 2 הצדדים ואת זה הוא בצע בהצלחה, עובדה.

אבל...היכן האחריות שלך, אתה הרוכש ,ואתה אמור להביט לתקרה,לצדדים, ולחפש נזילות, לראות את הדירה בשעות היום כשהחלונות פתוחים, [כדי שלא
תקנה חתול בשק]

להזכירך בחוזה המכר רשום שהקונה [אתה] מצהיר בזה שביקר בדירה ומצא אותה מתאימה לצרכיו ולשביעות רצונו, לך אין שום אחריות ?
מאידך, יש הערה בחוזה הנוגעת ל"תום ליבו" של המוכר ומבהירה שבמידה ויתגלה שהמוכר הסתיר "פגמים נסתרים" בדירה תחול עליו אחריות שגבולותיה
נקבעו בחוזה.
כלומר...במידה ויסתבר שהמוכר הסתיר מידע שעלול לפגום ולפגוע באיכות חייך , ניתן לתבוע אותו באמצעות עורך דינך.
[בהנחה שניתן להוכיח שהפגם הוסתר ולא היה גלוי לכל]
[האם היה עו"ד אחד שמייצג את 2 הצדדים או 2 ?]

ora251

New member
חבל שאתה מדבר מפוזיציה של מתווך,יש פה עו"ד בקהל?

פרל דוד

New member
אני לא כותב מפוזיציה של מתווך.

אני כותב לך/עבורך התייחסות רצינית ממיטב שיפוטי המקצועי לאור ניסיוני , ולצערי אני לא איש בשורות.
תמיד תוכל לתבוע [ובסוף להפסיד] ותשלם מס לימודים גבוה שיכול להחסך עקב התייחסותי הרצינית לשאלתך.
אני כותב מ"השכל" אתה כותב מה"לב", ואתה טועה.

מבלי להדרש לסוגיית חובת הגילוי של המתווך

אם אין לך דרך להוכיח שהוא ידע על הנזילה ובחר להסתיר את המידע ממך- איך בדיוק תוכיח את התביעה שלך? מה יהיו הראיות שתציג לבית המשפט?
כלל המשפט העברי שאומץ במשפט הישראלי קובע כי "המוציא מחברו עליו הראיה" =חובת ההוכחה על התובע (למעט במצבים חריגים המצדיקים את היפוך נטל הראיה).
&nbsp
הכיוון שדוד פרל הציע לבדוק אם מדובר במום שהיה ידוע למוכרים ולא גילו לך אודותיו הוא לכאורה כיוון נכון.
יחד עם זה, ככל שהנזילה היא מהדירה למעלה אולי כדאי לבוא עימם בדברים על מנת שיתקנו?
&nbsp
&nbsp

h a j b i

New member
מעולם לא שמעתי שלמתווך יש אחריות בנוגע לפגמים בדירה

אתה יכול לתבוע את המוכר אבל גם פה תצטרך להוכיח שהוא ידע או היה עליו לדעת.
&nbsp
הכי פשוט, פנה לבעל הדירה מעל שיתקן את הליקוי וישלם עבור התיקונים הנדרשים אצלך. במידה ויסרב תתבע אותו, פה סיכויי הזכייה כמעט ודאיים.

למעלה