דמי תיווך שכירות

harelginat

New member
דמי תיווך שכירות

פניתי לסוכנות תיווך דרך מודעה באתר "יד 2" בכדי לשכור דירה (דירה גדולה ויקרה במקרה זה). עכשיו לפני סגירת החוזה, המתווך רוצה ממי (השוכר לעתיד) דמי תיווך של חודש שכירות+מע''מ.

בחיפוש מהיר בגוגל, אני מוצא שאסור לגבות משוכר לעתיד דמי תיווך - רק בעל הנכס צריך לשלם (אלא אם כן פניתי למתווך בבקשה שימצא בעבורי נכס, מה שלא קרה).

התקשרתי לסוכני תיווך שונים, לגבי דירות שונות, וחלקן היו ללא דמי תיווך בצד של השוכר וחלקן היו עם דמי תיווך של חודש אחד כאשר דמי התיווך מתחלקת חצי בחצי (חצי מדמי התיווך על בעל הנכס וחצי על השוכר).

אין לי בעייה לשלם את דמי התיווך. השאלה שלי אם דמי תיווך של חודש שכירות+מע''מ על הצד של השוכר היא חוקית? אני מרגיש שעוקצים אותי.

כן ולא

יש חוק שעבר לפני שנתיים , אבל החוק מטומטם, זה אחד החוקים שנכתבו בצורה הכי גרועה שיכול להיות, כנראה מראה על רמת חברי הכנסת.
המטרה המקורית היתה כמו שאתה אומר, שרק בעל הנכס משלם למתווך והשוכר לא,
אבל הם כתבו אותו עקום, שאומר שמי שפנה למתווך משלם,
ובפועל, אתה פנית למתווך, לכן אתה צריך לשלם,
בעתיד ישנו את החוק, והוא יגיד בפשוטו, את מה שהם רצו להגיד, אבל כרגע,
כאילו אין שום חוק,
אתה רוצה אתה הדירה, אתה צריך לשלם למתווך מה שהוא רוצה,
אבל אתה יכול להמתקח, הוא רוצה חודש פלוס מעמ, אתה יכול להציע לו רק חודש בלי מעמ, או כל סכום אחר, אם הוא מסכים תחתמו על חוזה ותשלם כמה שהסכמתם, אם הוא לא מסכים, אתה לא חייב לקחת את הדירה,
אבל אתה לא תקבל את הדירה.
אבל לשאלתך, אין חוק רלוונטי לנושא כרגע.

aeonf

New member
לא מדויק

הראו לו את הדירה, הוא לקראת חתימה על חוזה שכירות ופתאום צצה לה הדרישה לתשלום דמי תיווך, זו דרישה שהייתה צריכה לבוא מראש ובכתב, לא בדיעבד.
&nbsp

האם חתמת לו על טופס הזמנת שירותי תיווך לפני שהציג לך את

הדירה? אם חתמת, אז אתה חייב לשלם. אם לא חתמת אז שילך לחפש...

ואגב, מה שאתה אומר לא נכון. דמי התיווך חלים על מזמין שירותי התיווך.

למעלה