דמי שכירות בדולר

דמי שכירות בדולר

החוזה הנוכחי שלי אני משלמת בשקלים מחיר קבוע כל חודש , תענוג אמיתי. החוזה נגמר עוברת לעיר הגדולה בשעה טובה לבד. רוב החוזים בדולרים. אני נותנת צ'קים שנה קדימה, אני כותבת עליהם את הסכום בדולרים , או בשקלים ומתקזזת מול בעל הדירה על הפרשים?

gesus

New member
אי אפשר לרשום צ'ק על מט"ח

אם החוזה בדולרים ואת רוצה לשלם מראש אז בדר"כ לוקחים את השער היציג של יום חתימת החוזה ועל פיו משלמים לבעל הדירה. אפשר להיות יצירתי ולהגיד לבעל הדירה שאת משלמת לו שנה מראש לפי השער של יום החתימה, אבל את מתקזזת איתו לטוב ולרע במקרה שהשער יהיה שונה בכל ראשון בחודש. קשה לי להאמין שבעל בית יסכים לדבר כזה, זה סתם כאב ראש וגם שער הדולר היום כל כך נמוך שחבל לא לקחת אותו ב-2 ידיים, לחבק אותו, לנשק אותו ולכתוב צ'ק על פי שער זה. לדעתי לא מומלץ לתת צ'קים שנה מראש. תחתמי איתו לחצי שנה לכל היותר, תני לו 6 צ'קים ותוסיפי בחוזה שיש לך אופציה להארכת חוזה לאחר חצי שנה באותו שער חליפין.

../images/Emo210.gifתודה

בחוזה כתוב: לפי השער היציג של דולר ארה"ב, כפי שיתפרסם על ידי בנק ישראל, הידוע במועד התשלום בפועל, עבור כל חודש שכירות. משמע כל חודש?! עוד לא חתמתי אני עושה בירורים לפני כן. אני חותמת לשנה ויש לי אפשרות לצאת מהחוזה האופציה היא לשנה שאחרי....

דורפל

New member
אצלי

המשכיר ביקש תשלום כל שלושה חודשים בדולרים. במועד החתימה כתבתי ארבעה צ'קים דחויים על סכום שכר הדירה המומר לפי שער הדולר ביום החתימה. לקראת סוף החוזה נתקזז לטוב או לרע לפי שערי הדולר בפועל בימי הפירעון של כל אחד מהצ'קים. למיטב הבנתי זו הדרך הסטנדרטית לעשות זאת, והיא גם נראית לי די נוחה (לא צריך לכתוב צ'ק כל חודש, משלמים פעם אחת, מתקזזים פעם אחת)ץ

זה נשמע ממש סיפור...

קיזוז בסוף החוזה נשמע לי מסורבל מידי... אגב, את השטר חוב גם לא כותבים בדולרים, נכון?

SPnage

New member
שום דבר לא בדולרים

דולר הוא לא מטבע חוקי בארץ, ולכן אם תנסי לרשום סכום בכל אמצעי תשלום שהוא בכל מטבע אחר חוץ משקל לא יהיה לזה ערך. גם מחירים שמצוטטים בדולרים, כמו שכר דירה או נסיעות לחו"ל תמיד משולמים בשקלים לפי שער ההמרה. ובכל מקרה זה ממש לא מסורבל, אני משלם 12 צ'קים דחויים בתחילת השנש לפי השער באותו יום, ובסוף השנה מתקזזים על ההפרשים. אפשר לבדוק את השער באתר של בנק ישראל, זה לוקח 5 דקות וממש פשוט.

למעלה