דמי שדכנות..

דמי שדכנות..

מה אתם אומרים על הסיפור הבא ? אחותי הציעה את חברתה מהסמינר לשכן שלנו- בחור שהיה לו קשה מאוד בשידוכים ונפגש עם הרבה מאוד בחורות. אותה בחורה נפגשה עם אותו בחור מספר פעמים (בתיווך מתמשך של האחות כמובן.) ולאחר מכן זה ירד בפתאומיות, אחותי התפלאה אך אמרה זה רצונם וזו זכותם המלאה. אך לאחר כשבוע אנו שומעים שהזוג הנ``ל התארס בתיווך של מישהו מהמשפחה, ככל הנראה.. לחסוך דמי שדכנות.. אחותי כעסה אז נורא ואני חושב שבצדק-היא עבדה מאוד קשה על השידוך וכידוע כבר שדמי שדכנות (במגזרים שמקובל) הינם נושא הלכתי ולא סתם מחווה, מה דעתכם ? (לא שזה משנה, סיפור שקרה לפני שנה בערך, בכ``ז מעניין אותי לדעת מה דעתכם בנושא.)

גלית99

New member
מגעילים.

אנשים שלא יודעים להוקיר טובה/לשלם אלף דולר למי שהביא להם את האהבה שלהם הם קמצנים זולים ויותר מכך כפויי טובה.

זאת התנהגות לא יפה

אולי יש להם בעיות כספיות? גם אם כן, הם היו צריכים לשוחח על זה עם אחותך.

נכון..

ולא רק שהם לא שוחחו הם אף לגלגו כאילו היא רוצה לסחוט אותם וכו`. ואגב , ממש לא חסר להם כסף.

זמניט

New member
זד מאד לא יפה וגם מסוכן

שמעתי הרבה סיפורים על הקפדות של שדכנים אז שיזהרו. בכל אופן הייתי מציעה לאחותך לא להקפיד עליהם למרות הקושי

אני מכיר אישית זוג שלא היה להם ילדים

הרבה שנים עד שהם שילמו לשדכן את חצי מהכסף (הם שילמו לשדכן אחר שהציע, לאחר שהשדכן הקודם הציע וזה ירד באמצע)

נתי300

New member
מעשה לא הגון

ולא יפה כלל אדם שטרח ועבד מגיע לו שכרו. ואם מצבם היה קשה לפחות יתנו משהו ויסבירו. אבל בכל אופן כדאי לדון לכף זכות מה אנחנו יודעים על אנשים.

השיסער

New member
ע"פ מה ששמעתי,

כשמגיעים בני-זוג חשוכי בנים לקבל ברכה מהגר"ע יוסף, השאלה הראשונה שהוא שואל אותם היא - 'האם שילמתם דמי-שדכנות לשדכן?".. כך שזה עניין שלא כדאי לשחק איתו.

קצת סדר בדברים

דמי שדכנות לא מגיע לה, כי היא לא זאת שסיימה את השידוך, מה שכן הם צריכים לתת לה שליש כפי שנהוג לתת למציע הראשון גם אם הוא לא סיים את השידוך, היא בהחלט יכולה להזמין אותם לדין תורה על 300 דולר מכל צד, אבל 2000 דולר משלמים רק לזה שסיים בפועל את השידוך, גם אם זה לא ממש יפה מה שהם עשו.

עשית רק בלאגן בדברים.

א. היא כן סיימה את השידוך - הם סגרו שהם הולכים על זה עוד בתיווכה, רק שהם עשו את התרגיל כאילו זה ירד כדי לחסוך כאמור. ובפירוש היא לא רק זרקה הצעה. ב. גם מי שרק זורק הצעה מגיע לו 600 (שלש מאות מכל צד) ולא 300 כפי שכתבת.

על ראשון ראשון

1. לגמור הכוונה שבירת צלחת, את זה היא לא עשתה, עם כל הכאב וכמה שזה לא יפה מצידם, ככה הנוהג, תשאל כל שדכן תשמע סיפורים כאלו שהם יצאו רק עם שליש. 2. כתבתי שליש, כמובן שאתה צודק כי כל צד צריך לתת 300.

אני חושב שהיה מגיע לה יותר משליש

שליש זה במקרה שאתה זורק הצעה והולך, לא במקרה שאתה מציע את ההצעה וגם עושה 200 טלפונים.

באמת למי צריך לשלם?..

אם מישהו מציע לך איזה שם ואז אחד מהצדדים פנה לשדכן כדי שיטפל בשידוך עד סגירתו במזלט אז ,צריך לשלם לזה שנתן את השם (בפרט שבמקרים רבים הראשון מתענין וקצת דוחף את השידוך ובטוח שהוא השדכן.) אולי רק צריך לצפר אותו במשהו?

למעלה