דמי רישום

סיוון09

New member
דמי רישום

שלום,
אחותי חיפשה עבודה והגיעה במקרה למשרד נדל"ן ששם טענו שכדי לעבוד שם צריך לעבור קורס בסך 5500 ש"ח שאח"כ מוחזר עם המכירה הראשונה.
היו שם כל מיני דברים הזויים. אני לא רוצה להלאות בפרטים, אבל הופעל עליה לחץ רב כדי להירשם לקורס הזה (אם הפרטים חשובים אז אפרט).
תוך יממה בלבד היא הבינה שמשהו אינו כשורה (אם כי לא נראה שמדובר במשהו לא חוקי) וביקשה לבטל.
בחוזה היה כתוב שאם מבטלים לא מוחזרים דמי רישום בסך 800 ש"ח!!!!

היא שאלה על זה והוא אמר שאלו נהלי החברה (שזה בעצם הנהלים של עצמו כי הוא הבעלים) ושזה מה שחברת האשראי דורשת (שזה שקר כמובן, אך גם אי אפשר להוכיח שהוא אמר את זה).

אני מעולם לא נתקלתי בדמי רישום כה גבוהים, מה גם ש"תהליך" הרישום לא היה כרוך בשום תהליך. הוא רק העביר את כרטיס האשראי והרישום הסתיים.

האם זה בסדר, האם כל אחד יכול לגבות כל דמי רישום שהוא רוצה ולהחליט שהוא לא מחזיר?

הסעיף הזה נראה לי בלתי הוגן בעליל!

אשמח לקבל חוות דעת.

זה אולי לא כל כך בסדר אבל חוקי

זה בהנחה שאחתוך הינה בגירה וכשרה משפטית להתקשר בהסכם.
מציעה שתנסה להגיע אתו להבנה על הפחתת הסכום.

cויתן

New member
לא בטוח שזה חוקי

על פי חוק אסור על מעביד לקבל כסף מעובד כתנאי לקבלתו לעבודה.

אולי הוא רשאי לנכות משכרו עבור קורס, אך אינו רשאי לקבל כסף מראש.

לא בטוח שמדובר כאן

על קיום או כוונה לקיום יחסי עובד-מעביד, זאת לנוכח אופן ניסוח השאלה לפיו עלות הקורס "תוחזר" במכירה הראשונה. אבל אם זה לא המצב, אז אתה כמובן צודק.
ו...אני שמחה על השתתפותך בפורום הזה. ברוך הבא.

אכן לא מדובר ביחסי עובד מעביד

אבל מצאתי אתמול חוק להגנת הצרכן:

קבוצה 3: נופש ובילוי, קורסים וחוגים

המוצרים: שירותי הארחה, נסיעה, חופש ובילוי, קורסים וחוגים.

מועד הביטול: ניתן לבטל את העסקה תוך 14 יום מיום עשיית ההסכם,
ועד 7 ימי עסקים לפני מועד תחילת השירות.

האם זה באמת המקרה?

הנה קישור לחוק:
http://www.consumers.org.il/category/group-3

בנוסף,

באוניברסיטה ובמכללות אסור לגבות דמי רישום של יותר מ-350 ש"ח. אני יודעת שכאן זה משהו אחר, אבל בכל זאת, אין פיקוח על סכום שאותו ניתן להגדיר כדמי רישום?
תיאורתית הוא גם יכול לקבוע שדמי הרישום יהיה בסך 4000 ש"ח?

cויתן

New member
כן

כיוון שדמי ההרשמה הם חלק מההסכם שבוטל,
ממילא מבוטלים גם דמי ההרשמה.
אבל יש להם זכות לגבות עד 100 ש"ח בתור דמי ביטול, וגם עמלת גביה
של חברת האשראי, אם התשלום בוצע בכרטיס אשראי, ועליהם להוכיח
שאכן הם חויבו בעמלת גביה כזו.

cויתן

New member
אם מתקיימים התנאים שבתקנות

כלומר, הביטול היה תוך 14 ימים מיום עשיית ההסכם, וגם 14 ימים לפחות שאינם ימי מנוחה קודם למועד תחילת הקורס, אז יש לדרוש מהם החזרת התשלום.
כדי למנוע ספק רצוי להודיע במכתב רשום על הביטול ועל דרישת החזרת התשלום, ויש להתרות בהם שאם ההחזר לא יתבצע תוך 7 ימי עסקים (על פי הקבוע בתקנות) תוגש נגדם תביעה לבית המשפט.
בהצלחה.

למעלה