"דמי עריכת חוזה"

balki80

New member
"דמי עריכת חוזה"

שלום, אני שוכר דירה. המשכיר הוא גם עורך דין. הוא מעוניין לגבות ממני "דמי עריכת חוזה" (למרות שהוא לא עורך הדין "שלי", הוא לא מגן עלי). אין עורך דין צד שלישי בעניין - מדובר רק בי (השוכר) והמשכיר (שהוא גם עורך דין). האם הוא יכול לפעול בעת ובעונה אחת תחת שני הכובעים הללו? גם להיות צד בחוזה, וגם לגבות דמי עריכת חוזה? שאלה שניה - האם התעריפים של לשכת עורכי הדין כוללים מע"מ, או שהמע"מ נגבה בנפרד? (הוא מעוניין גם לגבות מע"מ, כמובן).

נראה לי לא תקין

יש מקרים בהם המשכיר דורש מהשוכר לשאת בחצי עלות העו"ד שלו אבל מצב בו העו"ד הוא המשכיר והוא דורש גם שכ"ט נראה לי בעייתי. מצד שני, אתה יכול להתייחס לזה כאל תוספת לשכר הדירה. בקשר לתעריפי הלישכה אין המדובר בתעריף מחייב. אם לא כתוב שם אחרת, המחיר כולל מע"מ.

balki80

New member
תודה - המשך

אם אני אתייחס לעניין כתוספת לשכר הדירה - מדובר בחתיכת תוספת
הוא גבה חצי משכר הדירה החודשי כדמי עריכת חוזה (ועכשיו הוא גם הוסיף את עניין המע"מ, שעל פי מה שכתבת בתשובתך, לא תקין, מאחר שהתעריפים כבר כוללים מע"מ). אני יודע שתעריפי הלישכה לא מחייבים, אבל כשניסיתי לערער בפניו על כך שהוא גובה דמי עריכת חוזה, הוא נתלה בכך ש"מותר לו לקחת חצי משכר הדירה החודשי, על פי חוק". אגב, כשאת כותבת שהתעריפים "לא מחייבים", למה הכוונה? האם אפשר לגבות כל סכום שהוא, גם מתחת וגם מעל למה שרשום שתעריפון? האם התעריפון הזה הוא לא משהו שאזרח יכול לפנות אליו כאשר מתעורר ספק? האם יש לי מה לעשות בעניין גביית חצי משכר הדירה החודשי כ"דמי עריכת חוזה", או שאם כבר כתבתי את הצ'יקים וחתמתי על החוזה, העניין אבוד? אגב, הוא דורש את זה מכל הדיירים שלו - הוא בעל הבניין. האם אפשר להגיש תלונה על כך?

Amirmel

New member
התעריף

התעריף המינימלי של לשכת עורכי הדין אינו כולל מע"מ והוא אינו מחייב - מותר לגבות שכר טרחה גבוה יותר או נמוך יותר כפי שעוה"ד והלקוח מסכימים. לעניות דעתי, גביית שכ"ט עבור פעולה שמתבצעת מול עוה"ד עצמו אסורה מבחינה אתית.

balki80

New member
שאלת המשך

שלום, אני ממשיך כאן שאלה שפתחתי בעבר. האם הנושא שהעליתי בשאלתי הוא בר תביעה (תביעה קטנה)? במידה ולא - האם אפשר להגיש תלונה בוועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין על העניין, והאם ישנו איזו שהוא סיכוי לסעד למגיש התלונה בוועדת האתיקה (כלומר, האם אני יכול לקבל את כספי בחזרה), או שמא מדובר רק בהתנהלות של לשכת עורכי הדין מול עורך הדין עצמו? תודה.

למעלה