דמי כיס לילדים

ron68

New member
דמי כיס לילדים

מאיזה גיל כדאי ומומלץ לתת דמי כיס לילדים? ומה לדעתכם צריך להיות הסכום? וכמה פעמים בחודש? בתי בת 7. ובכלל האם כדאי?

s h o o s h a

New member
דמי כיס

נושא מעולה! (לדעתי כמובן) בהחלט כדאי, רצוי וראוי שילדים יקבלו דמי כיס. זו מין משכורת כזו שהם יקבלו וישתמשו בה לצרכיהם ולפי ראות עיניהם. גיל? לדעתי כבר מכיתה א'. דמי כיס הם חלק מהחינוך לעצמאות, חינוך להעריך כסף, חינוך לדעת כיצד לנצל כסף בדרך הנכונה והנבונה ביותר. כמה? זה מאד אינדיבידואלי. ובכל מקרה, לא חושבת שצריך להפריז בסכום. 100 שקל בחודש (נשמע לי סביר) ולחלק אותם ל'מנות' שבועיות של 25 שקלים בכל תחילת או סוף שבוע. כמובן שיש להסביר לילד שמעבר לסכום הזה, שניתן לו עבור כל מה שעולה, כאמור, בדעתו, הוא לא יקבל כספים נוספים. סכום דמי הכיס יעלה ביחס לגילו של הילד וצרכיו. אפשר בהחלט, במקביל, להסביר לילד משמעות המילה 'חיסכון' וללמדו כי הוא יכול לחסוך את כספו למען 'מטרה' גדולה שאולי הוא רוצה. בכל מקרה, לדעתי דמי כיס הם בהחלט בעלי משמעות חשובה וערך רב בהקניית ערכים.

Bavmorda

New member
../images/Emo8.gifאני הצלחתי ל"שחד" את הילדים שלי

בשתיית השוקו בבוקר.
שקל. הגברת בטריה לא תמיד מסיימת את השוקו, אז כדי לא לפנק אותה בעוד ממתק, כל פעם שהיא מסיימת את השוקו היא מקבלת שקל. (ואני עדיין לא מרוששת
). אבל הכי מצחיק זה מר בטריה (עוד מעט בן 4) ולפעמים כשהוא מסיים את השוקו הוא ואמר לי "אמא, כסף
". הוא הרבה פחות שובב ממנה, ילד טוב שתמיד מבקש רשות לכל מיני דברים, ככה שאני יודעת שהבקשה היא לא מתוך רדיפת בצע (שהוא מינסתם לא מבין בה) אלא פשוט"גמלי מגיע הפרס הזה". בתי עדיין לא בקשה דמי כיס, ובמצבי הקיים, בינתיים היא מקבלת כמעט כל דבר נוסף שהיא רוצה (משחק, תיק). בסה"כ אני לא רוצה לגדל אותם להיות חומרניים אבל באותה מידה אני מפנקת אותם. עכשיו אני נזכרת שאמרתי לבתי כשבסוף כיתה א' נוציא את הכסף מהקופה והיא תוכל לקנות איתו מה שהיא רוצה
... BAV.

m i c h a l i

New member
דמי כיס אצלנו ../images/Emo130.gif

לפני כחודשיים העלתי את הרעיון בפניה. התגובה הראשונה שלה היתה: " אמא, לא צריך... בשביל מה?..." לאחר שהסברתי לה שהכסף הזה מיועד להוצאות שלה ושלה בלבד. גם אם אני לא מוכנה לקנות משהו (כמו קלפים או מסטיקים..) היא שמחה ואני שמחה להעביר לה את המשמעות של חיסכון והוצאה. אתמול היא רצתה קלפים ואמרתי לא ואז הצעתי לה לקנות "מהכסף שלה"
היא הסכימה ושתינו יצאנו מרוצות. כרגע הסכום עומד על 10 שקלים בשבוע וזה די והותר מבחינתי (בשבילה זה ממש הון... ) ועוד סיפור קטן... אתמול "נתקעתי" בלי כסף מזומן בארנק אז ביקשתי להלוות ממנה סכום
זה היה נחמד.

10Keren10

New member
דמי כיס רצוי וכדאי- רעיון מקורי

לדעתי דמי כיס הוא רעיון מצויין , אני מיישמת אותו בבית לשני הילדים שלי , לדעתי התחלתי עם זה בערך בכיתה ב'. הרעיון שהילד מקבל תקציב דמי כיס והוא מחליט מה הוא עושה איתו. הגדרתי עם הילדים איזה צרכים הדמי כיס אמורים לכסות (ממתקים, מסטיק, ארטיק, קישקושים , משחקים קטנים)והילדים יודעים שהם לא מבקשים כסף נוסף לצרכים אלו כי הם לא יקבלו. בחודשים האחרונים שכללתי את נושא דמי הכיס ועשיתי בבית טבלת עיצוב התנהגות, החלטתי על איזה פרמטרים אני מתגמלת את הילדים וכל יום אני רושמת בטבלה מה מגיע להם. מטרת טבלה זו להראות להם שיש קשר בין חובות וזכויות. בנוסף לדמי כיס יש לנו גם תקציב חודשי לכל ילד לחודש , הילד בוחר מה הוא קונה , לי יש זכות להטיל וטו או לקבוע שמתוך התקציב קונים חולצות ביה"ס. לאחר התנסות של כ 3 שנים בצורה כזו עם הבת שלי שהיא כיום בת 14 אני רוצה לומר שאני מאוד ממליצה וזה מאוד עוזר למנוע מריבות על מותגים, היא בוחרת את הבחירות שלה במסגרת התקציב הנתון. לכל מי שרוצה לקבל יותר פרטים אשמח לענות.

Bavmorda

New member
../images/Emo13.gif אשמח אם תספרי יותר על טבלת

עיצוב ההתנהגות שיצרת. תודה, BAV.

10Keren10

New member
טבלת עיצוב התנהגות

מכינים טבלה שכל טור הוא יום בשבוע . השורות הם הדברים ברצונך לחזק אצל הילדים למשל אצלינו אחד הדברים הוא יציאה בזמן מהביית לבית הספר. לכל משבצת כזו רושמים חייכן ומחליטים כמה כסף שווה חייכן. בסוף השבוע מסכמים את החייכנים ומתרגמים את זה לדמי כיס . כדאי גם לעשות סיכומי בייניים כל כמה ימים על מנת שזה יהיה אפקטיבי. זה פועל וגורם לשינוי בהתנהגות של הילדים אבל לוקח זמן. בהצלחה. קרן

למעלה