דמי אבטלה

חמודהה2

New member
דמי אבטלה

שלום לכולם, איך אני יכולה לדעת אם אני זכאית לדמי אבטלה? השתחררתי לפני כחודשיים. במהלכם עבדתי בשתי עבודת זמניות של שבוע . ואני חותמת בלשכת תעסוקה פעם בשבוע .. מה עלי לעשות והאם יש עניין שעלי להסדיר מול ביטוח לואמי ? תודה מראש ושבוע מצויין !!!

sad man

New member
מצטרף לשאלה שלה..

אני משוחרר 3 חודשים ובנתיים עובד בעבודה זמנית "שחורה" בלי תלוש.. בזמן האחרון, הכסף הזה לא מספיק לי אז נרשמתי בכמה חברות כח אדם.. ביקשתי שיתנו לי לעבוד בעבודה מועדפת..(אני לוחם רובאי 07 אבל לא רוצה לעבוד מאבטח) ובאף מקום אין עבודה מועדפת.. אז השאלה שלי היא כזאת...לפ מה שהבנתי נכון אז חייל משוחרר זכאי לחצי שנה דמי אבטלה (תשובה לשאלה של חמודה 2) אבל אם אני אומר ללשכת תעסוקה שאני רוצה רק עבודה מועדפת אז הם חייבים לחפש לי עבודה מועדפת או שהם יכולים הגיד לי לעבוד באיזה עבודה שהם רוצים ואם לא אז לא יתנו לי דמי אבטלה ..??

חמודהה2

New member
SAD MAN

אם עבדתי בשתי עבודות זמיניות ( כל אחת שבוע ימים) אחת דרך הלשכה ואחת דרך כ"א.. האם אני זכאית? פשוט לגשת לסניף ביטו לואמי עם תלושי משכרות אחרונים ותעודת שחרור??

DoubleD

New member
זכאות לדמי אבטלה

" על מנת להיות זכאים לדמי אבטלה, יהיה עליכם לעבוד לפחות שישה חודשים מלאים (רצופים או לא רצופים) במהלך השנה הראשונה לשחרורכם. דמי האבטלה ישולמו ע"פ שכרכם לפני תקופת האבטלה ולתקופה של 70 ימים לכל היותר ובכל מקרה לא יפחתו מהסכום המזערי הקבוע בחוק לחייל - 92.34 ₪ ליום. " מתוך האתר להכוונת חיילים משוחררים http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/zchut/zchut_dmei_avtala.asp?UN=3&HD=3&SUB_UN=2

למעלה