תודעת שירות צריכה לבוא מהבטן
גם של נותן השירות וגם של מקבליו. אלמנטרי בעיני להציע מנת ילדים הולמת. לדוגמא, מנת הספגטים של ג'ויה ב-20 ש"ח היא מציאה אמיתית, ואני גם אוהבת את זה שהיא מגיעה "נטו", בלי "כוס שתיה" או "קינוח". לעומת זאת, כשבאודאון מנת הילדים המושקעת ביותר כוללת גם שתיה וגם כדור גלידה ועולה כמעט כפליים, אז זה נחמד לילד בן 10 אבל מיותר לגמרי לפעוט בן שלוש. עוד כדאי, שכוסות השתיה של הילדים יהיו, המממ, מפלסטיק, ורצוי עם מכסה + קש. מקובל מאוד בארה"ב, פה לא, וחבל. צריך גם להיות מקובל במסעדות שמאירות פניהם למשפחות, שלפעמים אנחנו רוצים להזמין את ארוחת הילדים לפני היין או השתיה שלנו. נמאס לי ממלצרים שדבר ראשון רוצים לדעת "מה נרצה לשתות", אחרי שהמארחת יבשה אותנו 15 דקות בכניסה למרות שהזמנו שולחן והופענו בדיוק בזמן (קרה יותר מפעם אחת לאחרונה בג'ויה) וכשאנחנו מבקשים להזמין קודם כל את מנות הילדים כדי שיצאו מוקדם ככל האפשר, עושים לנו פרצוף. מלצרים, תבינו, אם הילדים יהיו שבעים ומרוצים, אנחנו נהיה יותר נינוחים ואולי אפילו נשתה עוד
... (אגב ג'ויה, למה הסירו מהתפריט את הפולפטה, שהיתה מנת ילדים קלאסית???) הלאה, אני אוהבת מקומות שמוכנים לחלק "מנה" לשתיים, כמו שפינקו אותנו ב"תמול שלשום" השבוע כאשר פשוט חילקו את ה
הענקי בין שני ספלים קטנים. גם ארומה מחלקים לנו דרך קבע את האייס ארומה לשתי כוסות חצי-מלאות ויש שלום בית במושב האחורי. במקרים הבודדים בהם ביקשתי במסעדות לחלק כוס לימונדה אימתנית בין שתי כוסות, כך שהכמות תהיה סבירה לילד, וגם הכוס תהיה רק חצי מלאה, לא תמיד ידעו לבוא לקרתנו. מצד שני, תמיד יהיו משפחות שינצלו את היחס הטוב לרעה, ישאירו אחריהם בלגן, ירעישו לכל המסעדה, ויוציאו שם רע לקונספט של ארוחה משפחתית במסעדה.