דמיון מוזר....

Metheny

Member
דמיון מוזר....

מישהו שם לב לדמיון בין השיר I Wish It Would Rain Down של פיל קולינס לשיר I Wish You Were Here של פינק פלויד ? אני מתכוון רק לדמיון בין המלודיה במשפט "I Wish You Were Here" בשיר של פינק פלויד למלודיה במשפט "I Wish It Would Rain Down" אצל קולינס. גם המנגינה זהה, וגם המילים של המשפט די דומות...

yushii

New member
כן, זה די בולט ואפילו מביך

מילא אם המילים היו שונות אז לא כולם היו שמים לב לזה... נו, מילא. כדברי מתי כספי: "כמה שירים כבר אפשר להמציא בכלל"

melancholy man

New member
מאוד מוזר

אם אתה מתכוון לדומים במובן הזה שמדובר בקטעי מוסיקה המלווים עם שירה שיש בהם את המילים I whish אז כן הם בדיוק אותו דבר, מעבר לזה אני לא מוצא דימיון בין הקיטש הנוראי של קולינס לבין השיר של פינק פלויד, לא במשמעות, לא בכוונת הכותב ובטח לא בין הלחן הפשוט להחריד של קולינס לבין Whish you where here. אבל, היי, אולי זה רק אני.

Metheny

Member
דווקא שיר טוב של קולינס

סתם סיקרן אותי אם רק אני שומע את ה-hook הדומה במילים הראשיות של השיר.

Metheny

Member
שכחתי להוסיף...

שבעקבות כותרת תגובתי האחרונה אני כמובן צופה לעצמי מוות בסקילת אבנים מחברי הפורום, אבל מילא...

melancholy man

New member
אנחנו כבר מזמן לא סוקלים

כבר מזמן מצאנו שצליבה עובדת הרבה יותר טוב... האמת, שיש גם לי נטיה לדעות נחרצות כאלה על דברים שאני לא אוהב, אבל בסופו של דבר אנחנו מדברים על טעם, וכל אחד וטעמו הוא וכל טעם מכובד, באמת לאיש מאיתנו אין מונופול על טעם טוב.

HelterSkelter1

New member
גרמתם לי להוריד את השיר הזה../images/Emo122.gif

אז הוא כמובן קיטש דביק-מעיק וכו'. השיר של פינק פלויד אומנם הרבה יותר טוב, אבל הלחן של קולינס לא פשוט יותר משל פינק פלויד, לדעתי. אפשר לראות את הדמיון בשורה "I Wish" אבל אם המילים לא היו דומות יחסית (או יותר נכון עם המילה Wish) אז לא יודע אם הייתי שם לב. זה רק חלק קטן משני השירים, ככה שאני לא יודע אם יש פה העתקה כלשהי. בתור המלצה חברית, א-ל תקשיבו לפיל קולינס
, אבל כל אחד יעשה מה שבא לו...

melancholy man

New member
אאהההמממ

לא אמרתי שהלחן של פינק פלוייד יותר מורכב, אמרתי שהלחן של קולינס פשוט, גם הלחן של פ"פ פשוט, אבל הרבה יותר יפה (שזה כמובן דבר סוביקטיבי לגמרי). ואגב, בעיני, קולינס בשום שלב בקרירה שלו לא היה שווה האזנה, בטח לא בקרירת הסולו שם אפילו שאריות יומרה לא נשארה לו.

HelterSkelter1

New member
קולינס

היה שווה האזנה בכל אלבומי ג'נסיס מ-70 עד 74, ב-Brand X, באלבומי סולו של כל מיני אמנים שבו הוא היה אורח, וכו'. האיש היה מתופף מעולה, שעלה על הרבה מאוד מתופפי רוק אחרים, לדעתי. לגרור את ג'נסיס עד שנות התשעים, להוציא אצלבומי סולו, לשיר ולהלחין, זה משהו אחר

One Echoe

New member
מישהו יכול לכתוב

את שם היוצר ושם השיר המדוייקים? אני רוצה להוריד+להשוות.

One Echoe

New member
חיפשתי לפי ההודעה הראשונה.

וזה לא מצא לי. וצודק, בפורומים אסור לכתוב דברים כאלה. מי שיכול לשלוח לי מסר תודה...

One Echoe

New member
שמעתי...

שמעתי את פיל קולינס, ולא מצאתי דמיון, ואפילו הכי קטן. מה גם שלדעתי זה שיר ממש טוב. <תודה למי ששלח לי את המסר
>

One Echoe

New member
שמעתי שוב...

יש דמיון...אבל זו לא העתקה, לדעתי. ואני עדיין חושב שזה שיר טוב :]

למעלה