דמות פרוותית

opeller

New member
דמות פרוותית

היי,
יש דמות שאני רוצה לעשות לה קוספליי בעתיד, שהיא בעצם חייה שהולכת ומדברת כמו בן אדם. בגלל שהיא חיה הגוף שלה מכוסה בפרווה. אני לא רוצה לעשות חולצה בצבע של הפרווה וללבוש אותה בתור הקוספליי, אלא מעדיף לעשות לעצמי בגד מפרווה מזויפת, כלומר, במקום לקנות בד ולתפור אותו לצורה שאני רוצה, לקנות פרווה מזויפת ולעשות מזה את הקוספליי.

השאלה שלי היא כזאת - למישהו פה יש ניסיון עם זה ויכול לייעץ לי משהו בנידון? זה בכלל הגיוני\אפשרי לתפור דבר כזה? אפשר באמת לתפור מזה צורה של הגוף שלי? מכונת תפירה מסוגלת לתפור דבר כזה? מה צריך לשנות בצורת התפירה או העבודה עם הפרווה המזוייפת מאשר איך שתפרתי ובכללי תופרים עד היום בגדים רגילים מבד רגיל?

מה שאני מתכוון לקנות בתור הפרווה המזויפת לתפירה בסגנון הזה אם לא בדיוק זה -
http://www.ebay.com/itm/20X60-FAUX-...t=US_Fabric&hash=item3a6df744e4#ht_874wt_1163

במקרה, למזלי, המוכר היחיד שמכר פרווה מזויפת שנראית בצבע שאני רוצה ולא בכמות פיצקית, מישראל (יבנה) XD

אשמח לשמוע את דעתכם ועל נסיונכם,
אופיר :)

Stuchi

New member
בשביל שאלות כאלה צריך רפרנס

אי אפשר בדיוק להבין מההסבר שלך מה אתה מתכוון לעשות, תביא רפרנס וככה יוכלו לעזור יותר

suika

New member
מצטרפת לבקשת הרפרנס

תמיד אפשר לעשות קיגורומי כמו שאני וסתיו עשינו למוקונה. זה לא מאוד מסובך, נוח יחסית להסתובב בזה, אם אתה קונה פליז נכון לא יהיה לך חם מדי או קר מדי, וגם לתפור פליז לא הוכיחה את עצמה להיות בעיה גדולה (עד שזה הגיע לחלק קטנטן שבו היו 8 שכבות של פליז ו3 של כותנה. אבל זאת כבר בעיה אחרת). החיסרון היחידי של פליז בעיניי הוא שלפרום אותו זה זוועה. ואני וסתיו פרמנו -הרבה- פליז.
ובכללי, דמויות פרוותיות הייתי ממליצה לך לעשות בחורף בגלל שמה לעשות, ישראל היא מדינתנו הקטנה והאהובה, וחם פה, נורא. אתה לא רוצה להזיע על כל הקוספליי שלך ולהתייבש למוות.

opeller

New member
תגובה

אני יודע שיש מספר אפשרויות אחרות, ואולי באמת אשתמש בשיטה שהזכרת או שיטה דומה לה אם ארצה לעשות קוספליי חמוד כלשהו אי פעם. אבל ספציפית לדמות הזאת חשוב לי לעשות קוספליי עם פרווה מזוייפת, כמה שזה יהיה לא נעים. :)
ותודה על העצה בעניין מזג האוויר. זה חשוב.

opeller

New member
תגובה

הייתי שמח להשאיר את הקוספליי שלי כסוד. יש מי שכבר כתבה לי מה דעתה, והיא עזרה לי בעבר והראתה הרבה הבנה, ולא הייתה צריכה שאני אביא לה רפרנס. אז הסתדרתי, אני מניח. אבל תודה בכל מקרה! ^_^

Mana Sama

New member
מיבנה? O:

מי מבחור ואיפה הוא ממוקם,אולי הוא יהיה יעיל אם אצטרך (אני יבנאית..)

opeller

New member
תגובה

סליחה, אבל אין לי מושג. אני יודע רק עד כמה שכתוב בדף המכירה שנתתי את הלינק שלו. חוץ מזה אין לי מושג. כתוב שמיקום הפריט הוא בישראל, יבנה. מאחל לך בהצלחה. ואם זה ממש חשוב לך אני מוכן להשתדל לזכור לתת לך פרטים עליו כשאקנה ממנו (אבל זה כנראה יהיה עוד הרבה זמן כי זה קוספליי שאני מתכנן לאחרי החופש הגדול מתישהו)

Mana Sama

New member
נה,זה לא ממש חשוב לי

סתם חשבתי שאם כבר יש ביבנה אז במידה ואצטרך אדע לאן לפנות..אבל אני לא חושבת שאצטרך,לא בזמן הקרוב בכל אופן

תודה בכל מקרה

happy berry

New member
דבר ראשון

אם אתה הולך להכין מזה תלבושת שלמה, תתכונן לזה שהקוספליי הולך לעלות *המון* כסף. פרווה מלאכותית יכולה להיות מאוד יקרה אם היא איכותית. ויקרה יחסית לבדים אחרים אם היא פחות איכותית.

בעיקרון לפרווה אין מתיחה בכלל, קח את זה בחשבון כשאתה תופר משהו שיהיה צמוד לגוף שלך, וגם קח בחשבון שככל הנראה תצטרך לעשות בטנה או ללבוש משהו מתחת כי החלק הפנימי של הפרווה המלאכותית מאוד לא נוח.

בעיקרון אתה תופר את הפרווה כמו בד רגיל, אבל על מתח חוט נמוך אורך תפר ארוך ומחט מאוד חזקה. לאט ובזהירות.
כשאתה מכין את הפרווה לתפירה, סדר את איזור התפר כך שכמה שפחות סיבים יתפרו כלפי פנים, כדי לטשטש את איזור התפר. גם גזירה באלכסון יכולה לעזור לטשטוש קו התפר, אם הפרווה ארוכה יחסית, אתה יכול להבריש את הסיבים שנתקעו בתפר כלפי חוץ.

opeller

New member
תגובה

את מדהימה אותי שוב עם הידע שלך והעזרה שאת נותנת לי. באמת שזה מש משמח אותי. תודה רבה לך.

א. אני לא בטוח שהוא יעלה כ"כ הרבה כסף. מה שפרסמתי, שנראה לי בסדר לגמרי אבל כמובן שאי אפשר לקבוע רק מתמונה, עולה 9.5 דולר ל20" על 60", או במילים אחרות, כמעט 40 שקל לכמעט 152 ס"מ על 51 ס"מ. מה שאני רוצה זה פשוט לעשות את זה על כל הגוף. הראש, לכל אורך היידים, לכל אורך הרגליים, הכל. אני לא חושב שזה ידרוש ממני יותר מ 3 כאלו. זה אומר 120 שקל ועוד כמה שיעלה לי להגיע לשם (כי אני לא יכול פשוט להזמין את הבד ולקוות שהוא יהיה מה שאני צריך, זה לא יהיה חכם במיוחד מצידי). יש משהו שאני מפספס אולי?

בנוסף, למה אני צריך לשים לב ומה אני צריך לבדוק ואיך כשאני קונה פרווה מזוייפת? מן הסתם שמה שצריך לשים לב שונה ממה שצריך לשים לב כשקונים בד רגיל.

ב. עדיף לי שזה יהיה ככה. כמו שכתבתי - הדמות היא בעצם חייה. כלומר, זה לא איזה מעיל שהדמות לובשת, אלא ממש צמוד לעור שלה. אני לא רוצה שזה יראה רופף, אלא מדויק. אומנם זה עלול לגרום לזה שטעות קטנה תדפוק את הכל, שלא כמו בבד רגיל שאולי עוד אפשר להציל, אבל בכל קוספליי יש משהו שעלול לדפוק את הכל וצריך להיזהר ולהתייעץ במה שלא מבינים בו.

בנוסף, אוקי. תודה על המידע לגבי זה שהוא לא נוח מבפנים. את חושבת שזאת אפשרות פשוט לתפור לו מהצד הפנימי בד נעים או ללבוש חולצה ממתחת (ממש דקה כדי שלא יבלוט הבגד). או שזה מה שהתכוונת ואני פשוט לא הבנתי?

ג. כמה היית מגדירה מתח חוט נמוך וכמה היית מגדירה אורך תפר ארוך? ואיך אני יודע אם המחט נחשבת "חזקה" ואיפה לקנות מחט "חזקה"? והבנתי. להיזהר בתפירה. אוקי. תודה. אשתדל להפנים ולבצע.

ד. עצה טובה לגבי לסדר את איזור התפירה! לא חשבתי על זה. שוב, תודה. למה את מתכוונת גזירה באלכסון? אני אמור לגזור את הבד לפי המידות שלי. ושוב, תודה, לא חשבתי על האפשרות של להבריש אותם כדי שלא ישארו בתוך התפר.

ה. בגלל שזה לא בגד רגיל, לא לובשים אותי כמו חולצה או מכנסיים, איך לדעתך כדאי לי להכין את הכניסה לבגד? ריצרץ' זו האפשרות היחידה? כי אני לא מנוסה בזה ומאוד לא רוצה את זה כי למרות שזה יהיה מאחורה ולא יראו את זה זה עדיין יפריע לי.

ו. בסה"כ אני רואה ממה שאת אומרת שזה אפשרי לתפור דבר כזה, גם במכונה ביתית. אני שמח לשמוע את זה. לא הייתי בטוח שאפשר. תודה :)

שוב תודה רבה על הכל,
אופיר :)

akirekaeru

New member
כמה הערות שאולי יעזרו

נתחיל מההערה הקטנונית ביותר:
אנגלית - Fake fur / faux fur
עברית - פרווה מלאכותית
זה ביטוי, ול"פרווה מזוייפת" יש קונוטציה די שלילית (של פרווה טבעית מהפרווה שאינה של החיה "שהזמנת"..)

כמובן שתצטרך יותר מ-3 מטר לתחפושת:
אולי הגובה שלך ואורך הידיים+רגליים ביחד מתקרב לשלושה מטרים, אבל אתה תלת מימדי, ויש לך כמה צדדים בגוף. אתה תצטרך יותר מ-(רוחב*אורך*2 + מרווח תנועה וטעויות), וכדאי לך להתבסס על גזרות בסיסיות כדי לקבל מושג כמה אתה צריך (לפי נסיוני המועט, מכנסיים ארוכים יכולים להגיע ל-2 מטר, וחולצה ארוכה יכולה להגיע ל1.8), אם אתה צריך כפפות, כיסוי נעליים או כיסוי לראש זה גם מוסיף.

עוד דבר, לפרוות יש כיוון מסויים בהם הסיבים מסודרים - קח את זה בחשבון - תצטרך לעשות את כל החליפה כשהסיבים פונים כלפי מטה, וזה גם יגביל אותך מבחינת הבד וידרוש הרבה יותר.

למעלה