דמות לא POV אהובה

R o t e m O p

New member
לפני מספר שבועות

ידיד שלי שאל אותי איך יקראו הספרים הבאים בסדרה ואמרתי לו שהספר השישי יקרא Winds of Winter והשביעי A Time for Wolevs. כנראה שאף אחד לא שלח לנו את התזכיר אחרי שמרטין החליט לשנות את השם

nathaliesh

New member
דמויות לא POV אהובות

סאם! רוב! ליטלפינגר! לא שאני "אוהבת" אותו ברמה שאני "בעדו" וחושבת שהוא "טוב", או משהו כזה. אבל ממש כיף לקרוא עליו. לא הייתי נותנת POV לאף דמות שיודעת יותר מדי, זה סתם יהרוס. נראה לי שמרטין מסכים איתי
אני יודעת שאף אחד לא מסכים איתי, אבל... מרגארי! אני לא יכולה לומר שהיא דמות אהובה בדיוק, אבל היא ממש מעניינת אותי. הייתי שמחה לגלות אם היא בובה על חוט או שהיא מתכננת את האסטרטגיה של עצמה בחצר המלכות ולדעת מה היא חושבת על כל מיני דברים, על רנלי... על ג'וף... על הנישואים שלה לילד בן שמונה... מה היא מתכננת... סלמי! וכן, POV שלו זה מעולה, כפי שהמחול מוכיח
ועוד דמויות ממש אהובות עלי שהייתי שמחה אם היה להם POV - הזאבים. רגע, רגע, אני יודעת שזה נשמע קצת מפגר. אבל הזאבים האלה הם זאבים רגילים והפרקים שבהם בראן בתוך קיץ פשוט מצוינים. לדעתי פרק כזה היה יכול להוות פרולוג או אפילוג מושלם. אולי בa time for wolves?

spoop

New member
לאיזה דמות עם POV הייתם מעדיפים שלא יהיה?

אני שנאתי את פרקי דאניריז, במיוחד בסופת החרבות... היא תמיד באה בזמנים של מתח...עם הלא מתים הדפקטים שלה... אשה גרייג'וי מעצבנת תחיים, אריאן מארטל והאביר שלה גם, אאירון לח שיער בכלל הורג אותי משעמום. בריאן וג'יםריתקו אותי בסופת החרבות, אבל זאת הייתה טעות לשים לבריאן POV, כי כל היופי בה זה שלא מבינים מה לעזאזל עובר לה בראש. היו תקופות שאריה הייתה הכי מעניינת, אבל בסה"כ טיריון לוקח בענק. גם קייטלין (שדרכה נפגשנו הרבה עם רוב) וסאנסה (שדרכה נפגשנו הרבה עם ג'ופרי) ריתקו מדי פעם. הדמויות שאני אוהבת בלי קשר לPOV: טיריון כלב השמירה ג'ים בריאן אריה סאנסה לוראס טיירל

spoop

New member
הסדרה מדרדרת מסיבה פשוטה

שימו לב כמה דמויות אהובות איבדנו מתחילתה: אדארד קייטלין רוב בריאן ג'ופרי דמויות שנעלמו: כלב השמירה טיריון בראן אמנם כשדמות ראשית מתה זה מטלטל, מפתיע ומרגש, אבל בסופו של דבר עם מי נשארנו? עם אאירון לח שיער? עם האביר הטמא???

One Song Glory

New member
זה אולי מתסכל כשדמויות מתות

אבל אסור לשכוח שנשארנו עם כמה דמויות מרכזיות שאיתן אפשר להזדהות: טיריון, ג'ון, דיאנריז, בראן, אריה, סאנסה, וג'יים. נכון, במשתה לעורבים זה היה מוגזם, ונשארנו כמעט בלי דמות מוכרת מלבד ג'יים, אריה, וסאנסה (שכחתי מישהו?). אולם משום שהדמויות שציינתי קודם חוזרות לאחר מכן, אני מאמינה שנשארו מספיק דמויות שניתן להזדהות איתן על אף המוות של דמויות ראשיות רבות. כמו כן, המוות של הדמויות השונות משמש כאמצעי עלילתי משמעותי בסדרה, שדווקא משפר אותה לטעמי. דווקא המוות של אדארד סטארק אותו נתת כדוגמא אולי היה מעציב למי שהתחבר אליו, אבל היה משמעותי בבניית ההתפתחות של הסדרה וסגירת הספר הראשון. ושניה, ג'ופרי? דמות אהובה? (אאירון לח שיער נהדר).

CallMeCavanaugh

New member
על מה אתה מדבר? ../images/Emo58.gif

דמויות שאיבדנו: קייטלין ובריין לא שייכות לרשימה, בסוף הספר הרביעי שתיהן פעילות (אפילו אם נדמה שבריין עוסקת בלמות, כל זמן שזה לא נאמר, זה לא קרה, והסיום מראה בבירור שעוד יקרה איתה משהו בהמשך). גם לשים את טיריון ובראן בדמויות שנעלמו זאת החלטה תמוהה - לשניהם לא חסרים פרקים בספר החמישי. במיוחד לטיריון.

מיכל 2and1

New member
גודרי....ספוילרון לראשון..

כול כך רציתי שהוא יהיה דמות עגולה... אני לא ליד הספרים שלי (אניי אצל חמי וחמותי...כאן יש לי שקט לקרוא או לגלוש) הוא מוזכר בספר הראשון והיה לי רושם שהוא הבן האמיתי היחיד של רוברט וסרסי...ציפיתי ממנו ליותר ממה שקיבלתי

ellendili

New member
את מתכוונת לשוליית הנפח?

חכי, הסיפור שלו כמו של כל ממזרי רוברט עוד יכול להתפתח...

is00

New member
ג'נדרי הוא הבן הממזר של רוברט.

סרסיי לא ילדה שום ילדים לרוברט.

מיכל 2and1

New member
הספר לא מול העיינים.. אבל-אולי א.קרנפים זוכר?

אני זוכרת בממש קטע שבו מתואר שסרסי נגעלה מהילד הראשון שלה כי הוא היה שחור שער... בגיל הוא מתאים להיות כמו ג'ון וברן - בן 14-15 כשהסדרה מתחילה...כלומר שהוא מתאים בגיל להיות הראשון...

CallMeCavanaugh

New member
אני לא חושב שהיו להם

בסדרה היה משהו כזה, אבל אני לא זוכר שום דבר בסגנון בספרים. בטח לא ג'נדרי.

רומי מ

New member
כן היה

כאשר סרסיי באה לנחם את קייטלין לאחר נפילתן של בראן, היא מספרת לה שהיה לה ילד ראשון שמת ורוברט היה שבור מצער ושלקחו את גופתו ומאז היא לא ראתה אותו. אפשר להאמין שהוא מת, ואפשר כמובן לבנות תיאוריה לפיה סרסיי לא רצתה ילד מרוברט ולכן דאגה שיועלם. נזכור גם בשניה שרוברט מת סרסיי ציוותה לתפוס את ג'נדרי, שבכלל לא הבין למה רודפים אותו. מצד שני היא דאגה להרוג כל ממזר שהיה בהישג ידה, כולל העוללה בארה.

ellendili

New member
../images/Emo45.gif

זה אכן היה רק בסדרה. עוד אחד מהקטעים שאמורים לגרום לנו לחבב את סרסיי כמו השיחה עם רוברט. בספר, היא לא באמת טרחה להביע תנחומים מעבר למה שדרש הנימוס המינימלי. ובטח שלא שפכה את לבה בפני קאט.

מיכל 2and1

New member
לא בסדרה, בספרים...

כלומר ראיתתי את רוב הסידרה, אבל בלי תרגום ולא ראיתי את זה בסידרה... גם מה שסרסי אומרת על ג'ודרי. וגם משהוא בהתיחסות של אצבעון אליו ושל הסריס...הם לא מתיחסים אליו כאל עוד ממזר..הוא גדל אצל נפח לא אצל איזו אם חד הורית.... זה הכול עולה בספר הראשון... שימו גם לב שהוא כביכול "הממזר" של רוברט שמקבל הכי הרבה יחס..... אני הרגשתי שהוא דמות שלא השקועו בה מספיק ואפשר היהב יותר...הסיפור שלא עדין מסתורי בעיייני.

is00

New member
נראה לי שאת מתבלבלת.../images/Emo58.gif

בספרים סרסיי לא ילדה ילדים לרוברט. אף פעם. פעם אחת היא נכנסה להריון ממנו, אבל עשתה הפלה. היא אומרת את זה בפירוש לאדארד כשהוא מתעמת איתה על הילדים שלה. ג'נדרי הוא רק עוד ממזר של רוברט. לא יותר מזה. הממזר היחיד שרוברט הכיר בו וטיפח אותו הוא אדריק סער, אבל זה היה בגלל שאמא שלו הגיעה מבית אצולה מכובד. אדריק סער בילה זמן מה אצל סטאניס ואז הוברח ע"י דאבוס לצד השני של הים הצר, בגלל מליסנדרה שרצתה להקריב אותו לר'הלור.

ellendili

New member
נכון.

רוברט טיפח את ג`נדרי (לא ג`ודרי), הוא נתן לו אפשרות ללמוד מקצוע ושילם על לימודיו אצל הנפח. לדעתי זה לא היה יחס שנבע מאיזו אהבה גדולה שהייתה לרוברט כלפי הנער אלא מכך שג`נדרי היה קרוב- במעלה מלך ורוברט הוא בסה"כ בעל לב טוב. הוא דאג לממזר שלו כי הוא חשב שזה יהיה נכון. מזכירים גם שהוא היה מבקר את אמה של מיה סטון בבקעה ומשאיר לה כסף. בכל מקרה, לא חושבת שיש פה איזה יחס מועדף לג`נדרי. אבל אני עדיין חושבת שלממזרים של רוברט שאנחנו מכירים (ג`נדרי, מיה, אדריק) יכול להיות תפקיד כלשהו בהמשך.

למעלה