דמות חדשה-redgar

סנדרין

New member
תודה. ../images/Emo142.gif

אלו בדיוק העצות שאני מחפשת
. TRUE STRIKE אני בטוח לוקחת. כמכשפת, חשבתי עליו ועל SHIELD. זו נקודה חשובה מאוד: אני בחרתי להיות מכשפת, למרות שאני אלפית, ויהיה עלי לקחת FAET כדי להמנע מ-XP PANALITY. המכשפת טובה הרבה יותר כמולטי קלאס, מה גם שניקוד הכריזמה שלי גבוה יותר. השאלה היא, אם עדיף לי להיות קוסמת. הקבוצה לוחצת שכן. אני מתעקשת שלא. ה-DM בצד שלי. איפה יש את הפרטים של ORDER OF THE BOW INITIATE ושל DEEPWOOD SNIPER? שמעתי עליהם, אבל לא שמעתי פרטים. אולי אוכל להיות גמישה בבחירת ה-PROSTIGE.

אלדריון

New member
אבל,

חוץ משיקולי היעילות (שהם חשובים, אך היתמקדות יתר בהם מכונה מאנצ'קינזם, וזו לא מהתכונות הידועות ביותר לטובה, בלשון המעטה) צריך להסתכל על הדמות כאדם. האם את מתארת לעצמך את דמותך כמלומדת, משכילה והגיונית? (ואז קוסמת, שלומדת את לחשיה ומשתמשת בשכל והגיון כדי להטילם תתאים לך.) או שמה דמותך הנה ספונטנית, "פרועה" ובעלת אישיות חזקה,ואזי כדאי שתבחרי להויות מכשפת (מכשפה?), שכזכור משתמשת בכוח רצונה ועוצמת אשיותה להטלת לחשיה.

סנדרין

New member
קרא בבקשה את התגובה ל-GILGAM../images/Emo142.gif

כאן. מדובר על דמות כריזמתית במיוחד. היא תופסת את תשומת ליבו של כל אחד, בעלת כוח שכנוע, מנהיגות וביטחון עצמי. הבטחון העצמי הוא בדיוק החסרון שלה. למרות שהיא יחסית לא גזענית, היא בטוחה כמעט תמיד שהיא יותר טובה מאחרים. בדרך כלל היא באמת כן, גם חזקה, גם זריזה, גם חכמה, גם כריזמתית. הנקודה הבעייתית - תבונה. או איך שלא תתרגם WISDOM. היא בטוחה שהיא נבונה יותר מאחרים, יודעת מי טוב ומי לא, וזה לא נכון. [עד פה דברים לא קשורים לנושא. את השאר תקרא בקישור.]

Gilgam69

New member
על לא דבר

האמת היא שגם אני כשיחקתי אלפית קשתת עם הכיוון ל-ARCANE ARCHER ושות', התפתחתי לכיוון המכשפה מאשר הקוסמת אבל זה גם מאוד תאם את הדמות עצמה ובנןסף לזה סיכמתי עם השה"ם שהמקצוע המועדף של הדמות שלי יהי ה סייר ולא קוסם. האלפית שלי באה משבט "פרמיטיבי" של אלפים ששונה בתכלית מאלפים "רגילים". את ההחלטה האם לבחור מכשפה או קוסמת תקבלי בעצמך. יש המון יתרונות לסוג הדמות של הקשתת-מטילת הלחשים שיכולה להטיל באופן ספונטני את לחשיה ולפי דעתי גם מקצוע המכשפה יותר מתאים במקרה הזה. הנה עוד עצה: קחי 4 דרגות במקצוע הלוחמני שלך (לוחם או סייר לרוב, או שילוב של השניים) וקחי 2 דרגות במקצוע הטלת הלחשים שלך. וזה מסיבה פשוטה: למקצועות היוקרה האחרים של קשתת את צריכה BAB של 5+, אם את לוקחת 4 דרגות בתור מקצוע לוחמני (1+ BAB לכל רמה, כמו לוחם או סייר) ואז דרגה אחת בתור מטיל לחשים (שבדרגה ראשונה את מקבלת BAB +0) אז את תהיה דרגה 5 עם BAB של 4+. עכשיו, אם תעלי דרגה במקצוע הלוחמני או במקצוע מטיל הלחשים אז בכל מקרה את תקבלי את ה-BAB החסר שלך (קוסמים או מכשפים דרגה 2 מקבלים BAB של 1+) וכך גם תזכי ליותר לחשים להטלה ולהכרה. --- ORDER OF THE BOW INITIATE מופיע ב-SWORD AND FIST ויש לו כל מיני יכולות ממש מגניבות, בעיקר שיפור הפגיעה והנזק וכן נזק SNEAK לטווח בלבד. ה"חיסרון" הבולט שלו הוא העובדה שאחת הדרישות שלו היא WEAPON SPECIALIZATION על קשת, מה שמכריח אותך לקחת 4 דרגות לוחם (יש דרכים לעקוף את זה, ואפילו לקבל את זה בדרגה ראשונה). חשוב לדעת: מה החוכמה של הדמות שלך? באיזה שהוא שלב הוא פשוט יכול להוסיף גם את מתאם החוכמה בנוסף או במקום (זה תלוי אם יש לך FEAT מסוים. אם זה במקום אז זה רק אם את רוצה, את לא חייבת) למתאם הזריזות. DEEPWOOD SNIPER מופיע ב-MASTERS OF THE WILD והוא מומלץ בחום (גם האחרים אבל זה במיוחד). בין יתרונותיו נמנים הגדלת טווחים, העובדה שכל חץ שאת יורה יחשב KEEN (טווח פגיעה קריטית יוכפל), התעלמות מהסוואה של יריבים, אפשרות לגלגל מחדש קוביית התקפה של ירית קשת במידה ולא הצלחת (מס' פעמים ביום, חייבת לקבל את הגלגול החדש), שיפור קליעה ועוד מלאה דברים מגניבים. בנוסף יש עוד כמו MASTER BOWMAN מתוך QUINTESSENTIAL FIGHTER של MONGOOSE שאחד הדברים היותר טובים בו הוא שהקשת חמוש בקשת הוא מאיים על סביבה של 15 רגל סביבו(!!!) וזה אומר הרבה התקפות מזדמנות כנגד אויבים. אם את רוצה עוד פרטים, אני אשמח לעזור.

יא אללה איתך!!!

לא משנה מה אתה אומר, הפסקתי להאמין לך. אתה לומד את הספרים האלה בע"פ, ואחר-כך בוחן את עצמך בבחני פתע של "באיזה עמוד מאיזה ספר מופיעה המילה (שולף מילה)?" נוראי!!! חיבוק!

סנדרין

New member
מה שתכננתי, ../images/Emo142.gif

היה להתקדם ארבע רמות כלוחמת, אז שתיים כמכשפת, עוד אחת כלוחמת - ומשם, שמונה רמות ב- ARCANE ARCHER. הרעיןו הוא, שהדמות תכננה מילדותה להיות ARCANE ARCHER קוסמת, אבל אז "הופיעו אצלה" הכוחות של הכישוף, והיא החליטה להתמקד בהם. אם אחליט שהכוחות האלה לא יופיעו אצלה, היא תהיה קוסמת. כל מקצוע עם דרישה של רק 5 BAB יתאים לי. אבל צריך הרבה בשביל לעבור את ה-ARCANE ARCHER. אחפש פרטים על אלו שאתה הצעת ואראה. WEAPON SPECIALIZATION אקח בכל אופן, כך שזה לא מגביל אותי.

סלח לי על הבורות, אבל...

א. לדמות שלך לא קוראים האנק? ב. מה זה, לעזאזל, חצי בן-אדם חצי מסד אדמה?! איך בדיוק נולד עיוות כזה?! [במחשבה שנייה, אל תענו לי על זה, אני לא *חייב* לדעת הכל...] ג. אם כבר הסכמנו על זה שיש יצור כזה שהוא הכלאה בין בן אדם למסד אדמה, למה יש לו שכל של פרופסור לאסטרופיזיקה (עיין ערך תבונה 14), ואישיות כובשת של מנהיג מלידה (עיין ערך כריזמה 15) ומודעות עצמית וחכמת חיים של נזיר טיבטי בן 60 (עיין ערך חכמה 14)?! ד. אם כבר יש דבר כזה חצי מסד אדמה, אז הוא עוד בא לעיר (לא מפחדים ממנו או משהו?!) ורוכש לעצמו ציוד בהון עתק (מאיפה הכסף?! מהופעות בקרקס המופרעים FREAK SHOW?!) מצטער אם קטלתי את הדמות, אבל זה ממש ממש ממש **מוזר**... ו, אה כן, מה עם רקע, אישיות, אופי, תחביבים, אהבות וכולי וכולי (ואל תגיד לי שהוא ניטרלי טוב, אני מתכוון אישיות של ממש).

אלדריון

New member
קצת הגזמת עם מידות התכונה...

זה קל ופשוט. מכיוון שעל ידי גלגול שלוש פעמים שש, בקובייה של שש פאות, נקבל 18, והסיכוי שזה יקרא הוא אחת ל216, הרי שתבונה 18 אינה נדירה ואקסקלוסיבית כמו שרבים חושבים... מפרופסור לאסטרופיזיקה הייתי מצפה לתבונה 17 מינימום (תזכור, הוא מקבל בונוסים לתבונה וחוכמה כלל שהוא מזדקן, וגם על כל כמה דרגות שלו [כExpert] הוא זכאי להגדיל מידות תכונה). נזיר טיבטי עם חוכמה 14? או שנזירים טיבטיים הם לא מה שעושים מהם, או שהוא רק המנקה. (מצד שני, למנקה בטח יש 25. תקראו את Thief of Time של פרצ'אט) מישהו עם כריזמה 15 הוא לא מנהיג מלידה, פשוט אדם כריזמטי למדי, שיכול להיות GM מצויין.

EverMan

New member
להזכיר לך - אדם ממוצע לפי די אנ די

הוא 10 ... אז הוא הביא פה סופר הירו חבל"ז

אלדריון

New member
אומנם...

אבל גם 18, כמו שהראתי, הוא לא כזה נדיר. אחד מכל 216 איש ניחנים בתבונה 18, או כוח 18, וכך הלאה, אז הוא לא עד כדי כך נדיר.

אלדריון

New member
הנה, תראה...

לפי החישובים שלי,
, יותר מ2.7% מהאוכלוסיה הינם בעלי מידת תכונה אחת לפחות של 18... אני מניח שגם בפורום יש לפחות אחד כזה.

Gilgam69

New member
תראה...

הסיכוי (שאפשר לומר שהוא גם למעשה האחוז באוכלוסיה) שיש לדמות להיות בעלת תכונה אחת של 18 הוא אכן 2.7%: איך? צריך להוציא בכל אחת משלושת הזריקות 6 בקוביה, כלומר 6X6X6 = 216, אבל בגלל שיש 6 תכונות אז 216/6 = 36. כלומר הסיכוי הוא 1:36, השווה ל-2.7%. אבל, לדמות המדוברת אין 18 בתכונה אחת אלא בהמון. אתה יודע מה הסיכוי של דמות (ומה האחוז מתוך האוכלוסיה) שיהיה לה 18 בכל התכונות? 1:101,559,956,668,416. במילים הסיכוי הוא אחד למאה ואחד אלף, חמש מאות חמישים ותשע מיליארד, תשע מאות חמישים ושש מיליון, שש מאות ששים ושמונה אלף, ארבע מאות ושש עשרה. במילים אחרות זה פשוט 6 (המספר שצריך להוציא) בחזקת 18 (18 בגלל שיש 3 קוביות לכל תכונה ו-6 תכונות). אם לחשוב שאוכלוסיית כדור הארץ אפילו לא מתקרבת לעשר מיליארד אז באופן סטטיסטי אין אדם כזה. ונכון שלדמות המדוברת אין 18 בכל התכונות אבל היא לא רחוקה מזה.

אלדריון

New member
יש לה רק 18 אחד...

זה בכוח 22. אל תשכח את הבונוס שלו של 4+ לכוח וכושר. לא שאני אומר שהדמות שלו מאוזנת, אבל קחו דברים בפרופרוציה. חוץ מזה, הוא "יפגר" בשתי דרגות אחרי כל האחרים. זה נראה לא הרבה, אבל אני מאמין שכן.

סנדרין

New member
שתי דרגות זה לא הרבה בשביל לוחם.

כוהן או קוסם, למשל היו נפגעים הרבה יותר. שלא לדבר על מכשף.

הבעיה היא העקרון

אני לא מדבר איתך על ההסתברות שיצא לי גלגול 18 בקוביות (שלא לדבר שבמו"ד 3 מגלגלים 4ק6 ובחרים את 3 הגבוהות) אלא על משמעות הדבר מבחינה משחקית. פרופסור לאסטרופיזיקה חייב להיות נבון רק כדי להבין על מה בכלל הוא מרצה... ותסכים איתי ש140 IQ זה לא צנוע בשום קנה מידה. העקרון הבסיסי הוא שתכונות מעל 12 הן תכונות גבוהות, וזה ששחקנים מתייחסים בטבעיות רבה לכך שלחצי מסד אדמה שלהם יש תכונות מנטליות כ"כ גבוהות זה פסול מעיקרוץ חשוב על זה כך: כמה אנשים יוצא לך להכיר ש*כל* התכונות בנ"ל שלהם הן מעל הממוצע? ואתה עוד מכיר רק אנשים שאין להם קרבה גנטית ליצורים חסרי שכל (עיין ערך מסדי אדמה). עוד בעיה עקרונית שלי אם הדמות זה שלחצי מסד אדמה ביישן *אין* כריזמה 15. כריזמה גבוה היא למנהיגים, וכן, כריזמה 15 זה ה-מ-ו-ן. צריך להבין דבר נוסף, שזה מותר שלדמויות היו תכונות נמוכות מהממוצע. זה מה שהופך אותן לאנושיות ולכן קל ומהנה לשחק אותן. אני לא אהנה לשחק סופרמן גאון חסין לקריפטונייט, למשל.

Ferenheit

New member
צריך להפריד

בין התכונות המגולגלות לבין היכולות הנובעות מהיותו מסד. מי קבע שמסד אדמה הוא יצור חסר מוח? למה אסור שתהיינה לו תכונות מנטליות או כריזמה גבוהה? אין שום הסבר למגבלה הדמיונית הזאת שאתה מציג. חצי יסודן אדמה הוא בעל כריזמה, תבונה וחוכמה ממוצעות זהות לאלו של בן אנוש, פשוט משום שאין לו מתאמי תכונה לתכונות האלו. אתה צודק שיש יופי מסוים במשחק של דמות עם תכונות נמוכות, אבל אי אפשר לכפות עליו לשחק עם מינוס. חסרונות לא מתבטאים רק במידות תכונה נמוכות. וחולשות כנ"ל. הוא יבחר כיצד לשחק את הדמות שלו. חברים - הגזע של החצי יסודן מאוזן. מתאם הדרגה של 2+ תקף ונכון. תכונות גבוהות בקוביה יכולות לצאת לבן כל גזע. ---------------------------- באשר לעניין המקסימומים שנידון כאן בהרחבה. במו"ד 3 לא מצוין המקסימום האנושי (מה שהיה פעם 18/00 אם ניקח את הכוח כדוגמה). דמות מעלה נקודת תכונה בכל דרגה רביעית וזה אומר שאיכר בדרגה 12 (לא דמות עוצמתית בהשוואה לד"ש, פשוט איכר מנוסה מאוד) יכול להיות בעל חוכמה של 18 בקלות רבה יחסית.

איכר בדרגה 12?!

-מי קבע שמסד אדמה הוא יצור חסר מוח? מסד, מעצם הגדרתו, הוא תמצית יסוד כלשהו: אדמה, אש, אוויר או מים. הוא מזומן ע"י מסטילי לחשים כדי לבצע פעולה כלשהי, כגון שמירה או לחימה, ובכך הוא למעשה גולם העשוי מיסוד. לא בדקתי האם במו"ד 3 הוא חסר מוח או לא, אבל מכיוון שלדעתי אין הסבר הגיוני אחר אז זה המצב. אלא אם כן זה גזע יצורים סטנדרטי עבורך, שאוכל, מתרבה, נושם ומפריש פסולת, ולכן אני אקבל את זה שיש לו גם מוח. -אי אפשר לכפות עליו לשחק דמות עם מינוס. נכון, אי אפשר, אבל אני חושב שגם תכונה ללא בונוס היא איזשהי מגבלה שעליו להתמודד איתה. איך ניתן לשחק דמות שעליונה בכל תחום על כמעט כל דמוי-אדם אחר בעולם (לא כולל הרפתקנים)? חשוב על זה כך, לבן אדם ממוצע יש 2-3 תכונות ממוצעות (10-11), 2-1 תכונות גבוהות (12-14) ו1-2 תכונות נמוכות (9-7). לחצי מסד אדמה רדגר (MEAN CLEAN KILLING MACHINE, כהגדרתו) יש אך ורק תכונות גבוהות או גבוהות מאוד (15+). ואל תשכח שגם אם מפחיתים -4 לכוח עדיין יש לו 18, ואם מפחיתים ,4 לחוסן עדיין יש לו 15. -חולשות לא מתבטאות בתכונות בהכרח. נכון, אבל אני התכוונתי לחושה בתכונות. עשה לי טובה, למי אין תכונה אחת חלשה לפחות? ועוד לא ענית לי למה לחצי מסד אדמה ביישן יש כריזמה 15. ולנושא-הכותרת: איכר בדרגה 12 זה מגוחך. לכל היותר איכר נאלץ להגן על אמתו מכמה פושטים ושודדים, אז זה פחות או יותר סביר שהוא יעלה דרגה או שתיים. אבל לעלות 11 דרגות?! כל איכר הגיוני היה: א) בורח ועובר לאדמה פחות שסועת קרבות. ב) שוכר צבא משמר שיילחם במקומו (אם הוא עשיר) או מבקש את הגנת השליט המקומי. ג) מת בקרב כנגד מי-יודע-מה שתקף אותו לפני שהוא מגיע לדרגה 12. בכל מקרה, גם אם הוא לא עשה את אחד הדברים הנ"ל ועלה 11 דרגות (
), אז למה הוא עלה אותן בתור איכר?! הוא לא יכל להשיג הכשרה בתור לוחם במשך כל שנות הלחימה שלו?!

למעלה