דמות אהובה

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
דמות אהובה

לכולנו יש/היו דמויות אהובות. כאלו, שממש נהנינו לשחק. למנחים בינינו - כאלה שממש נהנינו לכתוב ולגלם ופשוט כססנו ציפורניים בציפייה שדמויות השחקן יתקלו בה כבר. מי הן הדמויות האהובות שלכם, ולמה? מה היה מגניב/מושך בהן? האם הייתם חוזרים להשתמש בהן, או להשאיר להן את פינת הכבוד כדמות גדולה מהעבר?

DDN

New member
הדמויות שלי

כמנחה, הייתה לי דמות מגניבה, בהשראת משחקי ה"רצון לעוצמה", דאריוס זארדין קראו לו. הוא היה איש האשכולות האולטימטיבי. מהיר, שנון, יודע לעשות קצת מהכל, ובעל כישרון מולד להיכנס לצרות, והרבה מזל כדי לצאת מהם. הוא נראה דומה לאותו גיבור מסדרת המשחקים ההיא, בלונדיני ובהיר, שרירי, נאה ועשוי ללא חת. משפחתו של דאריוס, לא הכי הסתדרה עם אופיו הקליל, והוא הפך נודד. עם השנים, צבר מוניטין והפך בעצמו לגיבור, אחראי באופן אישי וישיר לשלום ארוך הטווח עם הממלכה האורקית (תמיד הייתה לו חיבה לאורקים), ובגיל מאוחר יותר, קיבל לאישה את ביתו של קיסר ג'וואן, ובכך גם דאג לשלום עם היריבה הגדולה יותר של ממלכת ארילן, ממנה הגיע. מזלו של דאריוס ויכולותיו תמיד היו גבוהים, ורק בערוב ימיו גילה שהוא נצר למשפחה שדם אלים זרם בה. בזיקנתו, נאלץ להילחם בהתגשמות אנרגטית של אויבו משכבר הימים - חשבז נצראל, חצי אורק שלא אהב את רעיון השלום, ושירת כוחות אפלים. כוחות הקסם שהשתחררו בקרב הזה, הביאו לעולם חורף של שש שנים, שלאחריו הקסם לא היה קיים יותר בעולם. כשחקן (ולאחר מכן כמנחה מזדמן), הייתה לי את אלכסנדרה, שרוב הפורום מכיר. מכשפה חביבה, תמימה וטובת לב, שבשלב מסויים של חייה ננשכה על ידי ערפד והפכה למין תערובת בין ערפד לאדם. היא מעבירה מאז את חייה בחיפוש אחר תרופה, בלי לדעת שהתשובה נמצאת ממש מתחת לאף שלה, ואני נוטה לשלב אותה גם במערכות עתידניות (דמות כמוה משתלבת יפה בכל מקום, במיוחד במערכה מודרנית, כמו משחק המכללה שהרצתי כאן, או במשחק מרוצללים או סופר גיבורים) וכמובן, הייתה לי את דומיניק, הדמות שהכריחה אותי ללמוד לחשוב כמו אישה, ולטענת הסובבים די בהצלחה. קשתית, בלונדינית, אמיצה ונועזת, שיצר הנקמה הוציא אותה מהבית, ואחד הדברים שמפחידים אותה יותר מכל הוא חרדת הנטישה.

Sabre Runner

New member
יש לי כמה.

ארבעת הדמויות שאני הכי אוהב, כל אחת מסיבה אחרת. נראה לי שאת כולם אתם כבר מכירים כי הן הופיעו בצורה כזאת או אחרת. אז הנה הפירוט. הכי כבדה מבחינת משחק: דורוס. הרעיון לדמות של דורוס ולאכיון הגיע לי מחלום וזה למה הוא בין המוזרים ביותר. דורוס היה דייג פשוט בעיירת נמל קטנה בשם ארקאזאאן ביי. הוא היה אדיב, מוכר וחביב. לקוחותיו הרגילים אהבו אותו וגם בפאבים וברחובות בלילה הוא לא היה זר. צרותיו התחילו ביום שבו הגיעה לעיר ספינת סוחר רגילה מכל בחינה חוץ מזה שהקפטן החזיק ארגז בו שכן השריון של אכיון, הצרה הכי גדולה שנפלה על הארץ מאז מלחמות האלים והתוהו ובוהו שהם יצרו. כמובן שהסקרנות שלו השתלטה עליו והוא היה חייב לראות מה יש בארגז. לא לקחת, רק לראות. הוא לא ידע שהשריון משפיע על אנשים שילבשו אותו. תושבי העיירה ששרדו את הטבח והורידו ממנו את השריון, גרשו את שניהם וכך התחיל מסעו להשמיד את הבלתי-ניתן להשמדה. דורוס ואכיון הם דמויות פנטזיה קלאסיות, מושפעות קצת הארץ הפראית של אקסמן, קצת משר הטבעות והרבה מטרגדיות יווניות וזה מה שקיוויתי לעשות איתו, מסע ארוך ומפרך מהיברים לקתרזיס. הכי 'מגניבה' ו'כיפית' וכמו כן גם הכי מעניינת: להב. חלק ממכם שמעו עליו אבל אני בטוח שאף אחד לא באמת מכיר אותו וזה מה שמעניין ואני לא הולך לגלות. להב הוא דמות של מרוצללים. כנראה סמוראי רחוב מלידה. מתעורר בלילה אחד בנמל בסיאטל עם הדחף לעשות משהו. משהו טבוע בתוכו שולח אותו לבצע כל מיני משימות טפשיות והתאבדותיות שיש כאלה שקוראים להם 'ריצות'. הוא מאומן ברמה שתבייש את ותיקי המטריקס, מצויד יותר טוב מצבא ארצות הברית, כולל כל הסוכניות, ומישהו מרחוק צופה בו ושומר עליו. מאיפה הוא מגיע? מאיפה הציוד הזה שאף אחד לא שמע עליו? למה הוא לא זוכר כלום? ואיך כל זה מתקשר לאיריס, הידידה שהוא מוצא? אלה כל השאלות שעדיין לא יצא לי לענות עליהן. מירב ההשקעה: ולורם וויטאליס. שני החייזרים החביבים דמויי-האדם הם בין הדמויות הראשונות שהמצאתי (איפה שהוא בכיתה ו'-ז'). ישי להם היסטוריה. יש להם גזע שלם. יש להם כוכב ומערכת שמש. הם משתלבים בהיסטוריה של Star Control עד 1500 שנה לעבר למרות שלא שמעתם עליהם בחיים ויש להם מטרה, אובססיה ותיאוריה. אפשר לשחק אותם לא רק ב-Star Control אלא בכל משחק עתידי (אפילו שילבתי אותם פעם ב-MIB: Canadian Division) אבל עדיין לא יצא לי לקחת אותם למקסימום.

snift

New member
אך.. דמויות אהובות.

כל פעם שעולה השאלה אני מרגיש "לא בסדר". בפןעל, אין לי דמות אהובה, אני אוהב את כל הדמויות שאותן שיחקתי, אחרת לא הייתי משחק אותן. הדמות/דמויות האהובה/אהובות עלי בכל רגע נתון היא/הן הדמות/הדמויות שאותה/אותן אני משחק באותו הרגע. לפעמים זה מאוד מגניב לחזור ולשחק לרגע דמות מעבר ואז זו הדמות האהובה עלי ביותר.

Nihau

New member
רוארלינג, ניהאו, אדריאן, לינג סאו

רוארלינג- זאב אדם צעיר וידידותי. אמור להיות הדמות המחוברת לטבע ומממשת את כל הצדדים *החיוביים* שבחייתיות: חי בהווה, חלק מהטבע, סקרן, ידידותי, להוט להשביע רצון, צעיר, חיובי על סף האופטימי, קליל, עליז כל עוד חופשי לחיות כפי שמתחשק לו, זאב. שילוב בעייתי לרוב הגדול של עולמות המ"ת. הייחודיות והאתגר בדמות נעוצים בזכרון הקצר שלו- זוכר רק עד שבוע לאחור ואז שוכח לגמרי כל עוד לא לוחצים עליו לזכור משהו בנחישות והתמדה. לא אומר שהוא לא יכול ללמוד- כי את הלקח הוא מפנים, אבל את האירוע עצמו לא זוכר. כעת משוחק ב"ירח אפל" בהנחיית ערן. ניהאו- הדמות שמילה אחת תתאר אותה יפה: מושלמת. מגזע ואלר היא משנת צורה לחתוליים גדולים- בינתיים למדה את צורות הפומה, טיגריס והקרקל וכנראה המשיכה אל הברדלס, הנמר השחור והאוצלוט. התחילה את דרכה ככוהנת ידע בתפקיד שגרירה דיפלומטית וכעת קודמה למנהיגת השבט שלה בעקבות רצח המנהיגה הקודמת. עלילותיה, שאלון ה60 והראיון איתה מתועדים על דפי הפורום. דמות ממשחק הפריפורם- המשחק נגמר והדמות חזרה הביתה להנהיג את השבט שלה בשלום אל עתיד טוב יותר. היסטוריה עתידית גורסת שהצלחתה היתה משמעותית. האתגר עם ניהאו והיה לשחק מוסר לא אנושי בעליל, עמדתי באתגר היטב, אולי טוב מידי כיוון שכל חבריה האנושיים של הדמות הוכיחו חוסר יכולת להתמודד עם המוסר השונה הזה. (humans are superior and crackers don't matter!) אדריאן- אציל, בארד יפה תואר שובה לבבות (לא שובר) שהנדודים בדמו, גאון מוזיקלי, חביב הקהל ואבא טוב לילדיה של דומיניק אהובתו בנפש העשוייה ללא חת (דמותו של דני). האתגר בו היה לשחק דמות אמן שמצא את עצמו מנהיג ומנהל רומן סוער בעיצומו של מאבק להציל את העולם כפי שהוא מכיר אותו מהשמדה עויינת ע"י גורם בלתי מובן וחזק בטירוף הידוע רק בכינוי שגו"ר (=שחור גדול ורע). המשחק נגמר בחגיגות חתונתם של אדריאן ודומיניק לאחר הניצחון המוצלח ביותר. דומיניק רצתה לפחות 4 ילדים כך שכעת הם בטח דרים בבית המפואר שלהם בווילינדורף... לא הייתי חוזרת לשחק אותם תחת מנחה אחר מזה שהריץ את המשחקים המקוריים בהם גדלו, נסיון הוכיח זאת כשגיאה, מקום ישאר להם בליבי לעד. לינג סאו- שודד ים מודרני- מאלאזי עצבני שמגשים לי חלום ילדות. ישוחק במשחק הגיבורים של דרגורן. פרטים יסופקו כנראה בעתיד במסגרת תיאור ההרפתקאות הנלהבות על דפי הפורום.

רמץ

New member
בכל הרפתקה יש אחד כזה

האהובה ביותר היתה דוקא דמות מהחוג שבו הדרכתי: D&D3 - דלאנה. דרואידית חצי אלפית בדרגה 12 כמדומני. היא הייתה מורתם של שניים מהשחקנים שהשתייכו למסדר של אובד-היי. ביקורתית, קשוחה ומרירה. אבל עוד חביבים היו טורמיאנדס, דרקון הנחושת מהחבורה הישנה בתיכון; ברנרדו גואי (שם מועתק מ'שם הורד') - זימיצי בהרפתקת VTM; ואחרון חביב איזשהו אבולת' (המפלצת דמויית הדג) תככני וחלקלק - לא נראה לי שיש להם שמות.

דרגורן

New member
למה אתה לא מבקש דברים פשוטים?

כמו "לקטוף את הירח" או "להוסיף שעתיים לכל יום"? אני חושב שכרגע, מל עונה על ההגדרה שלך בצורה הטובה ביותר. מל - נערה צעירה בעלת ידים זריזות. ד"בש למשחק הנוסגוט' המפורסם (לפחות מפורסם בפורום!). היא דמות שרציתי לשחק שנים! גנבת צעירה כל כך שהתמימות שלה היא פועל יוצא מהגיל, מסתבכת בצרות על ימין ועל שמאל, ותמיד מצליחה לחייך כשחבריה מוציאים אותה מהבוץ. דמויות אחרות? עשרות. עם חלק קטן מאד הצלחתי לשחק (מחסור חמור במנחים), ורובן יושבו במגירה, מחכות להזדמנות לשוב.

היו לי כמה דמויות מנחה חביבות

אבל קשה לי להצביע על אחת מועדפת במיוחד. כמה מהחביבות עלי פרסמתי בגליון הקודם (לפני הנוכחי) של "האורק" במאמר "מפגשים מופלאים", ועוד כמה יופיעו בגליון הקרוב, במאמר המשך.

הדמות האהובה שלי

שיחקתי 2 דמויות בכל החיים שלי: אכילס, סייר חצי אלף חסר מזל, שמת בפגישה הרביעית של החוג בקרב נגד לוחמי עילית אורקים, לפחות הוא הספיק לעזור קמת לחבורה, הוא היה נחמד, אבל מה לעשות, זה הגורל של חצי אלף חסר מזל.... אכילס ג'וניור, חצי אלף דרואיד, בנו של אכילס, בדרך כלל המזל שלו סביר, אך לפעמים הדם שהוא ירש מאביו מוכיח את עצמו... דמות נהדרת, מת בפגישה האחרונה, אך אל דאגה- בפגישה הבאה גופתו תיקלח לאיזה עיר של גמדים ושמה יחזירו אותו לחיים בקלות, ותודות לטונות של הכסף שיש לו, הוא יוכל לשלם על ההחייאה בקלות והמצנח הוא- אכילס ג'וניור!!! או, ואכילס, הנץ, הכלב, הזאב והינשוף המתים שלך מוסרים לך ד"ש!

פשוט בית-מטבחיים....

ציטוט: "....שמת בפגישה הרביעית.... ....מת בפגישה האחרונה.... .....הנץ, הכלב, הזאב והינשוף המתים שלך......." למה כולם מתים שם כל הזמן? אולי כי אצל המנחה הנוראי שלכם מוות של דמות הוא משהו די סתמי, כי "... יחזירו אותו לחיים בקלות..." אני ממליץ לך בחום למצוא מנחה אמיתי במקום ה Meister-Metzger (רב-קצבים) המזעזע הזה. אגב - איך מישהו מת יכול לשלם? בתכריכים אין כיסים.

0Pandemonium0

New member
וכאן נכנסת לתמונה ההגינות של הגמדים

אתה מבין, במקום לבזוז את הגופה מכל רכושה, הם יבזבזו משאבים על להחזיר את הדמות לחיים כדי שתשלם להם בכסף שהיו יכולים להשיג בקלות מבלי לטרוח.

וכאן נותרת השאלה

איך הגופה מגיעה לעיר, עם טונות של כסף, והיכן בדיוק מוחבאות טונות הכסף האלה. הפתרונים - לבורא הקראקנים בעלי נטיות ההתאבדות והסופות שמעבירות ספינות בצורה נוחה.

המנחה פשוט זורק עלינו אתגרים גדולים

ופשוט לא כולם עומדים בהם, גם אתה היית מת מהר מאוד כמו הכלב שלי אם הייתה נלחם מות עוגים שזורקים עליך סלעים בלי יכולת לתקוף כשיש לך רק 5 נק"פ

ומכאן נובע שלא מדובר במנחה טוב

כל מה שהוא עושה זה לקחת מפלצות ממש גדולות, לזרוק עליכם (אתה אמרת) ללא כל סיבה סבירה, ואז להתפתל בנסיון להוציא את הדמויות שלכם מהבוץ - המפלצות פתאום לוחמות בצורה טיפשית (ע"ע הקראקנים) או שאפשר להחיות את הדמויות בקלות מיד אחר כך. למנחה שלך אין מושג במשחקי תפקידים, והייתי אומר שזה פשוט מחוצף מצידו לבקש כסף על עבודה של חאפר מליגה ז'.

IceL

New member
בינתיים...

הדמות האהובה עלי הייתה ריו אראשי. הוא היה עלף אומן-להבים במערכת ממלכות נשכחות. למה אהבתי אותו? - נהנתי לכתוב את הרקע שלו ששילב הרבה רעיונות שאהובים עלי. - נהנתי לשחק אותו מבחינת אופי. - נהנתי לשחק אותו גם מבחינת עוצמה מכאנית- בתור קנסאי הוא יכל להעניק לנשק שלו תכונות קסומות. - הוא היה מגניב. - סצנת המוות שלו השאירה עלי רושם חזק מאד. אני עכשיו ממשיך ומשחק דמויות שקשורות אליו בדם- הבת של אחותו- גין- כרגע ואחריה אני אשחק את אחריו הבכור טורה.

למעלה