דמוקרטיה מודרנית

klm007

New member
דמוקרטיה מודרנית

שלום רב. - דמוקרטיה מודרנית- חזון אפשרי אחוזי הבחירה בבחירות לכנסת כל כך נמוכים היום ואף הולכים ויורדים מכנסת למשנתה. כולנו מבינים את הבעיות הטמונות באי מימוש זכות ההצבעה של האזרחים. מה עושים ? אולי בהתחלה זה יראה מוזר , אבל, בכדי להשיג מספר מטרות נעלות, חשובות מעין כמוהן, כל זאת בתוספת קצת צבע ואור לפוליטיקה הישראלית. מה היה קורה אילו פעם בארבע שנים, בבחירות לכנסת הייתה מגרילה המדינה 1,000,000 $ (מיליון דולר) בין כל האזרחים בעלי זכות ההצבעה אשר מימשו את זכותם והצביעו בבחירות לכנסת ? כן, צריך להתרגל לזה כמה שניות... אחוזי הבחירה יעלו לעין שיעור, מעורבות, איכפתיות , הכנסת באמת תייצג את התמיכה האמיתית של העם. פעם בארבע שנים, בבחירות, יזכה אזרח אחד פשוט, מין השורה, אולי פועל מירוחם, אולי עקרת בית משדרות,אולי חייל המשרת בחזית, אחד מאיתנו, אחד מהעם, במיליון דולר. מחצית מהכסף יועבר אל הזוכה המאושר, שכמובן הצביע בבחירות, כמו, לראשונה, רבים מחבריו ומבני משפחתו. את המחצית השניה של הכסף יוכל הזוכה לתרום לכל גוף הפועל לעזרה, סיוע, ייעוץ והתנדבות ע"פ קריטריונים שייקבעו. אכן, פעולה כה פשוטה, כה דלת עלויות ובכל זאת, כל כך הרבה תועלת, כל כך הרבה תרומה למדינה, לדמוקרטיה, לחברה... אשמח לקבל את תגובתך, --------------------------------------------------------------------------------

notafish

New member
דמוקרטיה של מפעל הפיס../images/Emo19.gif

נדמה לי שאתה רואה יותר מדי תוכניות טלויזיה מהזן של "מי רוצה להיות מיליונר". השגיעה הבסיסית בתזה שלך היא שאוטומטית יותר מצביעים = יותר טוב באיזשהו מובן. שכמות באיזשהי דרך הופכת לאיכות. אבל מה הופך את הצבעתו של אדם שמצביע מתוך תאוות בצע ל"איכותית"? איזו מעורבות ואיזו איכפתיות ינבעו מכך שהוא רוצה מיליון דולר? אתה חושב שמי שלא היה מצביע בלי תמריץ פתאום יהיה איכפת לו מי נבחר לכנסת? מן הסתם ידחוף את הפתק הראשון שיבוא לו (או לה) ליד. וההגרלה שלך פותחת פתח לתעשיה שלמה. למשל, מפלגה מסוימת יכולה לחלק קמע שתהיה סגולה להצלחה בהגרלה רק אם שמים במעטפה פתק מסיום... בקיצור, את המצביעים שהיו מתווספים רק בשביל ההגרלה, עדיף שישארו בבית.

klm007

New member
אתה רוצה שרק מי שחושב כמוך יצביע ?!

אל תהיה מצחיק, זה בדיוק העניין, אנחנו צריכים לקבל את התמונה האמיתית של רצון העם. וידידי, אם דעתך, או דעתי הפוליטית הם דעות מיעוט, או רוב, אז זוהי מהות הדמוקרטיה. מהות הדמוקרטיה היא שהעם הוא זה שיקבע, שיחליט. אומנם הדרך שהוצעה היא דרך שבה כולם מרוויחים. גם העם, גם הציבור, גם השלטון והדמוקרטיה. וכן, גם מישהו בר מזל, אולי אתה ?! שהמדינה תעניק לו גם את האפשרות לשנות אני מאמיין חברתי שלו וגם להמשיך את חייו, כן, אם תמריץ לציבור לממש את זכותם וללכת להצביע

notafish

New member
לא, אני רוצה שרק מי שחושב יצביע../images/Emo19.gif

אתה זה שמנסה להיות מצחיק. אתה רוצה לקבל תמונה אמיתית של רצון העם, אבל מה שתקבל זה שהעם רוצה מיליון דולר. אחלה תמונה. מי שיש לו "אני מאמין" חברתי, אם זה מספיק חשוב לו, יצביע גם בלי התמריץ של מיליון דולר. ולא, זה לא חייב להיות ה"אני מאמין" שלי - איך היסקת את זה מהתגובה שלי? אתה חייב לשאול איזה *הבדל* המיליון דולר יעשו. לדעתי, מי שיבוא להצביע רק לכסף, סתם ידחוף פתק לקלפי. זה שיפור הדמוקרטיה? זו תמונה אמיתית יותר? אני בספק. אבל אתה יודע מה? אם *אתה* מוכן לתרום את מיליון הדולר לשיפור הדמורקטיה, הציבור, ולתפארת מדינת ישראל, לך על זה...

klm007

New member
ואתה חושב יותר טוב מהשאר ?../images/Emo24.gif

ידידי, אני שמח שבסופו של דבר אתה מבין שזו הדרך הטובה ביותר לשמור על הדמוקרטיה ואף לשפרה ולעשותה טובה יותר. הבעיה היום היא שהציבור פשוט לא הולך לקלפי. כל אזרח מגבש לעצמו איזה דעה. יש שאומרים שחבל ללכת בגלל שמילא הוא או השני ינצחו ויש שאומרים שממילא נושא כמו איכות הסביבה למשל לעולם לא יכניס חברים לכנסת מכיוון שהוא לא מספיק מעניין את התקשורת. בכל מקרה, רק אם נביא את הציבור לקלפי, נדע מה הוא חושב. להחליט במקום הציבור ולומר שהציבור "מטומטם" זה כבר לא דמוקרטיה - אתה יכול להביא אותו לשוקת, לא לשתות במקומו...

notafish

New member
הלו?../images/Emo19.gif

נראה לי שיש נתק בין מה שכתבתי לתגובה שלך. - לא טענתי ש"אני חושב יותר טוב מהשאר". לא במישרין ולא במרומז. - כתבת "אתה מבין שזו הדרך הטובה ביותר לשמור על הדמוקרטיה ואף לשפרה ולעשותה טובה יותר". לא דובים ולא יער. אם אתה מתכוון לסוף ההודעה הקודמת שלי, שבה אני מציע שאתה תממן את מיליון הדולר מכיסך - אז לא - זה היה בצחוק אירוני. - כתבת "להחליט במקום הציבור ולומר שהציבור "מטומטם" זה כבר לא דמוקרטיה" - נכון - לא ברור לי איך אתה מסיק את זה מדברי שחשבתי אחרת. - בכלל, מה שיעורי ההצבה בבחירות האחרונות? יש לך מספרים? לי נדמה ששיעורי ההצבעה בארץ דווקא גבוהים לעומת דמוקרטיות אחרות.

$1,000,000

הרעיון יפה ומקורי. אני לא רואה בו פגם כל שהוא. די ברור שזה לא יעבור בכנסת, בעיקר מפני שזה רעיון טוב וכידוע הכנסת היא פילטר מצוין לכל הדברים הטובים. אני לא טוב בהסטוריה, אבל הבנתי כי באתונה, בהיותה עיר-מדינה עוד בתקופה שהמציאו את הדמוקרטיה, היו כל תושבי העיר מתכנסים פעם בשבוע בפורום ומצביעים על כל ענייני העיר. ממש דמוקרטיה הכי ישירה שאפשר. לא נציגים נבחרים, כולם נבחרים ומצביעים. אלא שמהר מאוד התברר שרוב האזרחים לא ממש מעונינים להתעסק בהחלטות והם הפסיקו להופיע. אבות הדמוקרטיה נאלצו אז לשלם 10 דרכמות לכל אזרח כדי שיבוא ויצביע. באוסטרליה מוטל קנס של 25 דולר על כל אזרח שלא הצביע ( כולל אלו הנמצאים בחו"ל של אוסטרליה). אפשר גם להחליט שמי שלא מצביע לא זכאי לביטוח לאומי, או להוסיף נקודת זכאות במס הכנסה לכל מי שכן הצביע. כדאי לחשוב על הדברים

klm007

New member
אחלה תגובה !

אחלה תגובה ! אבל אל תהיה כזה פסימי. אם תרצו אין זו אגדה....

אם תרצו ....

לא כל כך הבינו את הרצל (ההוא). מה שהוא אמר זה בעצם :"אם תרצו - אין. זו אגדה."

מהשורה

New member
מקום נוסף לתאוות בצע

מסכימה עם NOTAFISH. מי שרוצה כסף ויבוא להצביע לא יטרח לחשוב למי הוא מצביע וזה רק יפגע בדמוקרטיה. אפשר להקצין את המצב ולהגיד שמפלגה תציע פרס כספי לכל מצביע שלה בסך חודש עבודה. אני בטוחה שהרבה אנשים היו אומרים מה אכפת לנו לזכות בקצת כסף ויצביעו למפלגה שהיא ממש לא מייצגת את דעותיהם. כל ההתעסקות סביב כסף מביאה לשחיתות ולתסבוכות, לא צריך גם את זה במערכת הבחירות. בקיצור ולעניין - הסעות לקלפי בלי שייכות לדעה - כן. כסף תמורת ההצבעה - לא. מי שלא חושב שזאת זכותו וחובתו, שלא יבוא.

klm007

New member
חבל שאת לא יכולה לשמור אל תאבותיך

אבל אין ספק שהציבור יודע להבדיל בין מפלגה המעוניינת להשיג הטבה סקטוריאלית שיגרתית לבין וזהו הבדל גדול, שיפור מדינת ישראל והדמוקרטיה שבה עבור כל אזרחיה והחיים בה. טוב שאכן הבנת כי את מקצינה את הדברים ומוסיפה להם מתאבותייך, שהרי כמות שההצעה מוצעת אין בה ולא מעט מהדברים שציינת. הדמוקרטיה, מלבד שתפרח ותטהר ע"י דילול כוחם של קבלני הכוחות כפי שמקובל היום, תזכה גם לתרומה נכבדת של אזרח מין השורה, לפי מיטב אמונתו, בשיפור המדינה והדמוקרטיה.

מהשורה

New member
ראוי לתגובה?

לא החלטתי האם אתה ראוי לתגובה או לא. הרי ברור שלא טרחת להתעמק ולפתח קצת הלאה את הרעיון. לפעמים גם קריאה בין השורות יכולה לספק מידע ודמיון פורה יכול להקדים תרופה למכה. נראה לי שנחפזת להסיק מסקנות לגבי הכותבת הנמצאות בניגוד הפוך לגמרי לדעותיה. אני מוקיע כל בצע כסף וכזהו גם הגרלת לוטו בבחירות. הרי מי שרוצה להשפיע ואכפת לו ממה שקורה במדינה ילך להצביע. מי שילך להצביע רק משום שיש לו סיכוי לזכות בכסף הרי לא על באמת רוצה להשפיע וזוהי כל המטרה בבחירות דמוקרטיות - שהעם יכול להשפיע כדי לכוון את המנהיגות להשקפות העולם וערכי התרבות שנראים ראויים. לא במה למניפולציות של בעלי הון. אבוי לנו אם נתחיל לנהל את המדינה במסחרה של ןמכירה פומבית ובשיטות תוכניות טלויזיוניות כמו ריקי לייק, הישרדות ומי רוצה להיות מיליונר.

klm007

New member
לא הבנת כלום

ידידי, אם אתה לא במין אל תרד לרמה של ירידות, מה בין ריקי לייק לבין הדמוקרטיה במדינת ישראל ? מאיפה אתה מביא את הקישורים האלו ? איזה מוניפולציות ? איזה מכירה פמבית ? מה השטויות נאלו ? נראה כאילו אתה מגיב רק שביל להגיב ובכלל לא קראת את ההצעה. עשה טובה, תקרא שוב את ההצעה הראשונית לפני שאתה מגיב.

למעלה