דמוקרטיה במיטבה

סוריאל

New member
דמוקרטיה במיטבה

מתוך העדכון האחרון של אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית: "אמש התקיימה ישיבה של נשיאות התאחדות הסטודנטים הארצית בה הוחלט לדחות את ההסכם שהוצע ע"י משרד רוה"מ. אנו רואים בהסכם זה, במסגרת הנסיבות הקיימות - כהסכם הטוב ביותר שניתן לקבל בכדי לשמור על זכויות ציבור הסטודנטים ביום שאחרי פרסום ועדת שוחט ומנגד למנוע פגיעה בסמסטר. בישיבת ההתאחדות סרב יו"ר התאחדות הסטודנטים איתי שונשיין להעלות את ההצעה להצבעה ע"פ חלוקה למנדטים (כלומר זכות הצבעה לכל מוסד ע"פ חלקו היחסי בתוך ההתאחדות מבחינת מס' הסטודנטים) - אלא העלה את ההצעה להצבעה כך שלכל מוסד יינתן קול אחד ללא קשר לגודלו (על אף העובדה כי בהתאחדות נמצאות אוניברסיטאות בנות 30,000 סטודנטים לצד מכללות בנות 1000 סטודנטים). כמו כן - לקחו חלק בהצבעה מכללות שאינן שובתות (המכללה למנהל, מכללת קרית אונו ועוד). נציגי האגודה שנכחו בישיבה (כמו גם נציגי האגודות באוניברסיטאות בבאר שבע, חיפה, בר אילן והטכניון) סירבו לקחת חלק בהצבעה זו, אשר לקתה בעינינו בליקויים חמורים. למרות זאת - אנו רואים חשיבות רבה בשימור הסולידאריות של הסטודנטים כציבור של 250,000 איש בעל אינטרסים משותפים - ועל כן נמשיך בקיום השביתה עד להודעה חדשה" (ההדגשה במקור) במילים אחרות: שונשיין מותח את השביתה תוך שימוש בתכסיסים מסריחים. אנחנו בטוחים שהוא טועה ושלא ניתן עוד להשיג דבר. אעפ"כ אנו מצטרפים להחלטתו בגלל האינטרסים המשותפים שלנו. ואני בקטן שואל ממתי התכסיסנות הפוליטית של יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית היא 'אינטרס משותף'. נ.ב. הודעה זו נכתבת ממחשבי האוניברסיטה העברית, אחרי שיעור שהתקיים בהשתתפותם של מרצה רצינית, שלוש סטודנטיות אמיצות וסטודנט נרגן אחד.

סוריאל

New member
א. על כך שהשביתה מתמשכת

ב. על כך שאין שום סיבה טובה לכך שהיא מתמשכת ג. על כך שאפילו גורמי השביתה מודים שאין שום סיבה טובה לכך שהיא מתמשכת ד. עוד?

יש לי עוד

על כך שהיא התחילה לא שאין הצדקה למחאה - אבל העיתוי חסר היגיון. כשהוועדה שדנה בנושא עדיין דנה, וטרם מסרה את החלטותיה - מה ההיגיון לפתוח בשביתה חסרת-סיום. ההגייון בשימוש בנשק כזה הוא רק כאשר יודעים שיש סיכוי להשיג משהו. נראה לי שדי מהר הם הבינו שיהיה די קשה להשיג - אבל לרדת מהעץ קשה יותר. ובכלל - מה שווה שביתה אם היא פוגעת רק בשבותים עצמם (ובמרצים שלהם). איזה נשק זה? וכך אני מוצאת את עצמי כבר שלושה שבועות, מגיעה מדי שיעור (3 פעמים בשבוע), ומקוה שהתלמידים הסבונים לא יגיעו, אבל הם באים - תמיד אותם שלושה. ואז יש שיעור-לא שיעור. ובסוף עוד יאריכו את הסמסטר.

ברגע שהוועדה תמסור מסקנותיה

יתבצר האוצר מאחורי המסקנות הללו. יש פתרון לבעיית האוניברסיטאות - החזרת הסכום, הלא כל כך גדול שהאוצר קיצץ מתקציבן. קצת כלכלה: הכל כלכלה: הכנסת אשרה תקציב עם גרעון מסוים - עודף הוצאות על הכנסות, מה שיביא לבלימה מתונה של הקיצוץ בשרותים החברתיים. בפועל , לא רק שיש עודף הכנסות על הוצאות, אלא אף את מה שמותר למשרדים להוציא, בולם החשב הכללי על ידי עיכוב מכרזים ואי אישור הוצאות. התוצאה - ב2006 היה עודף תקציבי של2-3 מיליארד שקל ותקציבים שלא נוצלו בסך 17 מיליארד שקל - למרות המלחמה. ועדת שוחט תעלה את שכר הלימוד לכ25000 ש"ח לשנה ואף יותר בפקולטות המבוקשות. מאין יבוא הכסף? מסטודנטים עניים ומהוריהם. על מי זה יכביד? על מעמד הביניים. לאן ילך הכסף הנחסך? להקלות מס על בעלי ההון. לאן הוא עוד ילך? להגדלת רווחי הבנקים כמובן שילוו כסף למי שאין כדי שיוכלו לשלם. יפה עשה האוצר שלקח את אברהם שוחט כראש הוועדה. הוא איש "תנועת העבודה" , לא כן? הוא בעל "מצפון חברתי" לא? לא להזכירך, בייגה היה זה שסרב להטיל אפילו את מיסוי רווחי ההון הצנוע שעשה נתניהו, בעקבות לחץ חבריו בעלי ההון.

למה העיתוי חסר הגיון?

הממשלה על כרעי תרנגולת, ולכן זהו בדיוק הזמן לשביתת סטודנטים. כעת בדיוק יכולים מנהיגי השביתה להשיג את מטרותיה- ג'ובים מחברי מרכז מפלגה. וידוי קטן, לגבי מתי נפל לי האסימון והבנתי כמה קלוש הקשר בין רצון הבוחר לסובייט העליון של התאחדות הסטודנטים ובין מדיניות אותו גוף דמוקרטי: 1994, אחת ההפגנות נגד שביתת המרצים. באשר הגעתי להפגנה, לא היה לי מושג מה יגיד יו"ר אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן גוריון (בה למדתי). כאשר הוא עלה לנאום, הוא הטיל פצצה: מעכשיו הסמסטר נגמר, ואנחנו כבר לא מפגינים למען סיום השביתה אלא בשביל לקבל ציון "עובר". איני יודע אפילו אם חבריו של דודאי בהתאחדות ידעו מראש שזו תהיה דרישתו- אני רק יודע שהצעד הזה הצליח בגדול, ודודאי זכה להתפרסם כמנהיג דגול. אני גם יודע שלפחות אחד מהסטודנטים המשיך להפגין למרות שהתנגד לדרישתו של דודאי, משום שחשב לתומו שהוא מפגין גם נגד שביתת המרצים. אחרי שהסתיימה השביתה המשכתי בלימודי גם לתואר שני, ואז שמתי לב לעוד דבר מעניין: התאחדות הסטודנטים נהגה להודיע על שביתות סטודנטים בימי חמישי בצהריים, או לפני תחילת שנת הלימודים. הסיבה שקופה למדי, ואני בטוח שאיני צריך להסבירה. אז בקיצור, סטודנט ששובר שביתה אינו פוגע בחבריו, אלא בעסקני התאחדות הסטודנטים הרואים בו לא יותר ממכשיר.

כן, בטח עוד

מהעיתונות הבנתי שה"גורמים" שארגנו אותה הבינו שדמוקרטיה עממית איננה רק שלטון סובייטי. במקומך הייתי אני גאה בעובדה שהסטודנטים הפסיקו להיות "עדר" כמו עמישראל והפכו לקבוצה חושבת, עצמאית שמצפצפת ובגדול על ה"מנהיגים" האינטרסנטים שלה, שכל מטרתם היא מקום בכנסת. פחחחחחחחח

לצערי אני מניח שהשובתים

יתקפלו בסוף כאשר מה שישיגו הוא שהם עצמם לא ישלמו יותר שכר לימוד אלא רק הבאים אחריהם, בעוד שנתיים נומר

למעלה