דמוקרטיה בכיכר

legerdemain

New member
דמוקרטיה בכיכר

נכון, יום הזיכרון לרצח רבין עבר, אבל המצב נשאר בעינו. כתובות ההסתה עדיין על הקיר. הארגונים הקיצוניים עדיין מתפלשים בבוץ הקונצזוס הישראלי. כהמשך ישיר לפעילותנו שוב אנו קוראים לבני נוער מכל הקשת הפוליטית והתנועתית להתייצב להגנה על הדמוקטיה. עלינו להזכר ברגעי הכשלון שלפני רצח רבין ולהבטיח שלא יחזרו. דווקא עכשיו, לקראת הבחירות, עלינו להזכיר למנהיגי המפלגות שלא נסבול ערכים אנטי דמוקרטים, שלא נסבול התגרות בכללי המשחק, הסתה זולה ומעשים אלימים. עלינו להרים במערכת בחירות קלוקלת אמירה דמוקרטית כוללת – עלינו להחזיר את הדמוקרטיה. מחר, יום שבת ה16 לחודש, בשעה 7 בערב נפגש בכיכר, בני נוער מכל הקשת הפוליטית לדיון על מהלכים דמוקרטים בתוך התנועות\המפלגות וכנוער מאוחד דמוקרטי ככלל. נשמח לראותכם שם. לפרטים: מירב – 053678796 אודי – 054225868

יווווווווווווווווווווו

למה אתם תמיד מפרסמים את זה ברגע האחרון????? מה עם לפרסם שבוע או שבועיים לפני? יש סיכוי שתתחילו לעשות את זה ככה?

cnogl

New member
דמוקרטיה בכיכר?

כולם מוזמנים להרביץ לי לאחר קריאת הדברים הבאים (זאת מבלי להשתמש באלימות
ידידיי היקרים בעלי הכוונות הטובות והלב הרך: דמוקרטיה יש רק במרצ. צר לי לאכזב, אך הריני להודיעכם כי אין כזה דבר אנשים שתומכים בדמוקרטיה (מכל קצוות הקשת הפוליטית") לפני כמה שבועות שאלתי כמה מפעילי נוער ליכוד מהי דמוקרטיה, נעניתי ש"דמוקרטיה היא הפירוש למושג היווני דמוס-קרטוס והמשמעות היא דמוס-שלטון קרטוס-עם, כלומר: שלטון העם". מה זאת אומרת שלטון העם שאלתי, ואז הוסבר לי כי העם שולט ומי שנבחר על ידו עושה מה שהוא רוצה. נדהמתי. שאלתי ומה עם התחשבות במיעוטים, האיסור על פגיעה באחר, שוויון, חירות, מה עם אלו? זו לא דמוקרטיה? "לא", נעניתי בלא אחד גדול. אז מהי דמוקרטיה שאלתי שוב? שלטון יכול לעשות ככל העולה על רוחו בשם הדמוקרטיה, מה אם ערכי היסוד שלה שאלתי? "אין דבר כזה ערכי יסוד. אנחנו בדקנו מה זה דמוקרטיה, דמוקרטיה זה שלטון העם ומי שהעם בחר שייצגו הוא השולט ויכול לעשות בשם הזכות הזאת כרצונו. ומי אלו שאר חברי הקשת הפוליטית שתומכים בדמוקרטיה שלכם? חברי האיחוד הלאומי שגזענות היא סלע קיומם, ש"ס שבנויה כולה על ערכי החירות או שמא מפלגת העבודה שהעיפה שר אתיופי מתפקידו רק כי היה אתיופי ועד היום לא מצליחה לנהל ישיבת מרכז אחת בלי מכות ואלימות , שזהו כמובן היסוד החשוב ביותר בדמוקרטיה... דמוקרטיה ידידיי התמימים... דמוקרטיה יש רק במרצ, גם לא בחדש. הצטרפו אלינו. מרצ - ממשיכים לשמור על הדמוקרטיה (בשיניים.. בשיניים...)

legerdemain

New member
2 תשובות

המ.. לראשון מבינכים.. כבר בהודעה המקורית ובכיכר פורסם על פגישה זו, אך עקב החיים בקומונה ללא אינטרנט אין לי יכולת פעולה מרובה מידי בפורומים... כמו כן מומלץ להתקשר כדי לברר פרטים.. לשנייה מבינכם.. מה ההבדל בין המאמין בדמוקרטיה פאשיסטית לבין המאמין שדרכו היא היחדיה הדמוקרטית? (שפיות היא פשיזם...)

cnogl

New member
אני בהלם!

מהדברים אני מבין שידידי אינו מבין כלל על מה הוא מדבר ומה היא דמוקרטיה... ובכן חברי היקר, האם ישנה דמוקרטיה פאשיסטית? בוא וגלה לך סוד קטנטן, אחד מעקרונות היסוד בדמוקרטיה הוא הזכות לשוויון, הזכות לחירות ועוד כמה זכויות בסיסיות. כמו כן, הדמוקרטיה מדברת על הסכנה בפגיעה במיעוטים - ומניעתה. צר לי ידידי - אך פאשיזם מעט מסרבל את הדמוקרטיה, הוא מעניק לנו דמוקרטיה שדוגלת בשמירה וחיסול המיעוטים, ביטול החופש ללכת ברחוב לבני גזע מסויים או סתם, תוך שמירה על חירות ועוד כמה עניינים פעוטים כמו שווין תוך כדי כך שהמנהיג הוא מעל הכל. אני תוהה האם אין לך מושג מהי דמוקרטיה או מהו פאשיזם ובכל... אתה גורם לי לתהות... זה טוב לתהות, כי רק מתחזקת אצלי ההרגשה שאין לך מושג כלל וכלל בדמוקרטיה, וזה.. מסוכן! מרצ - ממשיכים לשמור על הדמוקרטיה! (בשיניים... בשיניים...)

היהירות שלך מאופיינת למפלגה שלך

ולשאר ה´מלומדים´ של מרצ. בכל אופן, לא הבנת שום דבר ממה שהבחור שמעלייך אמר. "אני תוהה האם אין לך מושג מהי דמוקרטיה או מהו פאשיזם ובכל... אתה גורם לי לתהות... זה טוב לתהות, כי רק מתחזקת אצלי ההרגשה שאין לך מושג כלל וכלל בדמוקרטיה". די לפלצנות. בבקשה. למען עתיד המפלגה, למען עתיד הרייך, עידן.

cnogl

New member
יהירות?

ממתי אמירת האמת בריש גלי היא יהירות ידידי? וממתי מונית אתה לגלאי יהירות מתוחכם וחדיש? בהזדמנות הזו רק אומר כי אני גם מוכיר ומעריך את יכולתך הבלתי נדלית והבלתי מתפשרת לנתח את יכולת ההבנה שלי. על זה נאמר כל הכבוד! ובכן, כיוון שאנוכי אדם טיפש, חסר יכולת הבנה, יהיר, מטומטם, לא מבין שום דבר והחמור מכל, גם אסור לי לתהות, אז למה איכפת לך מה הבנתי? שלך, גיל

yoavl1

New member
2 דברים לי אליך.

1. מתי מפלגת העבודה העיפה שר אתיופי? מתי היה לנו שר אתיופי? אולי בעצם מפלגת העבודה היא המפלגה היחידה שמשורותיה יצא חבר כנסת מהעדה האתיופית??? אני מקווה שתענה לי על זה (או תעני לי על זה) 2. זו הייתה הועידה , לא המרכז, ומלבד זאת, מתי הייתה עוד ישיבה עם מכות ואלימות? על מה אתם מדברים?? אני חייל משוחרר, חבר העבודה כבר 6 שנים, מגיל 16 וקצת, ולא זכורה לי עוד הצגה עלובה כזאת כמו בישיבת הועידה האחרונה. אכן זו בושה, אבל הדמגוגיה אצלכם שולטת. ובאמת שיש לי הרבה הערכה למרצ.

cnogl

New member
דה דה דה נוער עבודה...

ובכן ידידי... אתה ודאי מתכוון לאדיסו מסאלה ואתה זוכר היטב אני חושב מה עלה בגורלו, כשמפלגת העבודה בעטה אותו כדי להכניס חברת כנסת לבנה טהורה במקומו! אינני מתכוון להכנס איתך לוויכוח על טרמינולוגיות וגם לא על הגדרות הגופים של מפלגת העבודה. כינוס הפמלגה שלכם היה פשוט ברברי, כמו שהוא תמיד ובדומה למפלגה ממנה אתה בא - מפלגה של קבוצת אנשים חסרי אופק וערכים שמטרתם היחידה בחיים היא לנצל את המדינה ע"י סיפוק משכורות ומשרות לאנשיה. אשמח שתצביע לי על חוק חברתי אחד לדוגמא שהעבירה מפלגת העבודה (להזכיר לך מפלגת העבודה - LABOR אמור להיות מפלגת העובדים...) ובכל מקרה... עצוב לי עלייך ועל כל יתר חבריך שנמצאים במפלגה שהנוער שלה לדוגמא, כלל לא מכיר את חברי הכנסת שלה. דוגמא אחת היא שבמהלך עצרת רבין הגיעו יוסי כץ ואופיר פינס ללחוץ את ידי נוער עבודה שהיו במקום, שאלו אותם הפעילים של המפלגה שלך: "מי אתם?" הסברתי להם שמולם עומדים אופיר פינס ויוסי כץ, "ומי אלה? שאלו אותי... מי אלה אמרתי, אלה הח"כים שלכם. זה עצוב, עצוב כמעט כמו שכששאלתי את אחד מוותיקי נוער עבודה בעל תפקיד מפתח כלשהו לא ברור בתנועה מדוע בכלל הם הגיעו ולמה הם מניפים שלטים שכתוב עליהם נוער עבודה במקום להגיע עם איזה מסר שקשור לדמוקרטיה, למשהו שלמדנו מהרצח, "למה בכלל הגעתם להניף שלטים?" שאלתי, ונעניתי ש:"ביום שהוא נרצח היו פה הרבה שלטים של העבודה אז זה יפה כזה. זה סמלי, שיש הרבה שלטים של רבין" ואני עדיין תוהה... למה אתה חבר מפלגת העבודה?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??! למה! שלך, גיל

yoavl1

New member
רה רה רה המשמרת הצעירה...

אתה ממש חוצפן לאמר שמפלגת העבודה בעטה אותו החוצה. הוא הפסיד בבחירות על מקום העולים החדשים בבחירות דמוקרטיות. ההצגה שלו שכנעה אותך? כמה רגיש אתה. לא זכורה לי מפלגה נוספת שבה כיהן אתיופי כח"כ. אתה מזכיר לי את עורך בטאון ש"ס שמאשים את העבודה בכך שפואד יפסיד למצנע כי העבודה שונאת מזרחיים! הרי בליכוד מעולם לא עמד מזרחי בראש. ממש אבסורד. לגבי בורות פעילי הנוער - קודם כל איני פעיל נוער. אני הייתי בעברי יו"ר סניף רחובות של נוער העבודה, אבל כיום אני חייל משוחרר. דבר שני, אין לי מה לומר לך לגבי זה. אני לא מכיר את פעילי הנוער, ואין לי מושג אם נכון או לא מה שאמרת (ואני יוצא מנק´ הנחה שזה נכון). יש לכך המון סיבות. למרצ יש בסה"כ 10 ח"כים, והם באופוזיציה, אז קולם יישמע יותר. למפלגת העבודה יש ח"כים אפורים רבים לדעתי,וחבל. אבל הרעיונות של המפלגה, הם המציאותיים ביותר ורלוונטים הרבה יותר ממה שמרצ מנסה למכור. אגב, השאלה שלי לגבי העצרת, היא בכלל למה לניף שלטי מפלגות. חבר שלי,ימני,הגיע לעצרת ונחרד. כבר אמרו זאת הרבה פעמים וזה נשמע כבר מאוס, אבל באמת שזו לא אמורה להיות עצרת פוליטית. להניף שלטי מפלגות (עבודה, מרצ או כל דבר אחר) זה בדיוק לתפוס טרמפ על היום לזכרו כדי לעשות תעמולה פוליטית. זו דעתי.

cnogl

New member
הפתרון של העבודה...

ידידי - תן לי אלטנטיבה אחת של מפלגת העבודה למצב, אלטנטיבה אחת שונה מזאת של הליכוד. למפלגת העבודה ידידי, אין!!! שום פיתרון ואין שום אלטנטיבה. שלך, גיל

yoavl1

New member
גיל היקר.

האינך חושב שהצעת הפתרון שהוצגה על ידי ח"כ אופיר פינס וח"כ שלום שמחון, המדברת על העברת תקציבי ענק אל משרד הרווחה לתכניות מסודרות למלחמה באבטלה, וע"י כך בעצם ביטול הורדת 4% מקצבת הגימלאים וביטול הורדת תקציבים לארגונים חברתיים מתקציבי ההתנחלויות הן אלטרנטיבה ראויה? האינך חושב כי בניית הגדר ואז פתיחה במו"מ מעמדת עליונות וחסינות כמעט מלאה מפיגועים היא אלטרנטיבה לשלטון שמאפשר להתנחלויות להשאר במקומן ללא גדר ומונע מאיתנו גבול מזרחי ויוצר פרצות למחבלים להכנס לישראל, היא פתרון אלטרנטיבי ראוי? האינך חושב כי אנחנו ראויים לשר אוצר כבייגה שוחט ולא לקפיטליסט מצחין כמו סילבן שלום? אז נכון שעד עכשיו המפלגה ישבה בממשלה ואם אני אומר שזה רק בגלל פואד, זה לא יישמע רציני, אז אני אשתוק עוד יומיים לגבי הנושא הזה. בעוד יומיים - אם אינך יודע, ואני בטוח שאכן תברך על כך - פואד הולך. יואב.

cnogl

New member
יואב - לא תעמולה, פתרונות!

ידידי... ראשית כל אזכיר לך כי אין היום מפלגה בישראל שלא תומכת בהגדלת תקציבי הרווחה. אז מה??? מרצ היא המפלגה היחידה שלא רק מספרת סיפורים על להגדיל את תקציבי הרווחה - היא היחידה המציגה פתרון ואלטרנטיבה - היא היחידה המצביעה על המקורות התקציביים, דבר שמפלגת העבודה מפחדת לעשות, עובדה - מפלגת העבודה עד לרגע זה לא הצליחה להציג תקציב חלופי לזה שהיא מתנגדת לו!!! ב. בניית גדר הפרדה היא לא פתרון של מפלגת העבודה והיא לא יזמה אותו - אלא תנועה חיצונית. מפלגת העבודה קפצה על הרעיון, בדיוק כמו שעשה גם הליכוד. העובדות גם מראות שהיא נכשה ליישמו - עובדה שמה שפואד בנה בתקופתו זו בקושי גדר הפרדה בין שני נתיבים של כביש :) - וגם את זה הוא בנה רק לאחר חצים מצד ראש הממשלה הליכודניק דווקא... לסיכום: מפלגת העבודה בעד גדר הפרדה - וגם הליכוד. מפלגת העבודה בעד הגדלת תקציב הרווחה - וגם הליכוד. סילבן שלום הוא קפיטליסט - וגם בייגה שוחט. אז על מי עובדת העבודה? עלייך! שלך, גיל

yoavl1

New member
אתה דמגוג, אבל אחד טוב...

תכנס לאתר הכנסת ותסתכל על תקציב המדינה שעבר רק לאחרונה בקריאה ראשונה. איפה אתה רואה שם תקציב חברתי? אתה מספר לי סיפורים שגם הליכוד בעד תקציב רווחה בו בעת שהוא מעביר בראשות סילבן את התקציב הכי לא רווחתי שיכול להיות. על מה אתה מדבר? ואם אינך יודע מי הקים את התנועה למען גדר הפרדה, אז עדיף שלא תאמר מילה. חיים רמון הקים את התנועה למען הפרדה חד צדדית, ובפעם האחרונה שאני בדקתי הוא לא השתייך לתנועת מרצ. אז להגיד שמפלגת העבודה קפצה על העגלה....ושגם הליכוד בעד גדר....זו שטות מוחלטת... על זה הליכוד ברובו קם וזעק, הרי אמרו שזו תהיה גדר פוליטית, ולא בטחונית. עוזי לנדאו, רובי ריבלין (מקורבו של שרון), צחי הנגבי...כולם התנגדו מהסיבה הזאת. ולסיום, אשמח לשמוע איך בדיוק בייגה שוחט הוא קפיטליסט. אני לא אוהב לשמוע משפטים סתם נזרקים באויר ללא נימוק, ובטח שלא משפטים שקריים. בייגה שוחט קפיטליסט???? מה קרה לך??? זה התאים לך לפאנץ´ ליין של ההודעה אז הוספת את זה?

cnogl

New member
גדר ההפרדה ושוחט

ראשית ידידי, את המלחמה למען גדר ההפרדה החלה קבוצת צעירים מאיזור השרון ולמאבקם הצטרף מקומון "זמן השרון" מקבוצת זמן מקומי של מעריב. העיתון ועורכו יצאו למאבק מדיני שלא היה לו אח ורע בתקשורת המקומית בארץ ואולי בעולם בכלל. עד היום אני מלא גאווה על שעבדתי באותו העתון שבו עבד קודם העורך הנהדר ובעל החזון הזה במסגרת עבודתי במעריב. בעניין תקציב הרווחה - העבודה רוצה יותר תקציבים לרווחה, וגם הליכוד! כן אני אחזור על זה - גם שרון וגם פואד מדברים גבוהה גבוהה על הצורך בהגדלת תקציב הרווחה, אך בואותן לך שיעור קטן בפיננסים: כאשר יש לך תקציב מסויים, נאמר שלושה מיליארד ואתה צריך לחלק אותו בין 10 משרדים לדוגמא, אז אתה צריך לגבש סדר עדיפויות. סדר העדיפויות של העבודה ושל הליכוד זהה!!! מיליארד וחצי לביטחון, מיליארד להתנחלויות ועוד חצי מיליארד לכל השאר. לכן זהו התקציב הגרוע ביותר מבחינת בתמיכה בחלשים, לא בגלל שסילבן שלום קפיטליסט - אלא בגלל שסדר העדיפויות של הליכוד זהה לזה של מפלגת העבודה ולהיפך. לכן גם נכשלה מפלגת העבודה בניסיונה להציע תקציב אלטרנטיבי - כיוון וסדר העדיפויות שלה זהה לזה של הליכוד, ומכאן גם התקציב אותו היא יכולה להציג זהה לזה של הליכוד! רק מרצ מציגה אלטרנטיבה, חותכת את המיליארדים מההתנחלויות, מתקציב משרד הדתות, מתקציב הבטחון - שחלקו הגדול הולך על אבטחת מאחזים שרובם בלתי חוקיים, ועם זאת מפלגת העבודה שמחה לשבת בממשלה שהעבירה להם תקציבי ענק! מרצ היחידה שאומרת בריש גלי - כסף לשכונות ולא להתנחלויות רק מרצ לא מפחדת ולא מתביישת להציע אלטרנטיבה אמיתית. אין לי מרצ אחרת! מפלגת העבודה לצערי יש שתיים - ליכוד ועבודה בתקווה שתתתן את קולך למפלגה היחידה שבאמת יכולה לשנות את המצב, לשנות את סדר העדיפויות, לא בלחישה אלא באומץ!, לא בדיבורים, אלא במעשים! לא בעייפות, אלא במרצ שלך, גיל

למעלה