דמויי אדם

Vegabond

New member
דמויי אדם

טוב אז כמו שכולכם יודעים בStar Trek יש יותר חייזרים דמויי אדם מאשר חייזרים שאינם דמויי אדם כמו הטוליאנים, הגורן או גזע 8472. השאלה היא למה זה ככה? תשובה אחת אפשרית היא שפשוט בגלל שחייזרים שאינם דמויי אדם צריך להשקיע בהם הרבה עבודה וכסף כדי לעצב אותם בצורה תלת מימדית במחשבים. אני מניח שכבר יותר משתלם לקחת כמה שחקנים אקראים ומתחלפים שיופיעו בפרק אחד או שניים בכל פעם ולאפר אותם קצת ווואלה, יש לנו דמויי אדם. תשובה אחרת היא שבסופו של דבר לא משנה עד כמה שאנחנו מנסים להיות אנשים פתוחים קשה לנו לשאת את המחשבה שיש שם בחוץ יצורים שהם כל כך שונים מאיתנו עד שלא יהיה לנו שום דבר חיצונית איתם במשותף. אני אישית חושב שאם באמת קיימים צורות חיים מחוץ לכדור הארץ הן יהיו יותר שונות מאיתנו ממה שאנחנו מסוגלים לדמיין. אני לא פוסל את התאוריה שבכוכבים עם תנאים דומים מאוד לזה של כדור הארץ יכול להיות שהתפתחו חייזרים דמויי אדם אבל אם קיימים חייזרים במציאות אני די בטוח שרובם המוחלט יהיה כל כך שונה חיצונית מאיתנו בצורה שאף אחד מאיתנו ולא משנה עד כמה שהדמיון שלנו מפותח לא מסוגל לדמייו.

S h a y 9 9 9

New member
יתכן מאוד שאתה צודק אבל

יוצרי סטאר טרק כבר ניסו לתרץ את העיניין הזה בכמה דרכים. דבר ראשון יש את הפרק ההוא שאני לא זוכר את שמו מהדור הבא שבו הם מגלים שפעם חי גזע שלקראת התכחדותו שתל את הגנים שלו על כל מיני פלנטות שבהם ניתן לייצר חיים וכך נוצרו הקלינגונים, הקרדאסיים, בני האדם ועוד כל מיני יצורים דמויי אדם. דבר שני- לעיתים מאוד קרובות בהרבה סדרות (נדמה לי בעיקר דיפ ספייס) אנשי הצוות מדברים בינם לבין עצמם על כל מיני חייזרים אשר אינם דמויי אדם (כמו למשל שדאקס יצאה פעם עם איזה מישהו בעל גולגולת שקופה או משהו כזה) ומתארים אותם באופן כללי- החייזרים האלה משום מה אף פעם לא מופיעים באף פרק אבל זה בטח בגלל ששום דבר מעניין לא מתרחש איתם

DaHunter

New member
זהו... שגם בTOS היה כזה פרק

על גזע שהפיץ דמויי אדם בכל הגלקסיה ובאלפי כוכבי לכת.

Bufreak

New member
..

חייזרים דמויי אדם הם כלי בידי התסריטאים. הם משמשים, לעיתים קרובות, כאלגוריה למשהו ארצי ומוכר. לשם כך(או שאולי בגלל זה), הם צריכים להיות דומים למה שהם מייצגים. אני מאמין שקשה לקחת חייזר תולעי וגדול ולהעביר באמצעותו ביקורת על תופעה חברתית מסוימת(אלא אם כן זה פרק שעוסק בתרבות הצריכה האמריקאית
). אבל הסיבה הפשוטה ביותר היא בטח גם הנכונה ביותר. יצירת חייזר CGI עולה הרבה כסף, ולפעמים התוצאה היא גם מאוד לא משכנעת. עם שחקנים בשר ודם אפשר ליצור הבעות, אפשר להשתמש בהם למטרות רחבות יותר, זה עולה פחות כסף, ולצופים יהיה יותר קל להזדהות עם החייזר הזה. מיק שמח דוד.

אודו

New member
היה בTOS

את הפרק עם שני החייזרים חצי שחור חצי לבן שהיו באיזו מלחמה טיפשית בגלל שהם הפוכים בצבעים

למעלה