דמויות שלא מוצו

The Prospect

New member
דמויות שלא מוצו

רציתי לומר את מה שאניא ומר בהמשך הרבה זמן, אז אני כבר אעשה את זה בצורה של דיון. בכל אופן, האם אתם מרגישים שיש דמויות שלא מוצו בסרטים? שהאופי/הבקגראונד/הכוח שלהם לא קיבל מספיק התייחסות? אני מרגיש ככה לגבי דארת' ויידר. אמנם הוא ה-דמות הכי מפורסמת מכל הסאגה, אבל אני לא יכול שלא להרגיש [וזה גם מה שהרגשתי כשהשלמתי את הצפייה בסגאה לפני כשנתיים וחצי], שהדמות שלו לא קיבלה מספיק התייחסות. הוא נראה יותר מדי הביץ' של הקיסר [למרות שזה ידוע שהוא רצה להתשלט בעצם על האימפריה, גם בטרילוגיה החדשה, וגם בסרט ה-5, כשהוא מציע ללוק להשתלט עליה כבן ואב] ושל הקומנדר של הדאת' סטאר [ממש ברח לי השם =0], ולא כדמות מאיימת. בנוסף לזה, הוא פשוט לא נראה כמו דמות כ"כ רעה. במקום להראות כמה שהוא בעצם מפלצתי, נורא, ובנאדם שפשוט שכח מה הם רגשות.. הוא נראה כמו פשוט המשרת של הקיסר. ולאחרונה, לא קיבלנו מספיק התייחסות לכוח שלו. לפחות אני, הרגשתי במהלך הטרילוגיה המקורית שהדמות שלו פשוט לא חזקה עם הפורס, כמו שהיא הייתה אמורה להיות מוצגת, והוצגה בטרילוגיה החדשה. רק כשקראתי ספרים מהEU, ולמדתי עוד על הדמות, קיבלתי פרספקטיבה על כמה הוא בעצם חזק ומאיים היה. דעתם? P:

henney

New member
צודק

אבל הקטע של הרוע גם תלוי באיזה סדר ראית את הסרטים. אני ראיתי (לצערי) לפי 1-6 (ולא, לא ניכנס לדיון שלא ניגמר לגבי סדר הצפייה) וככה כל ההתרשמות של דרת' ויידר נהרסת. כי אני הכרתי אותו בתור הילד הקטן והחמוד הזה בן ה9. לכן גם לי התדמית של ויידר נהרסה, לעומת החבר'ה שראו את הסרטים ב77' שאז לחשוב על ויידר היה כמו להגיד וולדמורט בהארי פוטר או משהו. רק אחרי שהתעמקתי בסרטים הבנתי איזה נבל הוא. נכון, בסרטים באופן ישיר זה לא ניראה ככה... אבל אם קוראים בין השורות, או מחפשים קצת מידע על העולם המורחב ודברים כאלה אפשר למצוא כל מיני פרטים מאוד מעניינים. ואם מפשטים את הדברים שהוא עשה (עינה את הבת שלו, חתך לבן שלו את היד) די רואים את הרוע שלו. כאשר הוא פוצץ כוכב שלם, זה היה נחמד? כאשר הוא עינה את האן סולו עבור...טוב אממ כלום ועשה עליו ניסויים. זה נחמד?. נכון, היה אפשר לעשות הרבה איתו אבל בחרו שלו. האמת צדקו. בסרט החמישי הוא חנק. חנק.חנק. בסרט השישי החליטו שזה לא יהיה הכרחי (וגם הקומנדור האחרון שפישל...הוא לא חנק אותו) כי זה כבר די יימאס. גם בובה פאט, הוא היה דמות שולית ותיראה איזה מעריצים יש לו. וכמה זמן מסך היה לו? וכמה פרטים עליו כבר יצאו?

יפעת777

New member
אני כל הזמן אומרת שמי שרואה מ 1-6 זה הורס הכל

כל המטרה בסרטים שיראו את 3-6 ואחר כך 1-3 זה הסדר שלוקאס עשה בכוונה. מי שרואה מ 1 עד 6 מפספס את כל ההפתעה.

DDN

New member
לשמחתי,

פעם ראשונה שראיתי את STARWARS באורך מלא (תקווה חדשה כמובן), היה מתישהו בסוף שנות ה80, אי שם בין כיתה ג' לד', כשהייתי בהונגריה. זה היה מהדברים הבודדים שלא היו מדובבים להונגרית, כך שהבנתי בערך את הסיפור. היה לי שם ויכוח עם הילד שבביתו התארחנו, מי יותר מפחיד דארת' ווידאר או פרדי קרוגר. עד כדי כך ווידאר הפחיד אותנו

Y. Welis

New member
מי שלא מוצה בסרטים, קיבל ספרים

אני דווקא חושב שהמעלה הגדולה של סרט (או בכלל יצירה טובה) היא לתת לדמיון של הצופה/קורא להשלים את הפרטים. החשיבות של דמות היא לעיתים מאוד משנית - לתת הזדמנות לגיבור לעשות משהו או לשאול שאלה חשובה או סתם לעכב אותו כדי שמשהו אחר יקרה בינתיים. במקרה של סטאר וורז אני חושב שזה יוצא מן הכלל שלכל דמות ניתן למצוא רקע וסיבות. באשר לווידאר - הוא ממש לא היה חביב (בעיקר בסרט ה-4, כשאף אחד לא ידע מקיסר), אבל גם לא היה חלש: בסרט ה-5 הוא עוצר 2 יריות של האן ביד אחת, ו'שואב' ממנו את האקדח בתוך חצי שניה. הוא אגב חנק את האדמירל הראשון מרחוק, וראה אותו נופל דרך מסך הוידאו... עבור מי שלא ראה דברים כאלה עד אז, זה היה מרשים מאוד. בסרט ה-6 הוא רוכך במידה רבה, אבל רגע הסרת המסיכה היה אחד הרגעים המותחים ביותר שזכורים לי מילדותי: החידה הגדולה ביותר.

The Prospect

New member
לא ממש מסכים

כי אם כל מה שאתה אומר פה, אלו לא דברים שלא ראינו לפני זה. גם לוק עצר את היריות של קנובי, וגם יודה הרים ספינה בעזרת הפורס. ועדיין, הוא התקשה להילחם מול אובי וואן הקשיש, מול הבן שלו שעבר רק חודשים ספורים של הכנה, ובסופו של דבר גם הפסיד לו בקרב.

Youngling

New member
זה לא אותו דבר...

אתה מתכוון לכך שהוא עצר את היריות עם החרב אור. מה שהתכוונו קודם זה שווידר עצר שני יריות של האן סולו ללא שימוש בחרב אור, רק עם ידו.

Y. Welis

New member
שוב ההשוואה עם הטרילוגיה החדשה עושה עוול

לישנה, ומקשה לקבל אותה כמות שהיא. אם תנסה לראות את הישנה מבלי לדעת שום דבר נוסף, לא תמצא בעיה. מבחינתי על כן 'חובת ההוכחה' היא על החדשה ולא הישנה.

למעלה