דמויות פמיניסטיות בספרים/סרטים

דמויות פמיניסטיות בספרים/סרטים

אתמול צפיתי עם אחותי באחד הסרטים של הארי פוטר ואני חייבת לציין שיש שם המון כבוד לנשים גם בכלליות גם בדמויות, ובמיוחד שתי דמויות מרכזיות, הרמיוני ובעיני גם לונה. למטה יש את השרשור על הדמויות הנשיות של דיסני ועל הדוגמא שהן מהוות. מה עם דוגמאות לנשים פמיניסטיות? אין אחד ואחת שמכיר את הספר/סרט ולא מעריך/ה את הדמויות הללו. שלא נדבר על שמכירה אפילו כמה שרואות או לפחות בתקופה שהייתי קטנה רול מודל.

יש לכן/ם דוגמאות נוספות לנשים כאלו? גם אם זה רק מדע בדיוני:)

סיימתי עכשיו לקרוא שלושה מכרכי הארי פוטר (יש לי בבית. קריאה

חוזרת.) . ג'יי .קיי. רולינג באמת מעצבת דמויות נשיות רבות יכולת, ונותנת לנשים מקום חשוב מאד בסיפור. ככה זה כשאשה (בעלת כבוד עצמי) היא הסופרת.
אני ממליצה לך לקרוא את "הנה אני מתחילה" של יהודית קציר.

Berethor

New member
הארי פוטר עוסק בכישוף, הגיוני שלנשים שם היו עם יותר יכולות

מאשר בדרך כלל, גם משום שכישוף לא דורש כוח פיזי, וגם משום שכישוף היה מקושר לנשים במהלך ההיסטוריה.

אבל מדוע כל הקוראות הסמויות כאן והן רבות יש סיפרור משמאל ,

צריכות לסבול מקריאת שפה גסה ובוטה שלך במה זה מועיל ???
נהפוך הוא... את פוגעת בעצמך ובתדמית ובכבוד שלך .ואולי של שאר הנשים ,
מדוע שפה גסה ובוטה ערסית בפומביי בפרהסיה ???
באם היית פונה במסר פרטי לאותו " הנבל " אז סבבה " יאלה קדימה " תתנבל "

אונס זה כמו רצח ואפילו יותר גרוע ..האנס רוצח את נפשה של הבחורה ומשאיר צלקת קשה בנשמתה לכל החיים ,לכן צריך לקבל אונס בהתאם ..ויש כאלו הסוברים אפילו עונש מוות כיאה לרוצח

נקודה מעניינת

שבעולם הקוסמות כלי ההגנה הוא שרביט או כישוף ששווה בין שני המינים.
גם מעבר לשוויון ה'פיזי' הן מוצגות כשוות במובנים נוספים כמו אומץ, חכמה, חברות וכד'.
אז בעצם ביטלנו את ההגנה העצמית כנגזרת של כוח פיזי וביטלנו את השוביניזם?
(לא נראלי..)

Berethor

New member
כן, הבנת אותי נכון, זה כנראה קשור לעובדה שהספר עוסק בכישופים

יותר מאשר לעובדה שכתבה אותו הסופרת ג'יי קיי רולינג, את דמדומים כתבה הסופרת סטפני מאייר, ועדיין הדמות הנשית הראשית שפ בלה היא "עלמה במצוקה" לעורך רוב הסיפור, שללא ההגנה של בן זוגה לעתיד אדוארד לא הייתה שורדת. לא כמובן שאפילו יכולות כמעט זהות לא יבטלו את השוביניזם לחלוטין, משום ששוביניזם מבוסס לא רק על הבדלים בין המינים אלא גם על שנאה, אבל יכולות כמעט זהות מורידות את רמת הסקסיזם בעולם, מצב שבמציאות אני לא חושב שהוא אפשרי לחלוטין, אבל בעולם שבעולם של קסמים, או בעולם של דברים על טבעיים באופן כללי, זה יותר אפשרי. דרך אגב את הזכרת את הרמיוני גריינג'ר, אבל מה לגבי בלטריקס לסטריינג? היא גם כן "דמות פמיניסטית", אומנם היא מנצלת את היכולות שלה לרעה בדרך כלל, אבל היא דמות חזקה בלי קשר לעניין המוסרי, הרי לא כל מי שחזק הוא גם טוב.

"Bellatrix Lestrange was an extremely powerful and dangerous witch. She was a mistress of the Dark Arts, an incredibly skilful duellist, and an Occlumens. Her prodigious duelling skill was proven by her many victories over numerous talented wizards and witches, including experienced Aurors."

"Bellatrix claimed to have been trained in the Dark Arts by Voldemort himself, and displayed particular proficiency with the Cruciatus Curse. She boasted to have knowledge of Dark spells that few could comprehend the power of a claim supported by her status as Voldemort's "best lieutenant". Like her master, Bellatrix was capable of casting the Killing Curse with no regard for the life she wished to extinguish. However, unlike the Dark Lord, she usually preferred to torture her victims rather than killing them straight away, doing so with such skill her victims can pass out, like Hermione Granger, or even go to the point of insanity like Frank and Alice Longbottom. Like many Death Eaters, she could summon the Dark Mark."

http://harrypotter.wikia.com/wiki/Bellatrix_Lestrange#Magical_abilities_and_skills

Berethor

New member
יש הרבה "דמויות פמיניסטיות" ביצירות של מדע בדיוני ופנטזיה

למעשה לפעמים יש כל כך הרבה יחסית, שיש אנשים שמתלוננים שזה לא ריאליסטי שיש כל כך הרבה, במיוחד משום שהרבה יצירות של פנטזיה מתקיימות בעולמות שדומים לתקופות מהעבר בהיסטוריה של העולם שלנו, כמו העת העתיקה וימי הבניים, רק עם אלמנים על טבעיים. הנה דוגמה לאישה ג'דיי מStar Wars: The Old Republic.

[URL]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A1%D7%93%D7%A8_%D7%94%D7%92'%D7%93%D7%99%D7%99[/URL]

למעלה