דמויות לאחר ייבוש

מתחילה6

New member
דמויות לאחר ייבוש

היי,
אני צריכה להכין 2עוגות לאותו זמן - דרדסים ודינוזאורים חשבתי להכין את הדמויות מראש לחכות שהתייבשו כמה ימים אבל איך מדביקים לעוגה. אתם יוצרים דמויות על שיפוד מראש? תודה רבה

טוב לדעת על הדבק. מה היחס בכמויות של מים

ו CMC?

ולשואלת:
דמויות גדולות או אפילו קטנות יחסית אני משפדת על שיפוד גדול או קיסם.
יש כאלו שעושים דבק גם מחלבון ביצה ואבקת סוכר (רויאל). עם ילדים אני נמנעת מלהשתמש בביצה חיה.

מתחילה6

New member
אני אנסה לייבש עם שיפוד נראה לי הכי בטוח

איך יודעים כמה שיפוד לבשאיר :) אני בדכ נעוצת עד סוף העוגה ...
אולי את הדרדסים אני אדביק עם דבק

בוטן2211

New member
את יכולה להשאיר את השיפוד ולבנות הכל על קופסא

כלשהי למשל קופסאות נעליים ולאחר מכן לבדוק את הגובה שאת צריכה מבחוץ לעוגה ולפי זה לחתוך אותו. אני מעדיפה ספגטי, כך שאין סיכוי לדקירות ושאריות בעוגה וגם יותר קל לשבור אותו

מתחילה6

New member
יש לי עוד שאלה.. את הפיטריה על העוגה

מכינים מעוגה או שהכל מבצק סוכר?

שלום בואו נעשה קצת סדר

קודם כל אלמנטים קטנים כמו אנגרי ברדס למשל, פיטריות קטנות, דשא, פרחים, וכו' זאת אומרת אלמנטים לא גדולים מידי שדורשים יציבות על העוגה עדיף להדביק עם CMC.
לפי דעתי בכל העוגות שעשיתי ה - CMC יותר חזק, אלמנטים גדולים יותר כמו שלט, דרדסים ופיסולים גדולים יותר מצריכים שיפוד שנכנס לאורך כל העוגה, זה יהיה יציב ובטוח.

עכשיו כדי ליצור דבק כזה יש לערבב בכלי חד פעמי, קערית למלא מים רותחים ולהוסיף בערך 3/4 כפית cmc ולערבב, צריך לחכות עד שה - CMC יתמוסס במים בערך חצי שעה והמים צריכים להיות קרים, לאחר מכן אפשר להשתמש בדבק.

לגבי הפיטריה, לפי דעתי אם תעשי בבצק סוכר את הפיטריה, זה יהיה כבד מאוד והעוגה תקרוס, יש לך שתי אפשרויות, לעשות את הפיטריה מתערובת של פיצפוצי אורז ומרשמלו ולצפות בבצק סוכר, או לפסל את הפיטריה מעוגה נוספת ולצפות, בשני המקרים כדי לתמוך מתחת לעוגה בשיפודים כמו שתומכים עוגת שתי קומות, זה יהיה בטוח יותר, שמים קרטון מתחת לפטריה, ומדביקים את הפיטריה במקרה הזה עם רויאל אייסינג מוכן שמוכרים בחנויות מקצועיות.
את המתכון לפיצפוצי אורז יש לך כאן בפורום בכלים ומידע.

ולכל שאלה נוספת אני כאן, שיהיה בהצלחה.
וחג שמח

למעלה