דמדומים 3 eclipse ביקורת!

Bartal j

New member
דמדומים 3 eclipse ביקורת!../images/Emo88.gif

אוקיי אתמול ראיתי את הסרט בקולנוע והרגשתי שאני צופה בסרט ילדים! את הספר למען האמת אהבתי יותר. סה"כ סרט נחמד להעביר ערב לא יותר מזה, ולהגיד לפחת נתתי צ'אנס מבחינת אפקטים התאכזבתי זה היה נראה מאוד מצועצע כזה ולא אמיתי. ההתייחסות לערפדים כאל קרחונים קפואים ששוברים אותםפ הציקה לי. אני לא אספיילר הרבה למען אלו שלא ראו, למרות שאני לא חושבת ששווה לראות בקולנוע אהבתי. את השחקן של ג'ספר שלדעתי מי שגנב את ההצגה היה ג'ספר! עם הלוק של הלואי הזה והסיפור עבר שלו, הוא היחידי בסרט שהזכיר לי משהו קרוב הכי לערפד חחח מבחינת לוק והתנהגות. גם רוזלי הייתה יותר נסבלת, לא התלהבתי ממש מסיפור העבר שלה אבל יחסית לסרטים הקודמים הדמות שלה עברה שיפור. הוולטרי- יש שמה אחד פשוט מושלם
האח שמה וואוו הסצנו המועטות שלהם היו נחמדות ג'ייקוב והזאבים- אהבתי את המשחק של ג'ייקוב, לא מגיע לו מה שבלה עושה לה, עדיף לו בלעדיה חח היו קטעים קצת דרמטים מידי לטעמי בהתעמתות בין אדוארד וג'יקו, למרות שהיו יציאות משעשעות בניהם אבל ללא ספק ג'ייקוב עדיף עלי בהרבה מהדמות של אדוארד המושי מושלם ובלה המאוסה שלו, ואם אני מעדיפה בפעם הראשונה איש זאב על פני ערפד.. זה אומר משהו. צ'ארלי- חח אחד השחקנים המצחיקים בסדרה, למרות שלא ממש התמקדו בו הוא עדיין משעשע אותי בתגובות שלו. ויקטוריה- התאכזבתי! שינו את צבע השיער שלה! למרות שהיא אחת היחידות שהפיחוו קצת חיים בסרט לדעתי היא וריילי. לא אהבתי! הפריע לי בעיקר שבסרטים הראו שערפדים יכולים להכנס בבית ללא הזמנה, וגם בסרטים הראשונים, הרי ויקטוריה או ג'יימס מעולם לא הוזמנו ע"י בלה והם נכנסו והריחו את החפצים שלה. אדוארד- פעם מתחסד תמיד מתחסד ויפה נפש אני פשוט שונאת את הסמרטוטיות שלו ואת האוברפרוטקטיב שלו אל בלה, הוא צריך לקבל טיפול ואני לא מצליחה להתחבר לדמות לא בסרטים הקדומים ובטח לא עכשיו. בלה- לא אוהבת את הדמות שלה גם, היא מעצבנת אבל הסרט הזה היא הייתה הרבה פחות פאתטית, כנראה כי אדוארד לא עזב אותה אבל בכל אופן הקטעים שהיחידים שאהבתי היו הסצנות שלה עם ג'ייקוב
לסיכום: סרט נעורים נחמד לא יותר מזה, ראיתי טובים בהרבה יותר, לא ממש שווה בשבילו ללכת לקולנוע לטעמי, עדיף לצפות בו בבית והוא בעיקר בשביל להעביר ערב ולסמן V ברשימת הצפייה.

shaharEB

New member
יש דברים שאני מסכימה איתך בהם ויש

כאלה שלא.. קודם כל ברור שהספר תמיד טוב יותר =] וחוץ מזה שאני אוהבת את אדוארד ובלה ולא את גייקוב אני חייבת להגיד שכשסטפני כתבה את כל סאגת דמדומים היא המציאה.. אה לא המציאה אבל כתבה עולם אחר ושונה יותר מכאלו שנכתבו פעם.. בגלל זה בלה לא צריכה להזמין אף אחד להיכנס לבית שלה מה שגם בדמדומים היה יכול להיות קצת טיפשי בגלל העבודה שהיא בחיים לא תזמין אותם כי הם מנסים להרוג אותה אז ..אין טעםXD צרלי באמת מצחיק ביותר =] לא שינו את הצבע שיער של ויקטוריה..זו פאה כי השחקנית חדשה -_- וכל כך גרועה!

Berethor

New member
היה סרט קומי שצחקו על זה

"הערפדים הרעים" לא יכלו לכנס בגלל שהלא הזמינו אותם למרות שהם הקיפו תבית, אז אחד האנשי שבבית עושה טוב פשוט נחכה עד לזריחה..

Berethor

New member
טוב אז ככה

לא מגיע לג'ייקוב מה שבלה עושה לה? אפשר לחשוב מה היא כבר עושה לו, היא לא אוהבת אותו בצורה רומנטית אלא בעיקר בתור ידיד, היא לא רוצה אותו אלא את אדוארד. זה בעיה של ג'ייקוב שהוא המשיך ללחוץ על בלה ולא לתחשב בא, בניגוד לאדוארד שהיה מוכן לעזוב אותה אם זה יהיה לטובתה, אגואיזם ודבקות לא השתלמו כאן, חוץ מזה זה היה קיטשי וטפשי פי מליון אם בלה הייתה בוחרת בג'ייקוב רק בגלל שהוא עזר לה, זה הדבר הכי שוביניסטי ונואש שיכול להיות, לפחות את אדוארד היא מעדיפה גם בלי קשר להיותה 'עלמה במצוקה'. דבר נוסף, לי זה ממש לא מפריע שערפדים נכנסים בלי הזמנה, זה גרסה לא פחות פופולארית מזו של ההזמנה, בנוסף עניין ההזמנה הוא כלל לא קריטי ואין כמעט שום הסבר מאחוריו. אני יכול להסביר כמעט כל תכונה או מאפיין של ערפד, טבעי ועל טבעי כאחד, אם זה הסיבה שערפד לא נושם וליבו לא פועם(אל מת), אם זה הסיבה לכוחות העל טבעיים(יצור על טבעי וערפד), אם זה שתיית דם(תזונה), הסתרת הערפדות ואפילו קיומם של ערפדים( להקל על הצייד ולא למשוך אנשים שירצו לחסל ערפדים), ואפילו רתיעה ממים אם כי עדיף 'מים קדושים' כבר(מקור חיים ניגוד לסטטוס העל-מוות של הערפד), וכמובן שמש ואש שאפילו אנשים נפגעים מהם(אני למשל פגיע לשמש ולא סובל להיות בא בכל מקרה), אבל האם את יכולה להסביר תהיגיון מאחורי אישור הכניסה לערפד. סבבה בגרסאות לא מעטות זה קיים פשוט בתור 'עובדה', אבל קחי לדוגמא את קשרים אפלים, להנרי לא היה בעיה לפרוץ לבתים ולערוך חקירות עם ויקי, ואפשר למצוא עוד המון גרסאות שזה לא קיים בהן. לי אישית מפריע רק הנצנוץ וזה שהם לא אל מתים שם, וכמובן המחסור בניבים. לגבי ג'ספר טוב אין על ג'ספר..

shaharEB

New member
אני מממש מסכימה איתך על העניין

הזה שגייקוב מציק לבלה למרות שהוא יודע שהיא תבחר באדוארד.. הנצנוץ לא מפריע לי ,גם הניבים לא =] אבל הקטע שהם לא מתים קצת הכשיל אותי בהתחלה.. שאמרו לי..אבל הם יכולים למות אז הבנתי שאני בבעיה XD אבל עדיין לא נורא!

Berethor

New member
אפילו הניבים לא מפריע לך?

למה תתארי לך איך הם היו נראים עם ניבים, זה רק מוסיף לערפד. בנוגע למתים את קצת טועה, ערפדים הם אל-מתים בדרך כלל, אבל זה לא אומר שהם לא יכולים למות. החולשות העיקריות של ערפד הן אש, שמש(לא בדמדומים כמובן) ובנוסף עוד כמה אמצעים שכוללים בין היתר הרבה פגיעות קטלניות עם נשק קר או חם. מלבד החולשות הערפד הוא קשה להריגה ביחס לאדם משום שהוא 'כבר מת' וגם בגלל הכוחות, לדוגמא כדור או חרב לבטן יכולים להיות קטלניים לאדם אבל לא לערפד, אפילו איבוד איברים "לא חיוניים" לא קטלני עבור ערפד והוא מסוגל לשחזר אותם כעבור זמן. בשורה התחתונה הערפד כן יכול למות, אבל לא בקלות, מוות של ערפד נקרא מוות סופי. בכל אופן לי זה היה חסר.

shaharEB

New member
אני מודה שניבים היו יכולים

להוסיף ערפד..=] אבל אולי רק שהם כועסים או משהו כזה XD כי כל הזמן זה פשוט יכול להלחיץ וניבים בדמדומים זה לא הכי מתאים.. מוות אינסופי יכול גם להיות בעייתי בדמדומים כי יש מוות רוב הזמן.. נראלי שזה היופי בדמדומים סטפני כתבה עולם על ערפדים שהוא די אנושי..הכל נראה די מציאותי =]=]=]

Berethor

New member
לא מסכים עם זה

מבחינתי ניבים יפים ומתאימים תמיד, זה גם יפה ומושך בעניי לא פחות משנצנוץ מושך בעני בלה וסטפני
. אני אישית מעדיף ניבים תמידיים, ופשוט לא רואים אותם לרוב בגלל שערפד לא דופק חיוכים רחבים, עובדה שבסדרות סטייל טרו בלאד היו "צריכים" לשים תניבים בשיניים קדמיות יותר רק כדי שיראו, ככה שזה לא בולט, חוץ מזה יש גם תגרסה של 'הניבים הנשלפים', ככה שערפד יכולים להיות עם ובלי מתיי שמתאים לו, וזה מה שהיה מתאים לדמדומים, אם זה כל כך מלחיץ את בלה והמעריצות
. כמו שכבר אמרתי לקרנקולה, סטפני לא כתבה על ערפדים אנושיים או ערפדים טובים, היא כתבה על משפחה אחת 'טובה' ואנושיות שהיא מיעוט אם לא היחידה, לא חסר שם ערפדים שמתנהגים במפלצתיות או חייתיות, וגם ערפדים כמו הוולטרי, זה פשוט רושם שגוי שנובע מהתמקדות בדמיות הראשיות וחשוב לציין זאת בעיקר למבקרי דמדומים. לגבי מציאותי אני שוב נאלץ להסכים אתך, אני לא חושב שהערפדים בדמדומים יותר מציותיים מערפדים אחרים, ואני לא מדבר על ערפדים חסרי בינה שרק הורגים מה שזז.

Berethor

New member
ועוד משהו שחשוב לציין

ערפדים בדמדומים הרבה יותר בלתי ניתנים להשמדה מאשר ערפדים ברוב הגרסאות האחרות. מה שלא בדיוק תורם למציאותיות או להזדהות..

Berethor

New member
או יותר נכון לומר

ערפדים יכולים 'למות' שוב, וסופית או לא סופית(יש גם ערפדים שחוזרים לאל-חיים פעם אחר פעם)..

Bartal j

New member
הדבר היחידי שהיה דווקא אמין זה שחיסלו שמה

ערפדים ערפו להם את הראש ושרפו אותם... ולגבי הזמנות לבית אגב, אני חושבת שזה עניין של כאילו אתה מזמין את "הרוע" לתוך הבית שלך, זה עושה את העניין הרבה יותר מגניב. אולי כי זה מבחינה סימבולית אומר שלערפדים אין בידיוק מקום בעולם החיים אז הם צריכים הזמנה להכנס בדלת ממש כמו שיצורים מיסטיים אחרים וישויות מזומנים וכו'.. ככל שהערפד נהיה יותר אנושי הוא מאבד מאפיינים חשובים שלו בתור ערפד.. לגבי אדוארד- טוב שהוא לא שם לבלה אזיקים וזהו, כל הקטע התלותי הזה די חולני לטעמי "אל תלכי לפה" "זה מסוכן לך" וכו'.. והאיפור בדמדומים? נוראי! צריך לתבוע את המאפרת

Bartal j

New member
אם היא לא אוהבת אותו בתור ידיד למה לעזעזל

לנשק אותו? הרי היא יודעת שהוא מאוהב בה אז למה להשלות אותו? ועזוב אותך מאל מתים טוב שלא עשו אותם קרחונים שנשברים שמה כשערפו להם את הראש הבובות שמה זה היה ממש פאתטי וזול.

Berethor

New member
להפך

אני מאמין שהיא דווקא כן אוהבת אותו בתור ידיד, אבל לא רומנטית או אהבה זוגיות איך שלא תקראי לזה, וכן זה טפשי מצידה לתנשק איתו, אבל אני מאמין שזה בכלל מטעמי עלילה, כדי ליצור מלודרמה הזאת בין ג'ייקוב ואדוארד, כאשר ברור לכולם את מי היא רוצה בתור בן זוג.

Bartal j

New member
אממ זה מטעמי עלילה ספר בהחלט

הכותבת רצתה להראות שהיא אוהבת שניים את ג'ייקוב ואת אדוארד ואת אדוארד כמובן שיותר, הבחירה שלה באדוארד הייתה בעצם הבחירה שלה בעולם הערפדות שהיא העדיפה על עולם החיים אותו יכלה לחלוק עם ג'ייקוב ואליו היא בעצמה אמרה שמעולם לא הרגישה שייכת... בלה תמיד נהגה בסוג של כפיות טובה של ג'ייקוב גם בסרט הראשון שהיא קבעה שאנשי זאב רוצחים, ומה זה ערפד? נסיך חלומות? לפעמים אני לא מבינה את ההגיון שלה. עבורי ערפדים מקבלים הזמנה לבית, נשרפים בשמש או נחלשים עד כדי מוות, שותים דם, ודרך טובה לחסלם היא עריפת ראש ושריפה. זה לפחות הבסיס שלי לפולקלור ערפדי וכל מה שמסביב זה נחמד למשל ביומני הערפד כל הקטע של הוורבנה, ודם מתים אצל אן רייס. או שהם משיגים דם אצל סוחרים או שותים תחליף דם בקספולה. היחידי שהציל את הסרט זה ג'ספר, השחקן ממש טוב אהבתי איך שהוא אימן אותם נגד הערפדים החדשים, ובכלל הסיפור שלו
הוא הזכיר לי קצת את לואי למרות שלא מתתי על לואי אישית עדיין לואי הוא ערפד עבורי אז זו מחמאה לג'ספר

Berethor

New member
קודם כל בלה לא ידעה שהוא איש זאב

מה גם שהסיפורים היו רק על אנשי זאב, אני מאמין שבלה בקושי ידעה מזה ערפדים בכלל, ובסרט היא נגשת לאינטרנת לבדוק. דבר שני שהיא גלתה שאדוארד ערפד היא פחדה שהוא יהרוג אותה, ואמרה לו "אתה לא תפגע בי" לא מתוך אמונה, עד שהוא "הפחיד" אותה קצת עם היכולות שלו, וסיפר לה שהוא לא צריך בכלל מראה טוב או פיתוי אם הוא רוצה לצוד מישהו, שדרך אגב זה אחד הקטעים המבריקים בדמדומים. בכל מקרה בלה גלתה שאדוארד ומשפחתו הם "צמחונים"(וזה היה יפה שאדוארד משך את זה), לגבי ג'ייקוב בלה עדיין לא ידעה דבר, וזה ידוע שגם אנשי זאב בדרך כלל נוטים להרוג בני אדם, מה לעשות. הפרופיל שלי לערפד מאוד דומה לשלך, אבל אצלי ההזמנה לבית לא כלולה בין 'המאפייני ברזל', אלא יותר ברמה של המסביב. הסיבה לכך היא שאני לא מוצא כמעט שום היגיון מאחורי זה, בטח שלא סיבה מספקת, ורוב האל-מתים והיצוריים על טבעיים באופן כללי לא צריכים הזמנות לשום מקום, שדים ורוחות זה דוגמא לא טובה, כי שדים מזמנים מהגהינום(ורוחות ממקום אחר) ויש הבדל גדול בין לכנס מגיהנום לעולם/ממד הזה לבין פשוט לכנס מהדלת או החלון. חוץ מזה שדים ברגע שמזמנים אותם נכנסים לאיפה שבא להם ועושים מה שבא להם(בדרך כלל), אז כנראה זה מבוסס יותר על רוחות, שקשורות לפעמיים למקום מסויים ולפעמיים אפשר לשמר מהן בעזרת אמצעים שכאלה. במקרה של ערפד זה נראה לי לא יותר מאיזה כלל נימוס תמוה, של טורף. לגבי ג'ספר אני מסכים, הביוגרפיה שלו שונה מזו של לואי, בעברו הוא הרבה הרבה אנשים וערפדים, להרוג ערפד זה הרבה יותר נוגד לאתיקה הערפדית מאשר להרוג אדם, בערך כמו שלאדם להרוג אדם זה הרבה יותר מלהרוג חיה, במיוחד אם הוא צייד או שוחט, לא דווקא אם הוא סדיסטית ופסיכופט. ג'ספר בעצם 'חזר בתשובה' אבל "old habits die hard", זאת הסיבה שהוא עדיין הערפד הכי חסר שליטה וצמא דם במשפחה, וגם מי שהכי מוכשר בהרג ולחימה מבינהם.

Bartal j

New member
מסכימה לגבי ג'ספר

לגבי זימונים וכאלה זה לא הכי מדוייק, ישויות לא גשמיות מתקיימות אך ורק במישור אסטראלי שם הן יכולות לפגוע בך אם תלך לשם ללא הגנות כמובן, והן יכולות ברור להגיע לבית מסוייםנגיד ולהציק אבל רמת הפגיעה שלהם מינמלית כי בעולם החומר הכדור בידיים שלנו ולא שלהם ולכן היתרון לנו אם נשכיל להבין זאת ולהרחיק את הפחד מהלא מודע. ישויות חלשות נכנסות בלי הזמנה כגון "דיבוק" שהוא ישות חלשה ותלותית שתוקף לרוב אנשים מדוכאים, שרמת החוסן הנפשי שלהם ירודה ואיתה ההגנות של הגוף שהרי "נפש בריאה בגוף בריא" וכשהנפש חולה זה נותן אותותיו בגוף. הדיבוק חייב גוף ולמה? כדי לפעול פה מאחר וגם לפי חוקי המטאפיזיקה העולם שלנו מורכב מאטומים ורק הם יכולים להתקיים פה, והרי ידוע שישויות לא גשמיות ולכן הן צריכות גוף וזה החלון שלהם, ולעיתים אנשים מזמינים אותם לתוכם גם לא בהכרח במודע. גם רוחות רפאים הם לא בידיוק נכנסים ללא הזמנה הם די "תקועים" כאן לרוב במקום מותם\ התאבדותם וולרוב המקומות שבו יבחרו להסתובב היה קשורים לעברם הבלתי פתור, למשל בית רדוף רוחות לרוב היה שייך לרוח הנוכחית ככה שהם הבעלים המקוריים של המקום. לרוב הם גם יבקשו עזרה בשביל להמשיך הלאה.. לגבי שד או מה שלא יקראו לזה החוקים מאוד ברורים פה, יש מקום להם ויש מקום לנו וברגע שזה מופר יש בלאגן, לכן ישנם ישויות שהם די מורחקות מכאן ולכן ברגע של כושר נגיד ביצוע "סיאנס" לא מקצועי וכו' איך שפותחים קצת את העשר הם מנצלים את "פתח" חלון הזדמנות רק לבוא לפה והרי ידוע שהם לא אוהבים לשחק לפי הכללים המוכרים, לרוב הם יתמקדו בבנאדם חלש שרוצה כח ויכרות עימם ברית וכל דבר שיגרום להם לבוא לכאן בגוף או בכל צורה כלשהיא, וזה החלון הנוסף שלהם, ההזמנה שלה הם חיכו. ערפדים לדעתי הם ישויות חזקות, הם לא תלותיות בשום ישות שבראה אותם, הם לא תלותיים בעולם החיים ובטח שלא בעולם המתים, החוקים לא חלים עליהם ולכן הם צריכים לקבל הזמנה שזה מאוד סימבולי, כמו להגיד שאתה הבאת את מותך על עצמך, אתה זה שמזמין את המוות שלך, ערפדים לא שייכים לעולם המתים, ולא שייכים לעולם החיים אז הם צריכים הזמנה כדי להשתייך לעולם החיים. ייתכן ואולי זה מציין חולשה כלשהיא מול עוצמת הערפד.

למעלה