דמדומים/ סטפני מאייר

קרניjack

New member
דמדומים/ סטפני מאייר

הספר שעליו מבוסס הסרט TWILIGHT (ש ה צ פ ע פירסם שהוא ייצא בדצמבר 2008) יצא בארץ, אני אישית לא ידעתי שהספר יצא, ובבשיל מי שלא ידע. תקציר הספר הספר 'דמדומים' המככב למעלה משנתיים בראש רשימות רבי-המכר של ספרות הנוער בארה"ב ואף זכה לתרגום ללשונות רבות, הוא ראשון בסדרת ספרים שנמכרה במיליוני עותקים. מפנה מסעיר ומפחיד בחייה של איזבלה סוון בת ה-17, מתחולל כשהיא עוברת אל אביה לעיירה גשומה וקודרת, ופוגשת בה את אדוארד קאלן, נער מוזר, בעל עור חרסינה, עיניים זהובות, קול מהפנט ויופי על-אנושי. הוא מגלה כלפיה עוינות בלתי מובנת מצד אחד ומשיכה עזה מצד אחר. היא חשה כי מאחורי חזותו החיצונית המושלמת של אדוארד מסתתרת תעלומה והיא נחושה לגלות את סודו האפל. אך ככל שהיא מתקרבת אליו, כך היא מעמידה עצמה בסכנה הולכת וגוברת. כשהמודעות לגודל הסכנה חודרת לתודעתה, מתברר לה שייתכן כי איחרה כבר את המועד, ואין לה דרך חזרה. 'דמדומים', כמו הבאים בסדרת הספרים שבמרכזם עומדת איזבלה סוון, מתרחש בעולם של מציאות ודמיון, אהבה ואימה. דמויותיו הניחנות בעומק רגשי, בביקורת עצמית ובהומור, מעניקות לעלילה הפנטסטית ממד מקורי, אנושי, מעניין ומפתיע. ספר מושך ומותח, שירגש את הקוראים וירתק אותם עד עמודו האחרון.
לדעתי נשמע נחמד, ויהיה עוד יותר נחמד לקרוא אותו לפני הסרט. אז מי שאמר כאן, שהוא לא קרא מספיק ספרות ערפדים- הנה לכם. חוץ מזה שיש עכשיו מבצעים והנחות בספרים לחודש שבוע הספר, אז תנצלו את זה

ShAhArnavonXD

New member
גאדדדדד!

אני רצה לקנות ת'ספר.. האמת שיש כמה ספרים חדשים שאני רוצה ליקרוא אני אלך לקנות אותם וגם את הספר הזה.. נשמע ספר מעול'ה!

ה צ פ ע

New member
עשית לי חשק ל...

יאמייי... קנית ספרים!;) (אין כמו לקרוא שוב מעל גבי דפים לבנים וטהורים על החיים האדומים הקודרים של... ;)

דיאנה1

New member
סוף סוף ../images/Emo13.gif

מדי פעם אני מציצה פה כדי לראות אם פורום ערפדים כבר גילה את ה-ספר ערפדים... לא כתבתי כי אני לא ממש חובבת ערפדים, כלומר לא הייתי כזו עד שקראתי את "דמדומים"... ועכשיו אני לא סתם חובבת ערפדים אלא מאוהבת בערפד
(אחת הדמויות בספר). אז רק בגלל שעלתה כאן השאלה אם יש מי שקרא ואם שווה לקרוא - אני קראתי ואהבתי מאד. זו סידרה של ספרים שרק הראשון תורגם לעברית. יצאו עוד שניים נוספים ואני אהבתי מאד את כל השלושה. שתי הסתייגויות - האחת לגבי השפה, מי ששולט באנגלית כדאי לו למאד לקרוא בשפת המקור. ראיתי כמה דוגמאות מהתרגום ויש שם פיספוסים. השניה - זה לא ספר אימה. אני מניחה שמי שמגדירים את עצמם חובבי ערפדים אוהבים הרבה יותר אימה ממה שיש בספר הזה. לא הייתי מגדירה אותו כספר מפחיד בכלל (ואני מפחדת בקלות...) זו פנטזיה רומנטית מתוקה ומקסימה שיש בה ערפדים. רק כדי שלא תצפו למשהו אחר ותתאכזבו. מהתקציר הספר נשמע הרבה יותר מפחיד ממה שהוא באמת. וגם יותר עמוק. "דמויותיו הניחנות בעומק רגשי" - המממ... לא ממש. זה די קלילון. מקווה שתקראו ותהנו.

קרניjack

New member
היי../images/Emo13.gif

אני שמעתי על הספר הזה לפני זמן מה, בשיטוטים אחריי סיפרי ערפדים מעניינים באמאזון, כמובן שלא היית צריכה לחכות שנגלה את זה,זהו פורום פתוח ולא צריכים להיות חובבי ערפדים עד לעצם כדי לכתוב כאן. את מוזמנת לפרסם ולהמליץ על כל סאגת שלושת הספרים שבסידרה בשירשור חדש, אני בטוחה שנשמח לשמוע ביקורת על הספרים בלי יותר מדיי ספויילרים, וכמובן את מוזמנת לפרסם בהודעה את הקומונה שלך לספרים כמו שאני רואה מהחתימה שלך

ייסאן

New member
|תןת|לקרוא רק באנגלית!!!!../images/Emo210.gif

התרגום לעברית מ ז ע ז ע לחלוטין, והורס את הספר. בחיים לא קרה לי שאני קוראת בעברית ומעבירה בראש לאנגלית, כדי לקבל את המשמעות ההגיונית של המשפט, עברית שפה האם שלי ושפת הקריאה החביבה עלי ביותר, והתרגום ההיה כל כך גרוע שזה קרה!

blackwish

New member
ראיתי המון איקונים של הסרט בלייב ג'ורנל

עכשיו אני מבינה למה לא מצאתי את הסרט. נשמע ונראה מסקרן מאוד..

למעלה