דמבלדור

דמבלדור ../images/Emo58.gif

אז מאלפוי הפעיל על דמבלדור את קסם האקספליארמוס. דמבלי על הרצפה ללא השרביט. כבר ראינו שלומוס זה קסם שלא צריך להחזיק את השרביט כדי שיפעל(הארי והסוהרסנים בספר 5). האם גם אצ'יו הוא כזה קסם? הרי דמבלדור יכול היה להשתמש בקסם אצ'יו ללא מילים כדי להחזיר את השרביט אליו. בייחוד כשמאלפוי מסב את ראשו כשהוא מסתכל על אוכלי המוות שנכנסים לראש המגדל. בקיצור, נראה ש-JKR לא ממש חשבה על זה, או שדמבלדור רצה למות (מה שנראה קצת חשוד, לא?)

ToryMaster

New member
../images/Emo58.gif

או שדמבלדור שתה עשר כוסות משיקוי שהחליש אותו מאוד, ואז עוד נאלץ לעוף ולהסיר כשפים מאוד חזקים מהוגוורטס.

לא קונה את זה ../images/Emo58.gif

את קסם השיתוק הוא עשה על הארי וזה קסם יותר קשה מאצ'יו שלא פועל על אדם אחר אלא על חפץ

xx2

New member
תיקון ../images/Emo58.gif

קסם השיתוק שדמבלדור ביצע, נעשה חלקיק שניה לפני שמאלפוי ניטרל אותו מהשרביט, זה לא נעשה ללא השרביט.

ברור ../images/Emo58.gif

אבל היה בו עוד כוח לכשפים. הקי הוא נח הרבה בשיחה שלו עם מאלפוי כדי לאזור עוד כוח.

xx2

New member
../images/Emo58.gif

כנראה שהוא לא היה זקוק למנוחה, הוא היה זקוק לשיקוי שינטרל את השיקוי שהוא שתה= תרופה כלשהי, שכנראה רק סנייפ היה יכול להכין לו, וזקוק לשרביט. אפשר להמשיך ללכת במעגלים סחור סחור, גם לי זה מוזר שהקוסם הכי חזק מוצא את מותו כשהוא מנוטרל וחסר הגנות מול ילד בן 16-17, אבל כנראה כשהוא חלש מהשיקוי ומנוטרל משרביט הוא לא יכול להתגונן מסנייפ שגם הוא קוסם חזק ביותר, עם קללה הורגת... גם לי קשה לקנות את זה או להשלים עם זה... <שמעתי תיאוריה שאומרת שדמבלדור יחזור לחיים, כי סנייפ ידע שהוא שתה את השיקוי, ושכנראה השיקוי מחליש, אבל גורמת לך להישאר בחיים מול קללת אבדה קדברה - לי זה נשמע מופרך לחלוטין, ואני לא קונה אותה אבל גם זו תיאוריה
>

רוצה תיאוריה יותר מופרכת? ../images/Emo58.gif

אולי סנייפ אמר את האבדרה, אבל בעצם עשה כישוף אחר בלי מילים, והכישוף השני גבר? ואולי לסנייפ ולדמבלדור היתה שבועה שכזאת (שכחתי איך הם קוראים לה) ובגלל זה דמבלדור סמך עליו כל כך, ובגלל זה גם סנייפ יכול היה להתחייב למאלפויה כי הוא ידע שיש לו שבועה קודמת שתגן עליו אם הוא יהיה בבעייה? |מת|

Roonil Wazlib

New member
נו באמת |ספויילר|

דמבי מת. אין מה לעשות נגד זה. תפסיקו להכחיש. אני כבר הודתי שסיריוס מת, עכשיו תורכם

למעלה