דמבלדור

wintera

New member
דמבלדור ../images/Emo58.gif

בספר השישי היינו עדים לזיכרונות שדמבלדור לקח את הארי אליהם - כולל הראשון שבהם - הבקתה של יורשי סלית'רין. בכל פעם שמורפין או אביו דיברו בלשון הנחשים (היה איזה דיאלוג די ארוך בלשון הזאת), דמבלדור התנהג כאיל והוא הבין כל מילה. מאיפה לעזעזל דמבלדור יודע לדבר בלשון הנחשים? זאת לא יכולת נרכשת, לפי כל הסימנים - צריך להוולד עימה (למרות שדמבלדור אמר לטום רידל כשפגש אותו לראשונה שזו יכולת נדירה, אבל קיימת - אנו לא יודעים במדויק האם רק הסלית'רינים יכולים לדבר את השפה).

תשובה ../images/Emo58.gif

דבר ראשון . דמבלדור הוא לא לחשנן . הסיבה היחידה שהוא הבין את מה שנאמר , היא כי הוא בטח סקר את הזכרון הזה מספר רב של פעמים , וע"פ ההתנהלות של העניינים וקריאה של שפת הגוף של מורפין הוא ידע לחבר ולדעת בערך מה נאמר שם .

wintera

New member
לא מסכימה...

שפת גוף יכולה להוביל אונלי סו פאר... לא מסתדר...

xx2

New member
יש כמה אפשרויות ../images/Emo58.gif

קודם כל מי אמר שהוא הבין? למה את/ה חושב/ת שהוא התנהג כאילו הוא הבין? מאיפה את לומדת את זה? אני הבנתי שהוא לא מבין, אבל הוא יודע שזו שפת הלחשננים, בניגוד לפקיד ההוא ממשרד הקסמים, שכנראה לא הבין וכנראה חשב שמורפין קצת קוקו... ואם בכל זאת אומרים שדמבלדור הבין(דבר שאני לא לגמרי בטוחה) יש כמה אפשרויות: 1. יכול להיות שאפשר להבין את שפת הלחשננים גם אם אתה לא נולד כזה, כלומר אתה לא יכול לדבר אותה ולא יכול לדבר עם נחשים, אבל אתה יכול להבין בני אדם שמדברים בשפה זו. הרי כתוב באחד הספרים (4?) שדמבלדור מדבר כמה שפות למשל הוא יכול לדבר עם בני הים, אז יכול להיות שהוא יכול לדבר לחשננית או לפחות להבין אותה 2. יכול להיות שהוא גם נולד עם היכולת הזו למרות שהיא נדירה (לא זכור לי שהוא אמר שהוא לא יכול לדבר לחשננית, רק שלא נאמר שהוא כן דובר את השפה) 3. יכול להיות שהוא מצא לחשנן אחר ש"תירגם" לו או הסביר לו, כלומר נכנס איתו יחד לזיכרון והסביר מה הם ראו. אני עדיין נוטה להאמין שדמבלדור לא הבין את השיחה, רק הבין שמדובר בלחשננית, הבין שהפקיד ההוא לא הבין והבין שהארי הבין את השיחה. הוא גם עזר להארי להבין, את חוסר ההבנה של הפקיד ההוא, כי הארי בהתחלה לא הבין את התנהגות הפקיד, כיון שבהתחלה הארי חשב שמדובר באנגלית.

2 Mיכל

New member
גמני חשבתי שהוא לא../images/Emo58.gif../images/Emo42.gif

הבין ודי התפלאתי שהוא לא שאל את הארי (או הארי לא שאל אותי על זה). אולי הוא החליט שבגלל שהארי לא הזכיר את זה הוא חשב שזה לא חשוב (למרות ששוב, לדעתי זה לא מתאים לו, אבל יותר מתקבל על הדעת מלהיעזר בגורם חיצוני).

רחלי03

New member
גם לי לא ברור.

אולי הוא לקח איזה שיקוי או עשה קסם תרגום או משהו... יכול להיות שנגלה את זה בספר השביעי.

ToryMaster

New member
אני דווקא חשבתי ../images/Emo58.gif

שבתוך ההגיגית אפשר להבין גם שפות אחרות, במסגרת האפשרות להסתכל ולהבין דברים חדשים.

לפי דעתי ../images/Emo58.gif../images/Emo29.gif

האפשרות הכי סבירה היא שהוא מצא מישהו שיתרגם לו את הנאמר. לדמבלדור יש הרבה חברים מוזרים, והוא סומך על אנשים שאנשים אחרים מפחדים מהם, כמו חצי ענקים, אנשי זאב... למה שלא יהיה לו חבר לחשנן? :X

ואולי פשוט ../images/Emo58.gif

מכיוון שהארי היה איתו שם, והארי הבין הכל, דמבלי היה צריך רק להציץ למחשבות של הארי כדי להבין גם? אנחנו בטוחים שהוא ידע מה קורה שם עוד לפני שהוא הכניס את הארי?

ToryMaster

New member
יכול מאוד להיות ../images/Emo58.gif

אחרי הכל, הוא באמת ביקש את עזרתו של הארי.

למעלה