אני עשיתי
אמנם אכלתי אותה ושמתי את זה בבנק החיים שנוהל ע"י נוכל והיום הוא קורא לעצמו דם טבורי. יתכן מאוד שהמנות ילכו לאבדון בחסות המדינה שמתיימרת לפקח על מרפאות בחול (פחחחח) אבל לא מסוגלת לפקח על מרפאה בארץ.
אבל - לדעתי זה חשוב. גם במקרה של משפחה גנטית עם אחים ודודים וכו' לפעמים לא מוצאים התאמה. קל וחומר כאשר אין כמעט משפחה גנטית ובמקרה שלי של תרומה כפולה אין בכלל! (מה גם שהמרפאה שלי בקפריסין נסגרה).
העניין הוא שבארץ הממסד הרפואי לא מעוניין להשקיע בדם טבורי ולכן נותנים רושם שהכל זה חרטא וגם אם ילד חס וחלילה יהיה חולה יעדיפו לקחת תרומה ממישהו אחר ולא מעצמו כי יש בזה מן הסתם את אותם הגנים שחוללו את המחלה. למה זה חרטא? כי אם מישהו לא לוקח מהילד אלא מאחיו או מהדוד או מאדם זר - האם הוא בטוח שהם אינם נושאים את אותם גנים (הכוונה לגנים שלא זוהו בודאות כי אזהיו בודקים את זה לפני ההריון). אבל השימוש של דם טבורי הוא לא רק להשתלות מח עצם במקרה סרטן - לא עלינו. השימוש יכול להיות גם במקרי כוויות נרחבות, גם בפגיעות מוחיות מאוחרות. השימוש כיום עדיין מצומצם אבל זו חזית המחקר הביולוגי לכל מקרה בו צריך השתלה של תאים זהים בגוף האדם.
אז קודם כל לוואי שלא נזדקק לזה. ולא בטוח כמה זמן יצליחו לקיים את התאים האלו ואם נזדקק להם בעוד יותר מ-20 שנה האם כמותם תהיה מספיקה? ישנם מחקרים המנסים לגדל את התאים ובכך להכפיל את כמותם. ואולי עד אז תהיה טכנולוגיה אחרת ולא נזדקק להם. נפלא. אבל עד שאין אלטרנטיבה - אני שם. בתקווה שעד סוף השנה (עוד חודש וחצי) נצליח להציל את המנות שלנו ואח"כ שיכניסו לכלא את הנוכל ששתה לנו את הדם. אבל זה שאנחנו נפלנו לא פוגע באמונה שלי שזה דבר נכון לעשותו. לדעתי המקומות המומלצים הם הדסה ותל השומר. באיכילוב יש קצת בעיות אני חושבת ומ"דם טבורי" תברחי, אין להם רשיון משרד הבריאות..