דם, נוזלי גוף וחרדה

Army 0f Me

New member
דם, נוזלי גוף וחרדה

אני סובלת מחרדה חברתית, והבחנתי בכך שכאשר אני נמצאת במצב שמאוד מלחיץ אותי (נגיד שיחה עם מוכר בחנות - מאוד מלחיץ!), אני מרגישה בגוף תחושה של ממש התייבשות! הלב שלי מתחיל לדפוק חזק, השפתיים נעשות יבשות וחסרות צבע, הצמא מתגבר, ובראש יש תחושה של עירפול וחוסר מיקוד. אני מרגישה בראש תחושה כזאת כאילו מישהו מעביר עליי מייבש שיער מנטלי. אני נעשית "מעופפת" ומנותקת, וקשה לי לקלוט מה נעשה בסביבה. נעשה לי גם מאוד חם, ואני מזיעה. אולי יהיה מעניין לציין, שגם כאשר אני אוכלת מאכל מאוד חם, כמו מרק שעוד לא הספיק להתקרר, אני מרגישה תחושות דומות. תחושה של "ריחוף". כאילו הכל צף בראש שלי. הכל מטושטש, כאילו מלא באדים.. עכשיו, קראתי שבעת התייבשות, "מצטמצם נפח הדם והזרמתו לחלק מהאיברים מפסיקה כמעט כליל זאת על מנת להזרים דם למערכות החשובות יותר (דם,נשימה, עצבים)". והעניין הזה מתקשר לי לזה, שבאמת יש לי איזושהיא בעיה עם נפח הדם באופן כרוני. זאת לא בדיוק אנמיה, והאמת שאני לא ממש יודעת מה זה ברפואה מערבית. ("גיליתי" את זה בהודו, כשהלכתי לרופא איורוודי והוא טען שזה המצב..). למשל, כשלוקחים לי דגימת דם, תמיד קשה למצוא לי את הוריד.. אציין גם שבדיקות הדם יוצאות אצלי תקינות, כך שלא ברור ממש מה הבעיה.. השאלה שלי, מה הקשר בין צמצום נפח הדם להתייבשות? האם העובדה ש"חסר לי דם" יכולה להיות טריגר לתחושת החרדה? מה זה בדיוק ה"חוסר דם" הזה, שהרפואה המערבית לא יודעת לזהו? ו.. איך אפשר לטפל בזה? תודה!

טאוֹ

New member
מקפיץ את השאלה

שמש א

New member
חרדה ברפואה הסינית

Army 0f Me שלום, הסימפטומים שאת מתארת עונים ל'חסר דם' ברפואה הסינית. אחד מתפקידיו של הדם ברפואה הסינית הוא לעגן את הנפש (shen). בעת 'חסר דם', הנפש עלולה 'לברוח' והרגש יוצא מאיזון. אין מה שיאחוז אותה (מוזר, אבל ככה זה ברפואה הסינית). חשוב לציין ש'חסר דם סיני' אינו מהווה בהכרח אנמיה, אולם בשלב חמור אכן יתבטא גם בבדיקות דם. על מנת לחזק את הדם כדאי להפגש עם מטפל ברפואה סינית (דיקור וצמחים) שיעשה לך תשאול מקיף ויעניק לך טיפול מתאים. חג שמח
גלית גליל

הסתכלות אחרת

שלום לך, מצבים של חרדה גורמים למערכת העצבית הסימפטטית לצאת לפעולה וכתוצאה מכך התגובות שאת מתארת. מצב של חרדה גורם לך להכנס למתח שמביא את הגוף למעין מגננה. פניה לגורם מטפל מתאים לטפל בבעיות החרדה החברתית תעזור לך. הלית וייל הילינג, IPEC, דמיון מודרך

למעלה