דם מתחת לשטיח

דם מתחת לשטיח

נכנס הטנק לעזה וירה פגז. רק פגז אחד קטנטן. ובמקרה, טעות פשוטה ועצובה, פגע הפגז הקטנטן והתמים בבית והרג אם ושלושה ילדיה בזמן שישנו במיטותיהם. אה, כמובן שזאת טעות, טעות לעולם חוזרת, צבאנו האדיר וההומני לא עושה דברים כאלה בכוונה. ובכלל, המקרה המצער הזה לא כל כך חשוב. הוא לא כל כך מופיע בראש הכותרות באמצעי התקשורת שלנו. גם כאן באתר תפוז הנחמד שלנו כמעט לא מזכירים את זה, וגם לא ברדיו של רשות השידור הממלכתית במדינת ישראל. כן, מוזכר פה ושם אבל לא בהבלטה. בודאי לא בהבלטה כמו שהיינו מדברים אילו חס וחלילה מחבל מנוול היה נכנס לבית ישראלי והורג אשה ישראלית ושלושת ילדיה. בודאי שכאשר זה קורה לפלסטינים זה לא ראוי לאותה תשומת לב. מה פתאום, איך בכלל אפשר להשוות? הרי זה היה לא בכוונה, רק מקרה מצער כמו הילד שנהרג לפני שבוע ושלושת הילדים שנהרגו לפני שבועיים, הכל תמיד במקרה, טעות לעולם חוזרת (כבר היו יותר משלוש מאות טעויות כאלה מאז תחילת האינתיפאדה, אבל מי סופר?). וחוץ מזה, הרי אלה בסך הכל אשה פלסטינית וילדיה, אנשים כבושים ונחותים ולא חשובים, איך אפשר להשוות את זה עם בני העם הנבחר שלנו היהודים? ובכלל, איך אפשר להשוות מוות של אשה פלסטינית וילדיה עם הנצחון הגדול של מכבי חיפה? בודאי שמכבי חיפה קודמת בתשומת הלב התקשורתית, ואת הדם הפלסטיני אפשר לטאטא מתחת לשטיח. ורק שאלת תם: איך זה שכל פעם, אבל כל פעם, שמתחילה להסתמן איזה הפסקת אש ורגיעה בפיגועים, בא מישהו ואיכשהו במקרה עושה איזו פרובוקציה שמחזירה אותנו אל מסלול הדמים וההרס וההרג והפחד? איך זה שתמיד זה קורה, בלי אפס? והאם אולי פשוט במקרה יש לזה איזה קשר קטן לדעות הפוליטיות שהרמטכ"ל הנוכחי וקודמו לא מתביישים להביע בפומבי?

La Gamba

New member
שלא לדבר על כותרת ראשית בעיתון

יש"ע. על "מרגל" מטעם תנועות השמאל שמצלם את ההתנחלות ומוסר את המידע ל"אויבינו"...

.המוסד

New member
באמת, הכותרות להרוגים הללו הם בדיוק

כמו הכותרות להרוגים היהודים של תאונות הדרכים(בד"כ) אז אל תתחסד סמולן "יפה-נפש"

metal_slug

New member
לפחות כאן לא יוצאים לחגוג ברחובות

לאחר מכן. אולי אתם כן, לא יודע, אתם הרי חיים מידיעות כאלה.

EverMan

New member
לא ?

ראית פעם את רחובות חברון ואריאל לאחר פיגוע ? הילולה ממש ! אל תדבר דברים שאינך יודע. בהתנחלויות חוגגים שנשמע על ערבים מתים , ואף יותר מזה. אתה לא זוכר את הלינצ´ שנעשה רק לפני חודש וחצי חודשיים ? כן כן , זה בחברון ! זה התפתח מתוך אחת מאותן הילולות ! אבל זוכרים מה שרוצים נכון ?

metal_slug

New member
ברור, תהלוכות של עשרות אלפים

מחלקים סוכריות ברחובות הערים הגדולות... אה, לא, רגע, זה בעזה. מי שמדבר על דמגוגיה.

EverMan

New member
דמגוגיה ?!

אתה מדבר על עזה ומצפה שאני לא אתן לך עיר קיצונית באותה מידה ?! וכן ! יש הילולות בחברון לאחר הפצצות ! תתפלא ! העם שלך ! מחולקים אחרי הפצצות פליירים בחוצות העיר עם "אלוקים הפציץ את הפלשתינאים כל הכבוד...". אל תהיה עיוור שאתה רוצה !

שקרן במצח נחושה

אני גר באריאל. אני מסתובב בה כל לילה. מה שכתבת הוא פשוט שקר גס שנועד לפלג ולהסית כנגדינו. אני גר פה. אני רואה מה קורה פה, לא אתה. כשנהרגים פלסטינים אין פה שום חגיגות שמחה. איך אתה מעז בכלל לדבר על רחובות אריאל כשאתה אפילו לא גר פה?! הפעם באמת הצלחת להרגיז אותי, תתביש לך חתיכת אפס!

A Boy

New member
מסתבר שזה לא פגע בבית בכלל

הירי היה בכלל לכיוון שטח פתוח שהחיילים הזהירו לא להתקרב אליו.

למעלה