דם וחלבון בשתן

bravo 2 0

New member
דם וחלבון בשתן

מישהו שמע מכיר את הבעיה הזאתי וטיפול בה?

כללי מידי

האם זה ממצא ראשון/חד פעמי או חוזר. האם זה היה בדיקת סטיק, או האם זה היה איסוף שתן (ואז יש חשיבות לכמות). מה היו ערכי קראטינין+אוראה בדם. האם הבדיקה כללה שתן למיקרוסקופיה (כדוריות דם דיסמורפיות, גלילים, כמות אריטרוציטים ב higy power field) האם יש מחלות רקע (סוכרת , עמילואידוזיס). האם מישהו במשפחה סובל ממחלות כליה. בקיצור - תפנה לרופא שיתן לך קודם כל דיאגנוזה.

נראה לי שהדיאגנוזה של חלבון בשתן הגיעה ע"י רו

כך שכנראה האדם עבר אצל הדוקטור... (או שיש היום כבר בדיקה בבית מרקחת שמגלה חלבון בשתן) בכל מקרה, הבדיקות כבר הגיעו אל "מחשבו של הרופא"...

חלבון בשתן זו לא דיאגנוזה

א. גם אדם מן הישוב יכול לקרוא בבדיקת שתן שכתוב :protein +++ ולהבין שיש לו חלבון בשתן. ב. גם אם הוא היה אצל הרופא , עדיין לא מדובר בדיאגנוזה. מדובר בממצא מעבדתי. ואלה שני דברים שונים לגמרי. לשם הדוגמה: חלבון בשתן=ממצא. חלבון בשתן מעל רמה מסוימת + ממצאים נוספים = תסמונת נפרוטית. לעומת זאת IgA nephropathy זו כבר דיאגנוזה. לסיכום , גם אם הוא היה אצל רופא, מן הראוי להשלים את הברור כדי להגיע לדיאגנוזה של הפתולוגיה המדוברת (אם ישנה כזו).

dafna333

New member
הי מט

שמתי לב שהרבה פעמים אתה נתפס לזוטות, חוץ מזה איך שאני רואה את זה, דיאגנוזה=אבחנה= מה שאיבחנו זה חלבון בשתן למרות שזאת עדיין לא הפתולוגיה אלא סימפטום, גם סימפטומים אפשר לאבחן.

המשמעות היתה מעבר לסמנטיקה של הטרמינולוגיה

צריך לשים לב להתפתחות השרשור. הבן אדם הגיע עם ממצא ובקש לדעת אם אפשר לטפל. לעניות דעתי , חשוב מאוד שלפני שמתחילים טיפול כלשהו , כדי שתהיה לו דיאגנוזה לגבי האטיולוגיה של המצב שלו. ולכן , כדאי שיפנה קודם לרופא. אור בתגובה כתבה , שאת הממצא "חלבון בשתן" הוא כבר קבל מרופא. מי שקורא את התגובה הזו עלול להסיק בטעות, שכבר יש לו דיאגנוזה, והוא סיים את שלב הברור הרפואי. זוהי מסקנה לא נכונה. לכן מצאתי לנכון להדגיש שעדיין אין שום דיאגנוזה. חלבון בשתן זה ממצא מעבדתי ותו לא. אמת, באותה הזדמנות מצאתי לנכון לחדד את ההבדלים בין ממצא לבין דיאגנוזה. הן משום שזה דבר כשלעצמו חשוב. רפואה (סינית או מערבית) כמו דיסיפלינות אחרות, מתבססות על שפה. והן כדי למנוע את הבלבול שעלול לגרום להסקת מסקנות שגויות גם בעתיד. כך שאני לא סבור שמדובר בזוטות. ולפעמים גם הדברים הפעוטים הם חשובים. יום נפלא !

במקרה זה אני מסכים עם מט שהדבר לא מהווה

אבחנה (דיאגנוזה) לפתולוגיה האמיתית. במקרה זה גם לרפואה הסינית זה לא מספיק כדי להחליט על טיפול. זה יכול להיות בעיה כלייתית, זה יכול להיות בעיה בנפרונים, אם אינני טועה (ומט יאשר) זה יכול להיות גם בעיה של בלוטת התריס וזה יכול להיות גם טעות בבדיקה או סתם יום לא טוב רווי בחלבון. חשוב כמות החלבון ואורך השרשראות... מבחינה סינית זה יכול להיות חסר כלייתי, זה יכול להיות חום או כל סוג של LIN סינדרום... חסרים המון פרטים נוספים, או אבחנה מדויקת של מקור הבעיה... זו גם לא הדרך הטיפולית של הרפואה הסינית. זו לא רפואה סימפטומטית, אמנם ניתן לטפל בכל סימפטום...

מסתבר שאנו יכולים להסכים לפעמים ../images/Emo13.gif

לגבי הקשר לבלוטת התריס... אינני יכול לאשר או לשלול מהסיבה שאינני זוכר (אופס...). לדעתי אם זה קורה , זה יהיה רק במצבים ממש קיצוניים (myxedema coma) ואז זה יבוא עם עוד הרבה דברים. בכל מקרה, זה שאני לא זוכר, לא אומר שמה שאמרת לא נכון.

כפי שציין לפני מט חנק.

חסרים פרטים רבים. עם זאת, במקרים רבים [ואבחנה מערבית אכן יכולה לתרום], ניתן לסייע ע"י טיפול סיני ו/או יפני, גם במצבים מתקדמים של פגיעה כלייתית. הטיפולים מנסיוני, יעילים מאוד, בעיקר ברמות פגיעה קלות ובינוניות, אך עלייך להבין, שמטופלים עם אבחנה מערבית זהה, לא יקבלו טיפול זהה ברפואה הסינית, לכן לא תמיד תהיה משמעות לעובדה שמטפל טיפל כבר במקרה דומה [מבינת האבחנה המערבית]. הטיפול ברפואה הסינית, יותאם אישית למטופל, עפ"י האבחנה הסינית של המקרה ויתבצע ע"י דיקור, צמחי מרפא והתאמת תזונה. רפואה שלמה. שירי.

למעלה