דם בשתן

eitankon

New member
דם בשתן

שלום.
ראיתי שהנושא הזה די נפוץ אצל כלבים.. אבל אשאל בכל זאת למרות התשובות המפורטות בפורום.

יש לי כלבת לברדור שחורה מעורבת בת 9. לפני 3 שבועות , החלה לדמם קלות.
בבדיקת שתן נתגלה דם. קיבלה אנטיביוטיקה - לאחר יומים הפסיק הדימום אבל חזר שוב לאחר שלשה ימים.
החלפנו את האנטיביוטיקה לאוגמנטין - אותו סיפור - לאחר יומיים הפסיק הדימום וחזר הפעם לאחר שבוע.
כאשר הדימום מתגבר , עושה פיפי בבית במהלך הלילה.
אולטרהסאונד - דופן שלפוחית השתן נראה עבה מהרגיל. לא נמצאו סימנים/הצללות שיכולים להעיד על אבנים בשלפוחית.
בדיקות דם תקינות.

הכלבה חיונית , פעילה משחקת ואוכלת ללא כל בעיה.

השלב הבא עליו המליץ הוטרינר , לקחת דגימת שתן נקיה (להיכנס דרך הבטן לתוך השלפוחית - נראה לי קצת פולשני מדי...) ולבדוק עם איזה חיידק יש לנו עסק...

מה יכול להיות הכיוון ?

אשמח לעזרתכם הרבה.

שבוע טוב והצלחה.

דם בשתן

האם הכלבה מעוקרת ?
כמו שאתה כבר מבין דם בשתן יכול להיות עניין כלל לא פשוט.
מתוצאות האולטראסאונד ניתן להניח כי הבעיה היא אכן בשלפוחית, אך כדי לדעת מעבר לכך חשובות גם תוצאות בדיקת השתן, ולא הייתי פוסל לעשות גם בדיקות דם במקרה כזה.
לרוב יש איזשהו גורם ראשוני הגורם לדלקת, במידה וזו אכן הבעיה. במקרה של דלקת שכבר הצליחה לעבור שני סוגי אנטיביוטיקה בהחלט הייתי מתעקש על תרבית שתן, וכן כדאי גם לעשות בדיקת שתן מלאה, הכוללת גם הערכה של המשקע. יש לא פעם יתרון למעבדה חיצונית גם בבדיקות פשוטות כביכול כמו זו.

חשבו גם כן לתת טיפול אנטיביוטי (במידה ומוכח שיש צורך, כמובן) לאורך זמן ולוודא לאחר הטיפול בתרבית חוזרת כי הכל בסדר.
אסף

eitankon

New member
,

תודה על התשובה .
היא מעוקרת , אכן.
הייתי אצל הוטרינר ואארגן לו דגימת שתן מחר. הוא ישלח לבדיקה חיצונית.
בינתיים ממשיך עם האנטיביוטיקה.
תודה על העזרה.

למעלה