דם בצואה

shan26

New member
דם בצואה

בוקר טוב,
אני יודעת שמדובר בשאלה רפואית, ואכן אנחנו בטיפול רפואי, אבל אשמח לקבל תגובה מניסיון מקצועי או אישי, אם יש:
יונקת בת כמעט 5 חודשים. 4 אפיזודות של דם בצואה. בהפרשים של ימים/שבועות זו מזו (פעם ראשונה קצת אחרי גיל 3 חודשים). כשאני אומרת "אפיזודה" אני מתכוונת לרצף של 2-3 חיתולים עם צואה קצת רירית וחוטי דם. סביב האירועים האלה תמיד יש יומיים של כאבי בטן, וכמות יציאות מוגברת. הפעם הראשונה הופיעה לאחר מתן מטרנה. הפעם השניה כבר ללא מטרנה אבל כשאני עוד אוכלת מוצרי חלב, הפעם השלישית כבר לאחר כמה שבועות שהפסקתי, בבירור הסתבר שאכלתי בטעות משהו שהכיל חלב, הפעם הרביעית - כבר אין לי שום עדות שנכנס חלב לגופי. היא כמובן לא נוגעת בפורמולות חלביות. הפעם הרביעית ארעה לאחר שעשיתי כמה נסיונות רצופים עם פורמולה מפורקת לאלרגיים (נוטרילון פפטי ג'וניור) אבל קשה להאמין שקשור. לשם הבהרה- כרגע יונקת בלבד, אני נמנעת לחלוטין ממוצרי חלב.

בקיצור, מעבר לבירורים הרפואיים - האם מישהי נתקלה במקרים של דימומים מדי פעם, בלי קשר ברור למזון ספציפי? האם זה תמיד מחייב אינספור בדיקות ומעקבים, או שיכול להתקבל גם כתופעה ללא הסבר? טיפים, עצות, רעיונות?
אגב, הגסטרו אמר שאם זה ממש יחמיר אאלץ להפסיק להניק כי לא ניתן לעקוב אחרי כל מה שאני אוכלת ולהבין למה היא רגישה, אבל הוא ממש לא מאמין שאגיע למצב כזה... הגיוני?
תודה

michal@gal

Active member
מנהל
לא באופן אישי

אבל כבר עלו מקרים כאילו בפורום ובדרך כלל היה מדובר ברגישות מאד חריפה לחלבון החלב.
תינוקות שמאד רגישים יגיבו לא טוב גם לפורמולה החלבית המפורקת.
&nbsp
ניסיתם פורמולה על בסיס צמחי?
&nbsp
&nbsp

shan26

New member
לא

הבנתי שילדים רבים אלרגיים גם לסויה.
היו שני מקרים שאני עצמי אכלתי אוכל עם הרבה רוטב סויה והרגשתי אצלה כאבי בטן אבל אולי זו מקריות. לא בדקתי ממש. כדאי לנסות?

michal@gal

Active member
מנהל
כדאי לנסות

כי נראה שהיא לא מגיבה טוב לפורמולה המפורקת ועדיף לנסות עוד אופציה.
&nbsp
ההמלצה של הגסטרו לא ברורה לי. אם היא מגיבה כל כך לא טוב לחשיפה לחלבון חלב, אפילו בעקיפין, ברור מאליו שחלב אם הוא הדבר הכי טוב בשבילה. ההצעה של הרופא שתפסיקי להניק לגמרי נשמעת לי לא הגיונית כשכבר ברור שהיא לא מגיבה טוב לתמ"ל. כדאי לחפש רופא שמבין ותומך בהנקה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

עונה גם מנסיון אישי לצערי וגם מנסיון מקצועי

אתחיל מהנסיון האישי - למספר 4 שלי - בסביבות גיל חודשיים התהפתחה צואה
רירית / דמית - שהסתבר מאוחר יותר שהיה מדובר בסיבוך של חיסון רוטה שקיבלה.
צואה רירית- במקרים מסויימים אומרת - שרירית המעי (גס/דק) חולה ו"נושרת" ולכן
יש לתת לתינוק טיפול אנטיביוטי. (אני מתכוונת לצואה רירית כל הזמן ולאו דווקא משהו
חד פעמי)
לאחר מכן בשל טיפול אנטיביוטי - שהסתבר שהתקבלה תגובה אלרגית אליה, שוב צואה
דמית, רירית, קיצפית מאוד, תופעות ברורות לאלרגיה - הועלתה גם השערה לרגישות
למוצרי חלב פרה - כך מצאתי את עצמי - לא חושפת למוצרי חלב פרה עד גיל שנה
וגם עד היום לא מקבלת הרבה (אבל אוהבת מאוד
)
היה קל מאוד לנתר של הרגישויות השונות, ושום מצב - אין להפסיק הנקה משום שההנקה
מגינה ושומרת על רירית המעי ומגינה בפני חדירה של פטוגנים שונים בייחוד במצב של
מחלה / אלרגיה / וכאשר לא ברור מה גורם למה.
בפן המקצועי -
אפשר לבקש מהרופא קודם כל - תרבית צואה , כימיה לצואה, בדיקות דם , בדיקת שתן
אלו הם רק ההתחלה של הבדיקות . שוב - לא להפסיק הנקה , לדחות הצגת מוצקים
עד שיהיה ברור מקור הדימום / ריר.
לא לתת חיסונים דרך הפה (רוטה / פוליו) אלו הם פטוגניים חיים - לא משהו שאת יכולה
להרשות לעצמך כרגע לחשוף את התינוקת שלך אליהם משום שיש פה עדויות למחלה
ברירית המעיים.
לשמור לשמור לשמור - לא לחשוף למוצרי חלב, לא ישירות, לא דרך ההנקה (התזונה שלך)
להימנע מפורמולות מפורקות - אלו הן פורמולות ח-ל-ב-י-ו-ת - גם אם הן מכילות חלבון
מפורק ואינן מכילות סוכרים (בעעללהה)
בנתיים צריך להמשיך את ההנקה , לעקוב אחר עליה במשקל.
(אינני יודעת מדוע את כותבת שאין קשר למזון ספציפי כי כן נשמע שיש פה קשר
למזון חלבי - גם אם קשר שקשה לאתר אותו)
מסכימה עם מיכל - אם חייבים לתת פורמולה - לתת פורמולה צמחית כתוספת
או כמובן לדבוק בחלב אם שלך שאוב - (לא מתרומה אלא אם התורמת לא ניזונה
היא בעצמה ממוצרי חלב)
&nbsp
תרגישו טוב

על הקשר בין מזון לתגובות

היי,
לא מצב פשוט

&nbsp
אני מכירה שתי אמהות לילדים עם רגישויות ואלרגיות רבות, שהתבטאו באופנים שונים (תינוק אחד עם צואה רירית והרבה סיבוכים ושניה עם כאבי בטן ולילות גרועים) והמכנה המשותף לשתיהן הוא שהן היו צריכות להקפיד על קוצו של יוד ולקרוא כל תגית של כל מאכל עם פינצטה וזכוכית מגדלת - ולבשל לעצמן כל מאכל ומאכל מהחומרים הכי בסיסיים ו"נקיים".
&nbsp
כי מאכלים מעובדים מכילים הרבה פעמים כל מיני דברים שאת לא מצפה למצוא שם. גלוטן חיטה , למשל, נמצא ברוטב סויה (למה?? כובע). מוצקי חלב נכנסים לרשימה ארוכה מאוד של מוצרים שונים ומשונים.
&nbsp
שתי האמהות שאני מכירה לא הפסיקו להניק לרגע, והעריכו מאוד את ההנקה המתמשכת שלהן כמשהו שבלעדיו התינוקות היו במצב הרבה יותר גרוע, בריאותית ותזונתית.
אז כן, הן כן עקבו אחרי כל דבר ודבר שאכלו (אפשר, עובדה), נכנסו לדיאטת אלימינציה מאוד מאוד קפדנית ודרסטית, התחילו ממש ממינימום של מאכלים, ולאט ובזהירות הוסיפו כל פעם מאכל אחד כדי לראות מה ההשפעה, וכך לאט לאט מיפו את המצב. וכן, מטבע הדברים היו להן נפילות, אבל מכל נפילה הן למדו משהו והתקדמו.
&nbsp
מצטרפת להמלצה למצוא רופא תומך הנקה.
אם מתברר לך שיש רגישויות לכל מיני חומרים, מעבר לחלבון חלב, כדאי לנסות לחפש רופא / דיאטנית עם ניסיון עם ילדים אוטיסטים, רגישויות למזון ותוספי מזון.
(למה אוטיסטים? כי להרבה ילדים אוטיסטים יש תמונה של רגישויות למזון ומעיים פגיעים)
&nbsp
המון בהצלחה, ו... תשמרי על עצמך
. זה מצב שדורש ממך הרבה אנרגיות והרבה כוחות, והוא גם דורש זמן. שווה לבדוק איך את יכולה לתמוך בעצמך, איך את יכולה לגייס תמיכה מאנשים אחרים סביבך, למשך החודשים הבאים.

shan26

New member
תודה לכולן

קודם כל רוצה לתקן את הרושם שיצרתי על הגסטרו... הוא לא אמר שאני צריכה להפסיק, הוא אמר שבמקרה קיצוני שהמצב יחמיר מאד אז צריך לשקול להפסיק הנקה ולהתבסס על פורמולה מפורקת אבל הוא לא רואה את זה קורה ודיבר בזכות ההנקה. הוא גם אמר זאת לפני האפיזודה האחרונה שאני מייחסת לפורמולה המפורקת ככה שבטח לא חשב שתהיה לה תגובה כזו.
דבר שני, אותה אפיזודה אחרונה הגיעה אחרי ניסיונות מתן פורמולה מפורקת וגם במקביל אכילה שלי של מאכלים ברוטב סויה. בעבר היו לה ימים של כאבי בטן שהיו סמוכים גם לאכילה שלי של סויה ולכן אני לא בטוחה אם זה הגיע כתגובה לפורמולה המפורקת, או לסויה (או לא זה ולא זה
). זו הסיבה שאני חוששת לנסות פורמולה צמחית...
מצד שני, ממש קשה לי בלי פורמולה בכלל. הפרינססה גם חלב שאוב שהוקפא לא לוקחת... ואני עם עוד שני גדולים, צריכה לפעמים לצאת בלעדיה, וקשה להתארגן על שאיבות כשאין שום סטוק גיבוי...
הבעיה עם אלרגיה, שנראה לי שאף רופא לא יכול בדיוק להגיד איזה ניסוי וטעיה אני יכולה לעשות בלי להזיק לה (למשל, האם לנסות בכל זאת פורמולה צמחית). הכל כל כך באויר...
לגבי הרוטה, היא קיבלה כבר 2 מנות. באמת הרגישה לא טוב כמה ימים אחרי כל מנה, אבל זה לא היתה קטסטרופה (כבר שמעתי על תגובות קשות לרוטה הזה). אחינית שלי היתה פעם מאושפזת במצב קשה בגלל רוטה, אז קצת קשה לי עם המחשבה של לוותר על החיסון, אני אתיעץ לגבי זה.

שוב המון תודה על התגובות המפורטות, נתתן לי הרבה נקודות למחשבה ועידוד

למעלה