דם בצואה

בלוברי24

New member
דם בצואה

גם אתמול וגם היום נראה לי שיש לי מעט דם טרי בצואה. אתמול היה מדובר ביציאה רגילה, בעוד היום היה זה ביציאה נוזלית כמעין שלשול. שוב אני אפילו לא בטוחה עם זה באמת דם, על נייר הטואלת היו רק נקודות אדומות זעירות,אבל לא דם נוזלי או משהו מעין זה. עד לפני יומיים סבלתי מדלקת קלה בדרכי השתן. האם מדובר בדם? האם עלי לנקוט במעדים כאלה או אחרים? בתודה מראש

דמם רקטלי

שלום לא ציינת בת כמה את והאם את בריאה בדרך כלל. רוב הדימומים מפי הטבעת נובעים מתהליכים שפירים ופשוטים כגון טחורים או פיסורה (סדק בפי הטבעת). לעיתים רחוקות יותר גידולים (פוליפים או סרטן), תהליכים דלקתיים (זיהום או מחלה דלקתית כרונית), או מצבים אחרים יכולים לגרום לדמם. עלייך לפנות תחילה לרופא המשפחה שיאבחן האם אכן מדובר בדמם, ובהתאם יחליט האם יש להפנותך לבדיקת גסטרואנדטרולוג לצורך אנדוסקופיה (קולונוסקופיה) או כירורג פרוקטולוג. דר קריב

בלוברי24

New member
תודה רבה וחידוד השאלה

לא נראה לי שמדובר בבעיה בפי הטבעת עצמו כיוון שאין דמם ללא צואה. אני בת 29, ובריאה בד"כ, תודה לאל. אני פשוט לא בטוחה, אם זה דמם בכלל. האם דברים נוספים יכולים לגרום לאדמומיות על הצואה (לא על כולה, אלא באזורים מסוימים)? בכל אופן המון תודה. ד"א עד כמה זה דחוף שאגש לרופא? האם ניתן להמתין מספר ימים ולראות, אם התופעה נעלמת מעצמה?

דימום

מאחר ונראה שמדובר בדמם קל בלבד, אין דחיפות אבל בכל מקרה כדאי להבדק בטווח של ימים או שבועות בודדים. דר קריב

למעלה