דל Inspiron 2650 שלא נדלק

TriPax

New member
דל Inspiron 2650 שלא נדלק

הי, חבר שלי ביקש סיוע עם מחשב דל Inspiron 2650 שלא נדלק. הוא מספר שבזמן עבודה היה ריח שרוף של משהו. חיווי הסוללה כתום (כלומר סוללה פרוקה או כמעט גמורה), אך גם לאחר טעינה ממושכת או במהלך חיבור למתח חיצוני, המחשב לא נדלק. המאווררים כן עובדים, אך כאמור אין שום חיווי על המסך. ניסיתי לפרק קצת חלקים כדי לראות אם אני מבחין במשהו שרוף/חרוך. הגעתי עד המעבד (ובדרך בדקתי את הזכרון, דיסק קשיח, CDROM, וחלקים מלוח האם שיכולתי להבחין בהם). לא ראיתי שום דבר בעייתי. לשאלתי - האם מישהו יכול לחשוב על משהו שאני יכול לבדוק כדי לנסות לאתר את התקלה בעצמי? אני לא מתלהב לשלוח את החבר למעבדה כי ישחטו אותו שם במחיר. אם אין בררה, מישהו יכול להמליץ לי על מעבדה אמינה ולא יקרה באזור ת"א? תודה רבה על העזרה!

../images/Emo26.gif

אם המאווררים עובדים אז הוא כן נדלק ומכאן יכולות להיות 2 בעיות שעולות לי בראש, 1 - תקלה בלוח אם, בעייתי לבדוק בתנאים בייתים. 2 - תקלה במסך, ניתן לחבר למסך חיצוני ואם הוא כן עובד אז התקלה היא במסך של הנייד.

TriPax

New member
זה כנראה לוח האם

אין תצוגה בכלל (המחשב לא באמת נדלק, כי גם המקלדת לא מגיבה לכלום). זה אולי גם מסביר למה אין צפצופים כלשהם של תקלות (אין לי ניסיון עם ניידים אבל אני מניח שהביוס שלהם זהה למחשבים שולחניים מהבחינה הזו). יש לכם המלצות על מעבדות תיקונים אמינות וטובות באזור ת"א?
רבה על העזרה!

Jan22

New member
ככל הנראה ,התיקון יעלה הון תועפות

ניסית להפעיל את הנייד ללא הסוללה ? יצא לי לא פעם לראות ניידים שלא נדלקו בעקבות סוללה תקולה ,שככל הנראה הפריעה או יצרה קצר .

TriPax

New member
בלי סוללה אפילו המאווררים לא פועלים

עם סוללה - יש נוריות חיווי ומאווררים מסתובבים. בלי סוללה - כלום לא עובד. כנראה שאין מנוס מתיקון מעבדה. מישהו מכיר מעבדה אמינה וטובה באזור ת"א? תודה!

למעלה