"דלת לשום מקום"

Dror Bar

New member
"דלת לשום מקום"

לאחר הסתכלות בהרפתקה של הבלש חסר הבית - " הבית האפור" החלטתי להריץ אותה אם כמה שינויים משל עצמי. חוץ מהדברים שהוספתי בשביל העלילה ההגיונית החלטי באחת ההחלטות להפוך את הדלתות שמסופר לדלתות אמיתיות. הבעיה היחידה שהתעוררה היא איך ליצור " דלת לשום מקום". בהתחלה חשבתי על עשרות דלתות אחת אחרי השניה או דלת שיש מאחוריה קיר אבל אין לזה המשך (" שום מקום"). האם למישהו יש רעיון מקורי איך לעשות את זה? חוץ מזה ההרפתקה הולכת סבבה אני והשחקנים נהנים.

0Pandemonium0

New member
"דלת לשום מקום" יכולה להיות כמה

דברים: או דלת אחרי דלת אחרי דלת אחרי דלת כמו שציינת. ואז יש עוד שתי אפשרויות? או שאפשר להמשיך בעקבות הדלתות לנצח, או להסתובב במעגל ולחזור לחדר או אפילו לדלת שממנה יצאת. אפשר להמשיך ולהפוך את זה למבוך שומם בעל מטרה מעורפלת, אבל זה כבר לא כל-כך "דלת לשום מקום". אפשר באמת לעשות קיר מאחוריה, אבל זה משעמם. אפשר לעשות מאחוריה "כלום". איך עושים "כלום", אתה שואל? פשוט מאוד: קח את דף הנייר הקרוב לביתך והנח אותו לפניך כשבידיך מחק ועיפרון. כעת שבור את העיפרון וזרוק את המחק, והנה יצרת "כלום": דף נייר לבן וריק. אם אתה רוצה, זה מה שיכול להימצא מאחורי ה"דלת לשום מקום": חלל לבן ואינסופי שהדמויות יכולות לשוטט בו ולשמוע את קולותיהן מהדהדים במרחב. חשוב לציין שהמרחב במקום אכן קיים, והדמויות ייראו את הדלת מתכווצת ככל שהן יתרחקו, ואולי אף יאבדו אותה במקום המוזר. ה"כלום" הזה הוא ריק מכל נפש חיה, אחרת הוא לא היה "כלום".

ogmios

New member
יש סרט כזה

על שני דפקטים שמגלים שהם יכולים להעלים את כל העולם סביבם פשוט אם ישנאו אותו מספיק. משעשע למדי.

שמח שאתם מרוצים מההרפתקה

אגב - אילו תוספות הוספת לעלילה? בנוגע ל"דלת לשום מקום" - הפרשנות המקורית שלי לשורה הזו משירו של דני סנדרסון התייחסה לדלת שמאחוריה אין כלום, ולפעמים אפילו דלת שאיננה בכלל דלת אלא סתם מצויירת על הקיר. אבל מצד שני, אפשר לעשות עם זה כל מיני דברים מרושעים למדי - כמו דלת מזוייפת שבעצם מפעילה מלכודת - ברגע שאתה פותח את הדלת נופל עלייך משהו כבד מלמעלה, או שכל הדלת נופלת עלייך, או שמהקיר מעברה השני נשלפות כמה יתדות חדות, או שהרצפה נפתחת ואתה נופל. עוד אפשרות היא דלת שמאחוריה נמצאת אשלייה של משהו - אשלייה שמסתירה חדר, תהום, או מלכודת. טריק ידוע בהקשר הזה הוא "חדר הלהבות" - הדלת מובילה לחדר שבתוכו אשלייה של אש משתוללת ויוקדת, והדמות צריכה להצליח להתגבר על הפחד ולהבין שמדובר באשלייה, ורק כך להגיע למשהו חשוב שנמצא בתוך החדר או מעבר לו.

0Pandemonium0

New member
המ...אלה רעיונות יפים, אבל לי הם

כבר לא נשמעים כמו "דלת לשום מקום". להגנתך, אני אגיד שזו הגדרה די קשה.

אפשר עם אתה רוצה

דלת דו מימדית ראית את מטריקס רבלושנס? בהתחלה, ב"מובייל איב", כשהוא מנסה לצאת מצד אחד ומגיע רק לשני. אז זה, זה! זוג דלתות שמובילות אחת לשניה ותו לא!

מירטל

New member
הצעה?

אי אפשר לראות לאן הדלת מובילה - מבט פנימה יראה מעין עשן נוזלי סמיך - הכנסת כל איבר גוף - ראש, יד, רגל לא תניב תוצאות, הדמות לא תראה יותר כלום, לא תשמע כלום- לא תחוש בכלום ( כולל רצפה ) בצד השני של הדלת. דמות שתעבור כולה מעבר לדלת תעלם למספר שניות ואז תצא מה"ערפל" הזה, הדמות לא תרגיש שהזמן עבר - מבחינתה היא עברה מעבר לדלת.

Sabre Runner

New member
חשבתי בכיוון הזה אבל קצת פרדי קרוגר

זוכר בסרט הרביעי (או החמישי) כשהיא מנסה לצאת מהבית אבל כשהיא פותחת את הדלת החוצה, אז אין החוצה רק את הבית? הכוונה היא דלת שהיא מראת מעבר. כשאתה פותח אותה אתה רואה דרכה את החדר בו אתה נמצא ולעבור דרכה ישים אותך חזרה באותו חדר.

Dror Bar

New member
תודה על הרעיונות

לפני שאני ממשיך, אם מישהו שמשחק אצלי קורא- תפסיק! ^ אני לא זוכר מה היה במטרקיס? איזה דלתות אלו היו? ^ אהבתי את הרעיון של הכלום " דף לבן", אבל מה יש להם לעשות שם אין לזה שום קשר למקום... ^ בעניין התוספות השתמשתי כמובן בעבר הדמות ובמאפיינים: 1. אין כמו שנאה בין גמדים לאלפים לעורר חדש. 2. אין כמו להיות עם דמות פחדנית בבית מפחיד ולשמוע כל כמה דקות" בו נצא מכאן, " ( זה ממש מטריף את השכל). 3. רוב השחקנים ממש אוהבים בעלי חיים וכל הרעיון של התמונות שרואים בהם " עינויים" בבעלי חיים ממש גרמו להם טרואמה. השתמשתי ברעיון שהיה לי פעם עם אנשי חזיר ודאגתי שיהיה פסל אחד של איש חזיר בחוץ ופסל של חזיר בתוך המרתף( הם עוד לא הגיעו עליו), הפסל של החזיר מהווה דרך לראיה של מה שקורה בחוץ , דרך מצויינת לענות קורבנות. חשבתי לעשות שיש אישיות בפסל ככה שעם מישהו מסתכל יש קרב מוחות. עשיתי שבתמונה של הדגים היה אשליה אופטית של הדמויות, והסיבה העיקרית שהם הגיעו לבית- כנראה מקום משקנו של ערפד ( לפחות ככה הם חושבים). היו כל מיני תוספות קטנות שאני לא זוכר אבל אני אשמח לעשות סקירה של מה שהיה כאשר אני יסיים את ההרפתקה( נשאר המרתף והקומות העליונות). אני חייב לשבח על ההרפתקה המצוינת, אני נורא נהניתי והנה הסיבה העיקרית, לקחתי את גרמיט ( דמות אחת) באמצע ואמרתי לו שקים ( דמות אחרת) מכוונת את הסכין לעברו במבט רצחני, הוא עלה למעלה חסר שקט, בזמן משמרות הלילה לקחתי את קים ואמרתי לה שהיא שומעת את גרמיט לוחש בזמן שנה :" סכין בקים"( קצת חרוז). לפני זה יצא שגרמיט התנגד נחרצות לזה שקים תשמור ראשונה. באמצע הלילה פרדין( דמות אחרת) התועררה עם החריטה של השם. סופה של הפגישה היה שבמשך ארבע שעות הלילה אף אחד לא הסכים לישון כל עוד השני נשאר ער, וברגע שמישהו שאל מי מכין ארוחת בוקר כל אחד הסתכל על השני ואף אחד לא הסכים ( צחוק מרושע). נ.ב. מה שעזר מאוד הוא ששחקן אחד לא בא אז יכלתי קצת לנווט את ההרפתקה

0Pandemonium0

New member
בקשר לדלת שלי, ברור שהיא לא קשורה.

היא "כלום", לא מובילה לשום מקום, לא שייכת לשום מקום. אם אתה רוצה לתת לה גוון "מפחיד" יותר, הדמויות יכולות לראות הזיות ולשמוע קולות בתוך ה"כלום" הלבן הזה. אולי זה אפילו לא יהיה לבן? אולי זה יהיה משהו כל-כך מוזר, כל-כך חסר צבע ועם זאת כל הצבעים גם יחד, וכל-כך בלתי נתפש, עד שדמויות שיצעדו פנימה יאבדו את שפיותן? לדמויות אין שום דבר לעשות בדלת הזו, כמו כמעט בכל הבית. כמו שהבלש כתב בהרפתקאה המקורית שלו, לבית האפור אין שום מטרה. אין בו התקלויות באורקים או אוצרות במרתף, מקסימום שטיחים תוקפניים ואשליות של זהב. גם אותה דלת שהצעתי היא בעצם חסרת מטרה, כמו כל הבית הזה, מלבד לספק לשחקנים תחושה של הימצאות במקום זר, מנוכר וגורם סיוטים.

בקשר למטריקס

(המטריקס זאת רק דוגמא) הוא נמצא בתחנת רכבת וכשהוא מנסה לרוץ על הפסים החוצה מהתחנה, הוא חוזר לאותו מקום מהקצה השני. אמנם לא מראים את זה אבל אני דיי בטוח שאם הוא היה מנסה לחזור מהצד השני הוא היה יוצא מהצד הראשון...

Nihau

New member
גנוב ומעובד ישירות מהאורח השביעי

שטיח שעליו דגם גדול של מבוך הופך למבוך אמיתי ברגע שפותחים דלת מסויימת. תקווה שאף אחד לא ידרוך על השטיח כשאתה במבוך...

Ihavenonick

New member
בסידרת האנימה בליץ' יש גם כן מבוך

שמבוסס על הרעיון של לגרום לדמויות לחזור על עקבותיהם ולהסתובב כל הזמן בין אותם ארבעת החדרים (אולי יותר, לא זוכר כמה) בנוסף גם במשחק זלדה ל-NES היו שם שני מסכים שהיית צריך לדעת את סדר היציאה מהמסך כדי לעבור הלאה (יוצא מלמעלה->נכנס מלמטה באותו זמן באותו זמן)

Dror Bar

New member
החלטתי... ועוד משהו

למרות שלא הגעתי להחלטה לקחתי את הדברים הכי הגיונים לבית לא הגיוני: 1. דלת שמובילה לכלום , ממש נשמע נחמד. 2. דלת שמובילה לדלת- מעבר לדלת יש פשוט את אותו חדר ( שאלה- האם אתה נכנס מהדלת שיצאת או מהדלת המקורית של החדר?). 3. דלת עם ערפל שחוזרים ממנה- נותן אפשרויות להרבה דברים מסתוריים ופחד. ( חשבתי אפילו להוציא את השחקן מהחדר לכמה דקות בשביל להמחיש). יש לי עוד שני נושאים שאני צריך קצת עזרה: ^הראשון ובכן הוא קרב מוחי שמתרחש בתוך פסל, אמור להיות איזה שהוא ישות בפסל וברגע שמישהו יגע בו הוא יראה משהו ואז שהוא ינסה לצאת יתחיל קרב מוחי , אני רוצה לתאר את האויב ולחשוב על דרך לשנות את הקרב של מו"ד לקרב מוחי. נשקים עצמם לא יועילו אבל קסמים כן, הבעיה שבפעם האחרונה שעשיתי את זה( עם קבוצה אחרת), זה לא יצא כל כך טוב. מישהו עשה דבר שכזה? או שלימשהו יש רעיונות? ^ אחרי שהם יצאו מהבית הם אמורים להשיג מפה שתוביל אותם לפרח מיוחד ביער, היער שורץ נולים ובמרכז היער יש את הפרח. הרעיון של זה הוא שהם לא יהרגו את הנולים ( שלא מחפשים לריב) , אלא יגלו שהם מוכנים לתת להם את הפרח עם הדמויות יבריחו את אחד הסיירים שהתיישב ביער וגנב את השמורה שליד המפלים ( דבר שהקשה על הנולים), זה אמור להיות הרפתקה יותר של משחק דמות מאשר קרבות אבל יכול להתפתח לקרב נגד הסייר או הנולים. איך אני מכניס את הבעיות של הקרב ליער, איך אני משרטט את זה, את השמורה של הסייר .

הצעות ואפשרויות

קרב מוחי: בסט"ב יש מכניקה של בדיקת תכונת העוצמה של דמות אחת מול תכונת העוצמה של שד/יסודן שהדמות מנסה לצוות עליו, ובקת'ולהו יש שימוש באותה מכניקה כשרפא או יישות דומה מנסים להשתלט על גופה של הדמות, כולל מנגנון של "נזק נפשי" - כל הצלחה של הרפא מורידה לדמות 1ק6 (יש ישויות שעושות יותר "נזק" מן הסתם) נקודות קסם, עד שהדמות מגיעה ל0 ומתעלפת, מה שמאפשר לרפא להשתלט עליה כדיבוק. יש גם ישויות שמנקזות נקודות ישירות מתכונת העוצמה, וכשזו יורדת ל0 הדמות הופכת לחסרת תודעה ורצון עצמי, ונשלטת לחלוטין על ידיהן. איך אנחנו יכולים להעתיק את המכניקה הזו למו"ד? בצורה די פשוטה. לדמות יש גלגול הצלה:רצון, נכון? אז היא מגלגלת מול גלגול נגדי של הישות שבפסל (שאת תוסף ה"התקפה" שלה תקבע אתה בהתאם לרמת החבורה וכו') - כל "הצלחה" של אחד הצדדים גורמת לצד השני לנזק נפשי. איך לשקף מכנית את הנזק הנפשי הזה? ההצעה שלי - להשתמש בתכונת החוכמה כ"מאגר נק"פ" (ואולי להוסיף אליו את דרגת הדמות אם אתה מתעקש) כשכל "פגיעה" מוצלחת גורמת, נגיד, לנזק של 1ק4, 1ק6 או 1ק8 (תלוי כמה מהר אתה רוצה שה"קרב" הזה ילך). אבל "קרב מוחי" הוא לא סתם אוסף של גלגולי קובייה. צריך גם לתאר אותו! איך לעשות את זה? אפשר להסתפק בתיאור של תחושות (הדמות חשה כאב ראש עז ושומעת צחוק מרושע, קר לה פתאום, וכו') או להציג את הקרב בדמות סמלים ויזואליים - כמו הקרבות הפסיוניים המתוארים בסידרה הדי-סליזית "חמישיית הצבעים" שמתרחשת בעולם מרובה-הפסיונים אתאס המוכר גם בשמו המסחרי "השמש השחורה" (Dark Sun) - אמורים להיות עותקים מהסדרה בכל ספרייה ציבורית, אז פשוט קח אחד מהם ותקרא את הקטעים הרלוונטיים כדי לקבל השראה. בנוגע לשרטוט של יער: יער לא ממש אפשר למפות בצורה יעילה או מעניינת, ומספיק שתשרבט כמה סמלים שמייצגים עצים, ואז תמקם את האתרים הרלוונטיים ביניהם (מפלים, מיקום הפרח, מגורי הגנולים והסייר, וכו') ותסמן שבילים עיקריים. אם אתה ממש רוצה להשקיע, אז אתה יכול לקחת מפה טופוגרפית של ישראל שכוללת את אזור יער אודם או יער בן-שמן, למחוק כמה סימונים לא רלוונטיים כמו כבישים ויישובים, ולהוסיף כמה סימונים משלך.

0Pandemonium0

New member
בקשר לבעיה הראשונה, לדעתי תוריד את

הקסמים כנגד הישות שבפסל. אין שום דבר בין קסמים לבין קרב מוחי, קרב כזה צריך להתנהל כשמו כן הוא, עם המוח. לדעתי הוא קשור יותר לכוח רצון, וכולל בעצם מאבק של רצונות בין הדמות לבין הישות. קרב כזה ידרוש מהדמות ריכוז מוחלט והתמקדות במטרה שלה, והיא תהיה מנותקת מהחדר ומשאר הדמויות, כך שאם הן יעשו רעש זה לא יפריע לה, ואם הן יקלעו למצב כמו קרב היא לא תוכל לעזור. אני לא יודע אם חשבת כבר על הישות שבתוך הפסל, אבל זה יכול להיות האדם שהפסל מפוסל בדמותו, ומרוב אהבתו לדמות האבן היפהפיה הוא נקשר אליה גם במותו. מזכיר קצת את נרקיסוס, או דוריאן גריי. בכל מקרה, זו רק אפשרות אחת. מצד שני, זה יכול להיות פסל מכוער של בן כלאיים בין אדם לבהמה. אני חושב שהזכרת כאן איפשהו שזה צריך להיות פסל של חזיר. הישות בתוכו יכולה להיות אדם שקולל להישאר בגוף חזיר לנצח, או אדון שקילל את משרתו החמדן כדי שישמור על אוצרו שמתחת לבית לעולמים. מצב שלישי שיכול להיות הוא שאת הפסל פיסל קוסם קדום, והפסל איכשהו "התעורר לחיים". לא מבחינה פיזית, אלא מבחינה רוחנית. הפסל פשוט נעשה מודע לסביבתו. המטרה של ישות כזו יכולה להיות לברוח מכלא האבן אל גוף בשר אדם, על-ידי השתלטות על מוח הדמות שתיגע בפסל. דמות שתעשה כך תישאר דבוקה לפסל כמו אדם שדחף מזלג לשטקר, ותיאלץ להיאבק כדי לשמור על גופה בשליטתה. הדבר יכול להתבטא בכך שכאשר נראה שהישות מנצחת בקרב המוחות הדמות תתעוות בניגוד לרצונה, אולי אפילו תפקח את עיניה, שעצומות בחוזקה, ותצעק את שם הקוסם שפיסל את הפסל או מילה אחרת כגון "חופש". אם הישות תנצח, גוף הדמות יעבור אליה והדמות תלכד בתוך הפסל, או תמות, לבחירתך. אם הדמות נתקעת בתוך הפסל, החברים שלה יכולים לעזור לה בכך שהם יגרמו לגופה לגעת שוב בפסל, ואז שוב יתרחש קרב מוחות בין השניים. כמובן שזה יהיה קשה יותר, כי גוף הדמות יהיה בשליטת הישות, והיא ממש לא תיתן לדמויות לגרום לה לגעת בפסל בכזו קלות. מקווה שעזרתי.

בקשר ל 2

<<<2. דלת שמובילה לדלת- מעבר לדלת יש פשוט את אותו חדר ( שאלה- האם אתה נכנס מהדלת שיצאת או מהדלת המקורית של החדר?).>>>> נכנס מדלת אחת ויוצא מהשנייה...

0Pandemonium0

New member
אוף, איזה ../images/Emo163.gif אני.

איך שכחתי את הדלת האמיתית לשום מקום?! הכיתה שלי נמצאת במסדרון הנמוך ביותר בבית-ספר (יש כמה מפלסים). ליד גרם המדרגות שמסתיים במסדרון הזה יש משהו שנראה כמו מה שאמור להיות המשך למדרגות (בהסתמך על כך שקומה אחת למעלה גרם המדרגות בנוי באותה צורה ויש לו המשך דומה לדבר שנמצא במסדרון שלי). אלא מה? שבמקום מדרגות יש שם דלת נעולה. אני אישית מעולם לא ראיתי אותה פתוחה, אפילו לא לצרכי אחסון של דברים שונים על-ידי השרתים או משהו כזה. חבר שלי, שקיבל את המאסטר קי בתוקף תפקידו כמש"צ, ניסה לפתוח אותה. המאסטר קי, שאמור לפתוח את כל הדלתות בבית-ספר, לא פתח אותה. מה יש מאחורי הדלת לשום מקום? מואהאהאהאהאהא!

כשהייתי ביסודי

למדתי בכיתה א' וב' בבית ספר שהיה בו מעבר סודי - היה מין מקלט קטן בקומה מתחת לחדרי המורים והמנהלת, שחובר במנהרה למקלט המרכזי מתחת לאולם הספורט. כמו כן, לכל המיקלטים היו יציאות-חירום שלא נפתחו סתם לקיר חיצוני, אלא למנהרות צרות שיצאו מכל מיני פינות בבית הספר. ואז בנו בית ספר חדש, והעבירו את כל מי שגר באזור שלי אליו - זה היה בית ספר גדול עם תקרת זכוכית, חלל מרכזי (שבגלל תקרת הזכוכית הפך בימי הקיץ לחם ולוהט במיוחד), חצאי-קומות והמון מעברים, מעקפים, מסדרונות וחדרים במקומות מפתיעים - ברבות השנים בנו לו עוד ועוד אגפים, והפכו אותו ממש למבוך. אח"כ הוא נסגר עקב מיעוט בילדים בעיר, שימש תקופה קצרה כבית כנסת ומרכז קהילתי לאתיופים, ונפתח מחדש כבית ספר המזוהה עם איזו כת... מערת הדחלילים המקורית נמצאה ממש מתחת למדשאה שלו, אגב (היום כבר בנו עליה שכונת וילות).

למעלה