דלת יפנית

swirrrly

New member
דלת יפנית ../images/Emo118.gif

אני מחפשת מידע מאורגן בנושא: - אילו דלתות קיימות - כיצד הן נראות/ ממה עשויות - הקאנג'י של המילים המ, תודה

GnomeBubble

New member
אני יכול לעזור לך בחלק מן השאלות

הדלת היפנית המסורתית נקרת 戸 - to. עד כמה שאני יודע הכוונה לדלת הזזה בלבד. הדלתות האלה נעשות (או לפחות נעשו בעבר) עם מנייר עם מסגרת מעץ - שוב עד כמה שאני יודע. דלתות בסגנון מערבי (בד"כ נפתחות פנימה או החוצה, מסתובבות על צירים ועשויות מעץ בד"כ - כמו שכולנו מכירים) נקראות ドア - doa (כלומר door).

swirrrly

New member
אז זהו ש ../images/Emo118.gif

נתקלתי גם במושגים fusuma וshouji הכוונה שלי לעשות את דלת הארון שלי בהשראת דלת יפנית, והייתי גם רוצה שיהיה כתוב עליה את הקאנג'י למילה... אבל יכול להיות שto יהיה טוב מספיק =)

GnomeBubble

New member
אני חושב ש-nijiriguchi

נכון רק לדלתות של בקתות של טקס התה (מה שזה לא יהיה, כי sadou זה תחום שאני לא מבין בו בכלל). ו-fusuma זה עד כמה שאני יודע מחיצה ניתנת להזזה שנמצאת בתוך הבית. אבל לא מדובר על דלת, אלא על מחיצה שמזיזים מדי פעם כדי לחבר או להפריד חדרים. היא מאפשרת לשנות את המבנה הפנימי של הבית כמו שבא לך בלי לשפץ. בכל אופן, אם את רוצה לרשום קאנג'י על דלת ההזזה שלך, אני חושב שהקאנג'י הכי קלאסי לרשום עליו זה דווקא את הקאנג'י כיוון ההזזה (ימין או שמאל). זה מקביל לדחוף/משוך אצלנו.

swirrrly

New member
המ ../images/Emo118.gif

押入れ האם זה הקאנג'י המתאים לארון בגדים? ואיך זה מלמעלה למטה? 押 入 れ

למעלה