דלתות פנים

• פותח הנושא onm1
  • פורסם בתאריך

onm1

New member
דלתות פנים

האם יש עדיפות לדלתות פורמיקה על דלתות MDF+ צבע רגיל ,או להיפך?

בינא

Member
2 הסוגים אינם ברי השוואה...

דלתות עם ציפוי פורמייקה יכולות להיות עשויות מ-MDF. ה-MDF הוא חומר כבד מאוד ואינו מומלץ כלל לדלתות פנים. השימוש בחומר הכבד הזה בדלתות פנים יגרום לצורך בשמוש ב- 3 צירים לפחות, מהסוג החזק ביותר. דלתות MDF מסוכנות בבית בו יש ילדים כי הן יכולות להוריד אצבע של מבוגר בטריקה מרוח, שלא לדב על כף ידו של ילד. מאוד לא מומלץ להשתמש בדלתות כבדות במגורים. עדיפות דלתות קלות עם מילוי קל, למעט דלת חדר הורים שמסיבה אקוסטית, מומלץ לבצעה עם מילוי פלקסבורד ו-3 צירים... ציפוי הפורמייקה הופך בעייתי ברגע שהוא חטף פגיעה כי לא ניתן לתקנו. ציפוי פורמייקה אינו מומלץ למגורים. לא ברור מה זה צבע רגיל (?)... רצוי ומומלץ לצבוע את הדלתות המיועדות לצבע (עשויות מדיקט מלוטש), עם צבע "פוליאור" של "טמבור" לקבלת מרקם חלק ואטום, או ב"פוליטון"/ צבע עץ של "טמבור" או "יעקובי" לקבלת גון עץ. בכל מקרה מומלץ לא לצבוע שכבה ראשונה בגוון, אלא בשקוף מט כדי שניתן יהיה לתקן וללטש לאחר השכבה הראשונה, חורים, שריטות וכיו"ב המתגלות לאחר הצביעה.

אני עם בינא, דלתות MDF בד"כ כבדות ו...

והוא ישר הפנה אותך לדלתות פשוטות. אי אפשר להתעלם מהעובדה שהדלתות שהוא מציע הן עמידות מאד, אולם ניתן ואפשר להתקין דלת עם פורניר או למינטו ולשמור עליהן לאורך שנים גם. הכל עניין של התנהתול ותפעול תקין. לא מים (גם לא בדלתות שהציע בינא) למכות וכו'. זו תגובה שכבר כתבתי פה. אני מאמין שבוב הבתים לא כל כך משתוללים עם הדלתות ואפשר שתהיינה גם דלתות יפות ואיכותיות. השיקול צריך להיות מלא פרמטרים, החל מהמחיר שבד"כ עולה על 1900 ש"ח וכלה באופי הבית (ילדים, בית עמוס בציוד, שיטות הניקיון וכו'). לא צריך למהר עם ההחלטה ויש לשקול לאט את מכלול הפרמטרים. אוסיף ואציין שיש עוד סוגים של דלתות כמו הלמינטו שהוא הנפוץ ביותר בארץ ומוצחל למדי. בהצלחה, שרון שרורי

onm1

New member
פורמיקה או למינטו

אז יש בעיה עם פורמיקה? האם זה לא כמו למינטו?

פורמייקה ולמינטו הם שני מוצרים שונים.

למינטו (למינציה) הוא סוג של טפט המודבק על לביד כלשהו ועובר הליך של חיזוק והקשיה. פורמייקה בנויה קצת שונה, אני לא ממש יודע איך, לעניות דעתי היא גם יותר חזקה ועמידה בפני מכות. פורניר זו קליפת עץ טבעית לחלוטין המודבקת על הלביד. הפורניר יותר רגיש למכות, אבל הוא הרבה יותר איכותי ויפה. הכל עניין של טעם. אפשר ללמוד דבר או שניים על פורניר באתר של לבידי לביא. שרון דרורי

onm1

New member
נכון

בדלתות חלקות בצבע שמנת (מה שאני מחפש) לא שמים לב להבדל

פיטנגו4

New member
../images/Emo107.gifפרמטר שלא עולה כאן

הוא כלבים אם יש כלב שנוטה לגרד דלתות, למשל הדלת שמאחוריה נמצא האוכל שלו, אז רק למינטו בא בחשבון, כי על פורניר או עץ יראו את השריטות. יש למינטו לבן או שמנת שנראה "דומה" לצבוע , ויש בגווני עץ שונים. מילוי פלקסבורד רצוי לבידוד אקוסטי טוב יותר ולהרגשה של דלת אמיתית ולא של דיקט ממולא קרטון. יותר יקר מכוורת אבל שווה.

msvnk

New member
איך דלתות פנים של שריונית/רב-בריח אקוסטית ?

דלת פנימית.

דלתות פנים ממתכת מבודדות טוב קולות, אך אינני יכול לקרוא להן דלתות אקוסטיות. לעניות דעתי ובכנות אומר שדלתות עץ עם אטם במשקוף מבודדות יותר טוב. אגב, גם לחברה שלנו יש דלתות עץ. עם פורניר או למינטו.

msvnk

New member
אבל כל הפואנטה

זו דלת עמידה יותר. משקוף ודלת שלא מתרגשים ממים. זה היה היתרון שלכם. לא בדלתות עץ. סתם דעה, לא ביקורת או משהו.

הייתרון עדיין קיים. הסבר.

אין דלת שלא תתרגש ממים, גם לא דלת מגולוונת. אמנם העמידות של דלת מתכת יותר גבוהה מדלת עץ, זה נכון. התחלת שיווק דלתות העץ נעשית במקביל ולא במקום דלתות המתכת. דלתות העץ האיכותיות נועדו לתת מענה לבונים שאוהבים יותר את העץ. אז כמהלך לרצות את כל הדורשים, חפשנו את החברות שיודעות לעשות את העבודה ע"פ האיכויות שאנחנו דורשים. וואלה, מצאנו. עכשיו יש לנו גם דלתות מתכת וגם דלתות עץ. אני תמיד אומר, בכל מצב ובכל בחירה חשוב להכיר את המוצר. והכי חשוב לדעת - אין עץ עמיד במים, זו המצאה שלא קיימת. עצים כאלו קיימים באגדות וכל החברות בעולם שמוכרות לאנשים עצים עמידים במים פשוט מתחמנות. הם עושים לעץ עיבוד שיכול לשמר אותו בפני מים קלים כהגדרתי, דהיינו מעט גשם וזהו. אבל... גשם שיורד בתדירות גבוהה או מי שטיפה המהולים בכלור (אקונומיקה) או מי השקיה המתיזים גם בוץ ודשן לעיתים, הקיצר - מים שבאים עם הדלת במגע קבוע או בתדירות גבוהה, אפילו אדני רכבת לא יחזיקו. בדוק... על אחת כמה וכמה דלתות במקלחות, שם בני הבית מתקלחים כל יום, במשפחה ממוצעת 4 מקלחות ביום, אדים לחות גבוהה ומים שניתזים. כמה זמן הדלת תחזיק ?

nob

New member
מה עם סירות עץ? :)

ים זה לא בדיוק הגדרה של מים קלים, אז הנחה שלך לא בדיוק נכונה שאין עץ שלא מפחד ממיים למרות זאת ברב המקרים אני מסכים איתך, אבל הכל פונקציה של מחיר.

סירות עץ גם לא חיות לנצח ו...

דלת עץ לא מצפים בשכבות ההגנה שעושים בסירה. אתה מעלה תחום שונה לחלוטין. סירת עץ עוברת תהליכים קשים יותר של הרטבת העץ לצורך הגמישות בעיכולים שלו, לאחר מכן ייבושו בטכניקות שלא מותירות בו טיפת מים גם בליבתו, לאחר מכן שכבות של חומרים לאטימה ורק לבסוף צבע עמיד לתנאים האלו למשך תקופה מסויימת. גם סירה חייבת תחזוקה שנתית. אין עץ העמיד במים ויהי מה. שרון

naftalyb

New member
עדיפות לפורמיקה

פורמייקה וקנטים עץ הכי שווה לדלתות תמיד יראה כחדש צבע על אמדיאף דוהה ונשרט ויכול להתקלף

happy

New member
בתור בעלת |גלב| ושני ילדים קטנים

אישית אם היתי יכולה לרהט מהתחלה היתי הולכת על פורמיקה. אם אתה מוצא פורמיקה שאתה מאוד אוהב אותה לך על זה. אצלי הילדים נכנסים בדלתות, זורקים כדורים, אוכל, הכלבה גם תורמת. נכון העץ נראה יפיפה עדין. אבל אם היתי חושבת טוב יותר היתי עושה פורמיקה. הרבה פחות היסטריה שלי וכאב לב לראות את כל המכות בעץ....

למעלה