דלק קבוצה

בורסה 2008

Well-known member
מרגיש לי שכבר היינו בסרט הזה- דלק קבוצה יורדת/מדשדשת בעוד כל המשתנים מסביב לטובתה.
מחיר הברנט כבר חודשים רבים מעל 100 וכבר כמה שבועות גם מעל 110, הגז בבריטניה, למי שלא חי בכדור הזה, קפץ בימים האחרונים בכ-150% ונסחר סביב 310.
הימים עוברים והכסף נכנס. מחכה לשמוע על סגירת סאמיט וסיקאר, אם אפשר לפני סוף הרבעון הזה.
מהרגל השניה והקטנה יותר בימים אלה, הסכמים חדשים עם אירופה, מחירי ייצוא הולכים ועולים עקב הצמדה לברנט, ועדיין, גם ניו מד עומדת במקום.
אני רואה אפסייד הולך וגדל גם בניו מד ובמיוחד בדלק קבוצה.

יש לי עניין כמובן בנייר ואני לא ממליץ.

בורסה 2008

Well-known member
אגב, אני חייב להעיר- אמנם סיום מלחמת רוסיה-אוקראינה, הגדלת תפוקה מסעודיה או כל טריגר שיחזיר את הנפט לאיזור 80-90 יפיל כנראה את דלק בטווח הקצר, אך לדעתי יהיה חיובי לה בטווח הארוך. המחירים כרגע גבוהים מדי ויוצרים כאוס בכלכלה, ואין לדעת איך זה יכול לפגוע בדלק קבוצה(למשל, מיסוי מיוחד בבריטניה?).

Reem88

Well-known member
כנראה שמזה באמת השוק חושש ומנסה להקדים את הנפילה, אחרת המחיר באמת לא מובן.

מתישהו תסתיים המלחמה באוקראינה ומחיריה האנרגיה יחזרו למצב נורמלי.

Reem88

Well-known member
השוק מצמיד את קבוצת דלק למחירי הנפט ללא קשר לתוצאות הקבוצה :-(

קבוצת דלק צונחת ביותר מ-7% בצל נפילת מחירי הנפט

בורסה 2008

Well-known member
אני אחזור ואומר את דעתי- ירידה של מחירי הנפט לאיזורים נורמליים יותר(אפילו 90-100) תהיה כואבת בטווח זמן הקצר ותגרור ירידות מיידיות, אך לטווח הבינוני אני חושב שזה טוב לדלק קבוצה. השוק העולמי יהיה תומך יותר, רווחי חברות הנפט והגז ירדו קצת מהכותרות, וכל מיני חוקים הזויים על מיסויים זמניים ירדו מהפרק. בסך הכל הסביבה תהיה יציבה יותר.

אני אחזור ואומר את דעתי- ירידה של מחירי הנפט לאיזורים נורמליים יותר(אפילו 90-100) תהיה כואבת בטווח זמן הקצר ותגרור ירידות מיידיות, אך לטווח הבינוני אני חושב שזה טוב לדלק קבוצה. השוק העולמי יהיה תומך יותר, רווחי חברות הנפט והגז ירדו קצת מהכותרות, וכל מיני חוקים הזויים על מיסויים זמניים ירדו מהפרק. בסך הכל הסביבה
בורסה ,לא מדאיג אותך הקשר הסיביוטי שכל ירידה חזקה במחיר חבית נפט גוררת ירידה חזקה במחיר מנית דלק קבוצה ? אני מעריך את הבקיאות שלך בתחום זה ויתכן כי החישובים הכלכליים של שווי החברות הבנות של דלק קבוצה מראים כי היא נסחרת בדיסקאונט גדול.עם זאת השוק חושב אחרת ממך ומתמחר את המניה בצורה שונה.
זו הסיבה שאני אישית יצאתי לפני כחודשיים מהמניה לאחר רווח הון יפה. ראיתי את הקשר הישיר שהשוק מתמחר בין ירידות במחיר חבית נפט לירידות דלק קבוצה והיות ואני סבור כי המחיר הנוכחי של חבית נפט כנראה ירד בטווח הארוך (בטווח הקצר יכול להגיע גם ל 150$ ויותר) החלטתי לקחת את הכסף מהשולחן.
מעבר לכך ,ניצלתי את הירידות שהיו בחברות אנרגיה חלופית כמו דוראל ועוד על מנת לרכוש מניות שלהן כי בגדול העולם צועד לכיוון זה.אני בהחלט מודע כי השינוי יקח זמן ובנוסף חלק מהמניות שקניתי המשיכו לרדת נוכח הירידות בשווקים אבל אני סבור כי זו השקעה טובה.

בורסה 2008

Well-known member
עניי,

אם תלך קצת יותר רחוק, תראה שהקשר הזה מתקיים בין תקופות משמעותיות בעיקר(זמני דוחות, הודעות משמעותיות וכו'..), ומתנתק כשיש הודעות משמעותיות. אני מאמין שההודעות המשמעותיות יהיו לטובה בקרוב(דוחות מדהימים של איתקה, חדשות על חוזי ייצוא מכיוון ניו מד והכי חשוב- הנפקת איתקה).

דלק היא חישוב פשוט של ניו מד הסחירה+שאריות+מה שנשאר לתמחור של איתקה. מזה שכל אחד יוריד את מקדם הביטחון שלו לחברת אחזקות. אז אני בעצם נחשף פה לניו מד ולאיתקה. אני חושב שניו מד דיי זולה, אבל אני חושב של איתקה יש ממש שווי מצחיק בתוך דלק, וזה עיקר הדיסקאונט שאני רואה. האם אני אחטוף בדרך כי הנפט יירד? אין לי דרך לדעת זאת לצערי 🤷‍♂️

בורסה, קיבלתי את עמדתך ואני מבין מדוע אתה ממשיך להחזיק במניה.אני סבור כמוך לגבי ניו מד ולכן עדיין מחזיק בה.לגבי דלק קבוצה אני לא חולק על החישובים הכלכליים שלך בדבר כדאיות החזקה במניה.עם זאת כפי שאתה יודע כלכלה אינה משתייכת למדעים המדוייקים אלא למדעי החברה ולא בכדי,יש להשפעות מתחום החברה והפסיכולוגיה לא מעט בקביעת מחיר של מניות למשל.אני יודע את האימרה כי בסופו של דבר מחיר המניה יתכנס לפי המחיר הכלכלי שלה אבל הדרך לכך רצופה מכשולים.מאחל לך ולכל מחזיקי המניה כי השווי של דלק קבוצה ימשיך ויעלה ,דבר שיקרה כנראה לאחר הנפקת איתקה.

בורסה 2008

Well-known member
URSH- אין תאריך. דיברו על הנפקה עד סוף השנה וזה תלוי כמובן גם בתנאי השוק. צריך גם לראות קודם שמשלימים את עסקאות סאמיט וסיקאר. בלי זה לא ינפיקו ולדעתי גם יחכו לדוח מאוחד איתן, כך שכדאי לסיים את העסקאות האלה בשבוע וחצי הקרובים, אחרת זה לא יקרה בדוח רבעון שני אלא רק בשלישי.

עניי- מסכים איתך לגמרי. המניה יכולה ללכת גם נגד כל חישוב כלכלי ובגלל עובדה זאת נוצרות הזדמנויות בשוק. הבעיה היא שיהיה קשה לדעת מתי לעלות על העגלה חזרה, אז אני לא מנסה לתזמן את זה.

dw

Well-known member
מנהל
קרן העושר החליטה לא להשקיע בפוסילי. פרינציפ.
זו התוכנית של מי שינהל את ההשקעות של קרן העושר - גלובס (globes.co.il)

זה אמנם מאכזב מעט אולם אם ננטרל שיקולי קיימות ירקרקים אפשר להבין את ההסבר הכלכלי שהם נתנו - אם ממילא מקורות התשלום של הקרן הם מיסים ותמלוגים שהם חולבים משדה תמר (ובעתיד לוייתן) אז הם רוצים לגוון חשיפה בתיק.
מנקודת המבט שלהם הם בעצם מקבלים כבר עכשיו דיבידנד בכיר משדות הגז, לפני בעלי היהשים. דיבידנד שילך ויגדל (לשמחת הקרן, פחות לשמחת משקיעי היהשים)

בורסה 2008

Well-known member
כמו שדלק קבוצה ידעה לעלות ללא מעצורים, כרגע המומנטום חזק למטה.
נחזור לנתונים כדי לראות אם משהו השתנה מהיום שדלק קבוצה היתה בשיא(58,500):
1. מחיר הברנט היה 107$, היום הוא 110$.
2. מחיר הגז בבריטניה היה 173 פני, היום הוא 213.
3. ניו מד- אין שום פגיעה מבחינת מחירי הייצוא(כי הברנט לא ירד) ונחתם מזכר הבנות לייצוא גז לאירופה.
4. חוקק חוק בבריטניה המטיל מס זמני על מפיקות הגז והנפט. יש סברות לכאן או לכאן לגבי ההשפעה על איתקה. נניח שאיתקה תיפגע בכמה אחוזים מהרווח.

לסיכום- לא רואה התפתחות שלילית נטו מאז השיא של דלק, אלא דווקא חיובית. צריך לזכור גם שהחברות מתמחרות ירידה עתידית במחירי האנרגיה כך שכל יום שעובר במחירים הנוכחיים הוא התפתחות חיובית.
לפיכך, אני לא רואה שום סיבה לשנות הערכות לגבי דלק קבוצה. מאמין שהטריגר יבוא ויהפוך את המגמה.

מחזיק

yel5

Well-known member
כמו שדלק קבוצה ידעה לעלות ללא מעצורים, כרגע המומנטום חזק למטה.
נחזור לנתונים כדי לראות אם משהו השתנה מהיום שדלק קבוצה היתה בשיא(58,500):
1. מחיר הברנט היה 107$, היום הוא 110$.
2. מחיר הגז בבריטניה היה 173 פני, היום הוא 213.
3. ניו מד- אין שום פגיעה מבחינת מחירי הייצוא(כי הברנט לא ירד) ונחתם מזכר הבנות לייצוא גז לאירופה.
4. חוקק חוק בבריטניה המטיל מס זמני על מפיקות הגז והנפט. יש סברות לכאן או לכאן לגבי ההשפעה על איתקה. נניח שאיתקה תיפגע בכמה אחוזים מהרווח.

לסיכום- לא רואה התפתחות שלילית נטו מאז השיא של דלק, אלא דווקא חיובית. צריך לזכור גם שהחברות מתמחרות ירידה עתידית במחירי האנרגיה כך שכל יום שעובר במחירים הנוכחיים הוא התפתחות חיובית.
לפיכך, אני לא רואה שום סיבה לשנות הערכות לגבי דלק קבוצה. מאמין שהטריגר יבוא ויהפוך את המגמה.

מחזיק
יש לנו עדיין יתרון גדול. ההכנסות לפי מחירי הגז והנפט הגבוהים לא מפסיקים לזרום לקופה של איתקה. אני מעריך שרבעון 2(שמסתיים בשבוע הבא) יחייך אלינו.

dw

Well-known member
מנהל
סיקור אוהד (בתשלום) על דלק קבוצה:

לפי ההסבר האפסייד יגיע אם יצליחו להנפיק את איתקה לפי תמחור לא טריביאלי של... 3.5B$
הניתוח לא כולל דיסקאונט חברת אחזקה של 10-20% אולם אם יצליחו להנפיק לפי שווי כזה מכובד אז זה יכפר על זה.
לדעתי השוק לא מאמין שיצליחו להנפיק לפי כאלה שוויים ויותר מאמין באזור ה 2-2.5B$ (כשגם עם שווי זה לדעתי אפשר להעלות את דירוג האגחים ל A, הסיכון לדיפולט ושנשתלט לתשובה על העסק די נמוך)

בורסה 2008

Well-known member
דיי כבר dw, לא נמאס לך לטעות?
איזה סיקור אוהד? 3.5b זה לא סיקור אוהד ו-2-2.5 אלה מספרים בדיחה.

yel5

Well-known member
דיי כבר dw, לא נמאס לך לטעות?
איזה סיקור אוהד? 3.5b זה לא סיקור אוהד ו-2-2.5 אלה מספרים בדיחה.
איתקה תונפק עוד השנה ואז נדע באיזה שווי.
מישהו יאכל את הכובע.
לא נראה שזה יהיה בורסה.

dw

Well-known member
מנהל
זה סיקור הממומן ע"י דלק, כלומר כנראה הכי אוהד שיש כרגע.
חוששני שחברות הדירוג פחות מפרגנות ולכן דירוג האגחים עדיין נשאר bbb.

dw

Well-known member
מנהל
לנסות להרים עוד יותר את המניה.
כנראה לשכנע את חברות הדירוג להעלות מ bbb ל a מסכן קשה מדי בשבילם. אני ציני, כן?

Reem88

Well-known member
מה זה ייתן לך אם הדירוג יעלה ל A?
הריבית עולה והתשואה על האגחים של דלק כבר מתחילים להיות פחות מעניינם ולא משנה באיזה דירוג הם. לדעתי לא נראה יותר את מחירי השיא של האגחים של דלק.

למעלה