דלק מטוסים...

חן 1111

Active member
יש שני סוגים של דלק מטוסים

במטוסי סילון וטורבו משתמשים בדס"ל, שזה קרוסין כלומר נפט באיכות טובה (בערך אותו נפט מתנור הנפט). הוא לא מתאים למנוע בנזין. במטוסי בוכנה הדלק הוא בנזין בעל אוקטן גבוה. הוא מתאים לרכב. צריך רק לבדוק אם הוא נטול עופרת. הוא ללא ספק מתאים לרכב ישן.

Thotwo

New member
אני מתפלא

בנזין אוקטן גבוה יפוצץ את המנוע בלי רחמים עם הניצוץ הראשון בכל מקרה. ככה לימדו אותי.

טוב אתה לא תימני קטן וחמוד!

לכן הסכוי תפוצץ את המנוע עם הניצוץ הראשון, ותהפוך לכושי שחור גדול יותר!

Thotwo

New member
אז אתה בעצם אומר שטייס תובלה

טועה? לא כי אם אתה אומר את זה אז יש כאן קונפליקט גדול מאד כי מצד אחד אתה. יש לך ידע מפה ועד אמסטרדם ומצד שני הוא. טייס בקבע. גם יודע על מה הוא מדבר. נו. מה יהיה?

חן 1111

Active member
אני לא מכיר את טייס התובלה

אבל אני מכיר מנועים ודלקים. במיוחד של רכב.

רעם 23

New member
לימדו אותך לא טוב

ראשית, דס"ל הוא נפט. כמו סולר. שנית, בנזין באוקטן גבוה הוא זה שאיתו אתה מתדלק כיום, 95, 98 ואפילו הבדיחה שנקראת 99, שהיתה פעם ברשת מסוימת. תדלוק מנוע בזנין בדס"ל שקול לתדלוק בסולר. זה יהרוס את המנוע במקרה הרע וסתם יתקע אותו במקרה הטוב.

רעם 23

New member
שוב, תחליף מורה

בנזין עם אוקטןגבוה יותר הוא דליק פחות,וחזק יותר. השימוש בבנזין בעל דירוג אוקטן גבוה מאפשר למנוע לפעול ביחס דחיסה גבוה יותר, ללא בעיות של פיצוץ מוקדם. הדחיסה קשורה ישירות להספק, כך שמנועים הדורשים בנזין באוקטן גבוה מפיקים בדרך-כלל הספק גבוה יותר. מנועים מסוימים מתוכננים לפעול ביחס דחיסה המתאים לרמות אוקטן מסוימות, ולפיכך דורשים בנזין בדירוג אוקטן גבוה. יש לציין כי הספק המנוע תלוי גם בתכולת האנרגיה של הדלק, שאינה קשורה באופן מיידי לדירוג האוקטן.מי שחושב ששימוש בבנזין באוקטן גבוה ישפר את ביצועי המנוע שלהם ויקטין את צריכת הדלק,טועה. עדיף להשתמש בסוג האוקטן שמומלץ לרכב.

enigo

New member
../images/Emo45.gif

למרות שהתחלת קצת לא טוב, ההודעה הזו מסכמת את הנושא לא רע, ובעיקר חשוב להפנים את משפט הסיכום - אוקטן גבוה מדי יכול אפילו לפגוע בביצועי המנוע.

soloavia

New member
קצת סדר

דלק סילוני (דס"ל) מחלק לשתי קבותות עיקריות - JP4 ו-JP8 - אחד מוגדר כאזרחי והשני כצבאי, ובשניהם מדובר בדלק בעל נפיצות נמוכה - משהו שדומה לסולר. טכנית - ללא פתיל - קשה מאד להדליק אותו - גם אם תטביעו מצית בוער בתוך הדלק (ואני אומר את זה מתוך שכנות קרובה למגמת התגוננות בבית הספר למקצועות תעופה - שם השתמשו בעיתון ספוג כדי להדליק בריכות לפני אימוני כיבוי - אחרת זה לא נדלק). דלק מטוסים לעומת זאת בא במגוון אוקטנים - החל ב-100 אוקטן וכלה באזור ה-120. אני לא מכיר מישהו שתדלק מכונית בדלק מטוסים - אבל שמעתי על מישהו שנחת ליד תחנת דלק כדי לתדלק מטוס בדלק 98 אוקטן כשגילה שחסר לו דלק כדי להמשיך בטיסה....

Paragreen

New member
רגע, אז במת לחיות 2 , ../images/Emo160.gif

הסוף הוא לא מציאותי
, ל א י כ ו ל ל ה י ו ת . הרסת אותי עכשיו

למעלה