דלק מטוסים...

דלק מטוסים...

יש לי שאלה ולא ידעתי כל כך למי להפנות אותה, אז פניתי לכאן. רציתי לדעת אם השימוש בדלק מטוסים יכול להיות גם דלק למכוניות? ואם כן, מהם הסכנות העלולות להגרם?

רעם 23

New member
דס"ל

דלק מטוסים הוא דלק סילוני, כלומר למנועי סילון שאינם מנועי בעירה פנימית. הדלק הוא מאוד דליק ולכן הוא יגמור את המנוע וכנראה גם את כל הרכב.

שמעתי על מישהו שמשתמש

שמעתי על מישהו שכבר שנים משתמש בדלק מטוסים ולא קרה למכוניתו שום דבר רע. אז רציתי לדעת אם מישהו שמבין בזה, יודע מה הסיכון באמת...

שמע, לא ניסיתי זאת מעולם

אני מניח שמדובר בדלק באוקטן גבוהה יותר מהדלק שאתה מתדלק באופן רגיל, ואני מניח שאם הרכב לא תוכנן לעבוד עם דלק כזה ישנו פוטנציאל נזק. מה הייתרונות של דלק כזה עבורך? ביצועים טובים יותר? מחיר זול יותר? לא הייתי מנסה זאת על הרכב שלי. אגב ,האם ההוא שמשתמש בדלק מטוסים לרכב הוא בעליה של צ'יטי צ'יטי בנג בנג?

רעם 23

New member
תיקון תיקון תיקון

OK, קצת נסחפתי. דס"ל הוא למעשה קרוסין או נפט נקי מאוד. הדס"ל הוא (תיאורטית) 110 אוקטן, נפט נקי מאוד שהאיכות שלו מובטחת. למנוע בעירה פנימית יש יחס דחיסה של 1:10 בערך לעומת מנוע דיזל בעל יחס דחיסה של 1:20. במנועי מרוץ יחס הדחיסה אפילו גבוהה יותר. מרכיב הדלק העיקרי במנועי דיזל הינו נפט שאינו ניצת בקלות. על מנת לגרום לדלק להיות רגיש יותר ובעל אפשרות להשרף בקלות רבה יותר בתא השרפה לכן מוסיפים לנפט אתר. פרט נוסף- דסל בוער בטמפ' של 825 מעלות צלזיוס. מכאן שתדלוק מנוע בנזין בדס"ל פשוט יתקע אותו, כמו תדלוק בסולר.

עזרה עם המושגים

אתה מדבר איתי במושגים שאני קצת לא בקיא בהם... אמרתי לו כמה פעמים שלא ישתמש בדלק הזה כי זה לא טוב לאוטו ואמרתי את זה בלי בסיס לכלום, כי הרי אם זה היה טוב אז כולם היו משתמשים בדלק הזה. אז אם זה באמת לא טוב, ואני בטוח בזה, אני אזהיר אותו שוב... כאשר אני יודע מה ההשלכות של זה.

ariel0

New member
יש כמה סוגי דלקים למטוסים

דס"ל - דלק סילוני (קרוסין) הינו בעל אוקטן נמוך מאוד ומשמש למטוסי סילון בלבד. 100LL - דלק למטוסי בוכנה, באוקטן גבוה (כנראה 100, אבל לא בטוח) ומכיל עופרת ולכן בוודאות לא מתאים למנוע של מכונית מודרנית. יש עוד סוגים של דלק מטוסים למטוסי בוכנה, אבל הם לא נפוצים (לפחות עד כמה שאני יודע) ישנם דלקים לטיסנים שמכילים תוספים (מתנול). יש אנשים שמוסיפים מתנול גם לרכב, הדעות לגביו חלוקות. אריאל

Thotwo

New member
יש אוקטנים גבוהים מאד

מתחיל מ95-115 שזה דלק למטוסים קלים יחסית ונגמר ב125-150 שזה גהינום רבא. משתמשים בו לתובלה כבדה. להרקולסים לדוגמא ולמסוקים כבדים כגון יסעור. להיכנס למנוע רגיל זה יכנס לצאת, זה יצא פיצוץ. ולא תרתי משמע.

FreeSpider

New member
רק השבוע הפריץ לחבר שלי בטכני דלק

מטוסים על הסרבל ועשה לו חורים !!!! על פי טענתו, למזלו היה לו שלוש שכבות...

רעם 23

New member
בולשיט. לא עושה שום חורים

דס"ל הוא כמו סולר, רק יותר נקי. לא עושה שום חורים ולא מסוכן בכלל. אפשר לתדלק רכבי דיזל בדס"ל ללא שום נזק. משיחה היום עם בן משפחה, הוא גם עשה את זה וזה בסדר.

Guggelager

New member
בהחלט אפשרי, כולנו עושים את זה

במספר מטוסים (שאני הולך ללמוד טיס עליהם) מתדלקים אותם באוקטן 95 נטול עופרת. ישנם תחנות דלק במרכז ובדרום הרגילים לראות מטוסים באים לתדלק אצלם. (מכיוון שמטוסים אלו לא מחוייבים בשדה תעופה מסודר). אך דלק סילוני - לעולם לא.

למעלה