דלק דלק דלק

arthur69

New member
דלק דלק דלק

קשה היה לי להתעלם מנושא הדלק שהועלה כאן בשבוע האחרון , אז החלטתי להגיב . לפי דעתי כל הפירסום שצריך ליבחור דלק משובח והכל תלוי בתערובות מדויקות הוא סתם טריק של המוכרים שרוצים לעשות עוד כסף , כי בעצם הם מוכרים דלק רגיל ואומרים שהוא מיוחד ועושים רווח נקי מההפרשים . זאת דעתי כמובן אתם יכולים לחלוק עליה אבל אני רוצה לפתוח לכולם את העיניים , בישבילי דלק צריך להכיל 5 אחוז ניטרו 20 אחוז שמן והשאר מתנול מניסיון אני עובד עם הדלק הכי פשוט שעולה 60 שקל לגלון ואין לי תלונות , המנוע עובד פיקס (לא מתחמם , סרק נמוך , סלד מקסימלי לפי הוראות ייצרן) אז אולי אני באמת לא מבין ויש הבדלים גדולים בין הדלקים ובין השמנים , אבל זה מוגזם לשלם כל כך הרבה על דלק . אני מכיר אנשים שכל 4 הטסות קונים גלון אולי זה לא הרבה יחסית למטיסים אחרים אבל הסכום הכולל יוצא מוגזם ועד לחשב שהדלק הישראלי יעלה כפול !!! ושאלה נוספת היא למה מטיס מתחיל צריך לקנות דלק כל כך יקר? יש הרבה מתחילים שמגיעים לפורום ורואים את הדברים שאנשים רושמים כאן (את הזבל שהם משאירים כאן) והם מתחילים לחשוב שצריך דלק יקר כי כל השאר זה קקה אז אנשים שמטיסים בננות וכל מיני טריינרים קונים דלק שרק מייקר את הכניסה להובי , לפי דעתי זה לא פייר , ואתם צריכים להיות הוגנים עם המתחילים לפחות ולא לזיין בשכל , לדוגמא אם מישהו שרק התחיל מתקשר להזמין דלק תמליצו לו על משהו פשוט (למרות שזה לא משרת את האינטרסים של המוכרים) בישביל שלא ייצא כל העסק יקר מידי ולא יהיה לו הבדל בטיסה בסוף. אני יודע איזה תגובות אני הולך לקבל , אתם בטח תסבירו לי שאני טועה ולא מבין אבל תחשבו על זה אולי אתם טועים ויוצאיפ פריירים , אני תומך בתוצרת ישראלית , אם אני לא טועה גם טיסן חיפה מייצר לבד את הדלק (תתקנו אותי אחרת) ואני ממליץ לקנות משם. אפשר גם לערבב לבד . אבל אני מבקש שתחסכו ממני את כל השטויות , אני רוצה עובדות ממחקרים שאנשים בלי אינטרס כלכלי עשו . ארטור ב"ש

סליחה... אבל אתה מדבר לא לענין...

אני גם חשבתי כמוך עד לא מזמן, והשתמשתי גם בדלק שעלותו 60 ש"ח (יתכן שמאותו מקור בחיפה...) אך לאחר שפתחתי את המנוע שלי וגיליתי את המיסבים "שחומים" להפליא ולא משיזוף,הבנתי שטעיתי במשך תקופה ארוכה. באותה מידה שלא תשים כל דלק ברכבך,מדוע שתקפח את מנוע הטיסן שלך? עובדה ששוק הדלקים בארה"ב מסגסג בצורה בלתי רגילה (קרא קצת בנושא) עם דלק מתוצרת טובה תקבל יותר הספק, עבודת מנוע יותר נקיה (טיסן יותר נקי...) פחות התחממות (פחות בלאי...) צריכת דלק יותר נמוכה ואני בטוח ששאר הטיסנאים יכולים להוסיף בנושא... כך

noam weissman

New member
דלק איכותי או לא

ובכן אם בחסכון דיינו אין ספק שמספיק מתנול טכני. ההבדל במחיר משמעותי. בתור מטיס טיסני מנוע חופשי (בעבר) תמיד השתמשתי במתנול טכני ולרגע לא חשבתי לקנות מתנול ב 20 או אפילו ב 100 ש"ח לליטר. שמן תמיד השתמשתי בשמן קיק שקניתי אצל סוכר כימיקלים בחיפה. המנועים עבדו בסדר ואני מדבר על מנועי מרוץ שעושים 28,000 סל"ד. כאשר התחריתי באליפות עולם הבאתי איתי את הדלק. כאשר הדלק נגמר קנינו מהמארגנים והפלא ופלא המנוע עבד יותר טוב נכון שההבדל היה אולי 200-100 סל"ד אבל מה בדבר הבלאי... היום לאחר שאני יותר מנוסה ומבין יותר, ולמרות שיש פה חכמים שיגידו אחרת אני מבין שההבדל נעוץ באיכות מרכיביי הדלק. מתנול טכני באופן עקרוני אינו גורם נזק למנוע. מכיון שאין תקן ישראלי למתנול טכני ניתן למצא אחוזי מיים גבוהים בו. מיים אלו גורמים לירידה בביצועים וחוסר יציבות למנוע. יכול להיות שעבור מנועים פשוטים שאינם עובדים בסל"ד גבוה ההבדל שולי. שמן זה כבר סיפור אחר, שמן קיק מתחמצן מהר מאוד בחשיפה לאויר (חמצן) ואיכותו יורדת מהר מאוד. שמן שעמד מספר שנים בחבית אצל ספק חימיקלים יכול להיות באיכות כל כך גרועה שהוא יגרום לנזק ממשי במנוע ראה תגובה קודמת. כמו שאמרתי ניתן להשתמש בשמן קיק רפואי אבל כמות הסיבים והחומציות שלו יכולה להיות גבוהה. ושוב אם בחסכון אנו מדברים קנו שמן קיק איכותי המתאים להיות שמן עבור מנועים מחניות הטיסנים. קנו רק שמן עם מדבקה של ספק מחו"ל ולא מאיזה בקבוק שמילאו לכם בחנות. ניתן להשיג בארץ שמן SIG, MORGAN, ואם אני לא טועה אז טיסן חיפה מיבא שמן מחברת דלקים אנגלית. וכהשלמה השתמשו במתנול טכני. לגבי הניטרו ישנם שני סוגים עקריים ניטרו 90% שציבעו צהוב (כמו שתן) וניטרו 99.9% שהינו חסר צבע (שקוף). שניהם יבצעו את העבודה אבל לך תדע מה יש ב 10% הנוספים. נועם.

ci

New member
לגבי הדלק

ארטור אתה אומנם לא טועה אבל גם לא בכל צודק קודם כל דלק מעורבב בארץ הוא לא בהכרח תוצרת ישראלית כיון שהחומרים מיובאים דלקים שהם באמת ישראליים נטולים בספק עקב איכות החומרים הירודה בארץ וספק לגבי איכות החומר שנמכר, עד כאן לגבי ישראלי ומיובא. לגבי מחירים נאמר ויותר מפעם אחת שהמוכרים סחטנים מרוויחים על מתחילים על הפרשים על מי ועל מה ואכן כך הוא הדבר כל אחד שימכור דלק לצרכן במחיר הגבוהה מ60-70 שקלים לגלון פשוט מרוויח י-ו-ת-ר ולא משום סיבה אחרת המחיר עלה לא דולר ולא משלוח ולא המרכיבים המעולים. לגבי ההבדל האמיתי בין הדלקים אין הוא נובע כיון שדלק מסויים הוא טוב במיוחד אלא כיוון שהשאר עבדו עליי או עלייך ומכרו דברים פגומים או כאלו שפשוט אינם מתאימים חד וחלק הדלקים שעובדים טוב הם פשוט עשויים נכון ולא עשויים מזהב. לגבי מה שנאמר על מיסבים שהשחימו זאת אמת לאמיתה ואני גם ראיתי כאלה שלא רק השחימו אלא התפרקו דפקו מנועים הרסו בוכנות ומה לא מניסיוני לא פעם דלקים אלא הגיעו מטיסן חיפה ואין אני יודע מה רוקחים ה"רוקחים" למעננו. דלקים אחרים מיובאים טובים במידה זהה והמחיר אמור ליהיות זהה גם כן יתכן ויש הבדלים בעבודת המנוע בין דלק לדלק ואין הדבר אומר כי הדלק פגום אלא יתכן ומוסיף תוספים או אחוז משני שונה של רכיבים דבר שהוא לא גורם נזק אלא דורש כיון נוסף ולא יותר מכך. ביננו, אנו מטיסי טיסני הרדיו זקוקים לדלקים הפשוטים ביותר שעשויים נכון ולא יותר מכך יש רבים אשר אכן צריכים דלקים מיוחדים או בעלי תכונות משופרות כאלה או אחרות (פיילון,מסוקים,דיזל,כבלים) ואין הם מתלוננים.

ci

New member
דבר נוסף

דלק ישראלי לעולם לא יהיה זול יותר עקב רצון המוכר להרוויח (ישראלי מה לעשות) ושנית עקב הכמות הקטנה עד כדי מזערית יחסית לכמויות הדלקים שמיוצרות בארה"ב או בחברות מתחרות בעולם בעלות שם עולמי ומאות על גבי מאות טונות של דלק שהן מייצרות.

למעלה