דלקת?

talgali1111111

New member
דלקת?

הי, ילדתי לפני חודשיים וחצי ואני מניקה הנקה מלאה, כאשר בכל ארוחה אני מניקה רק מצד אחד. לעתים כשביתי מדלגת על ארוחה, בזמן שהיא יונקת אני שואבת מהשד השני בעזרת משאבה ידנית של אוונט. שלשלום בערב כך עשיתי, ולאחר מכן התחיל לי כאב בצד ממנו שאבתי. הכאב הוא כמו של גודש, רק שאני לא מרגישה גודש או נפיחות. כואב לי בבלוטה שבבית השחי באלכסון לכיוון הפיטמה. האיזור אף מעט אדום. אתמול קמתי עם חום נמוך (37.6) ועם כאבי שרירים בכל הגוף. היום אני מרגישה יותר טוב, אולם הכאבים בשד לא נעלמים. ביתי בינתיים יונקת כרגיל. האם זו דלקת? יש דרך לגרום לכאב להיעלם מבלי לקבל אנטיביוטיקה? אשמח לקבל תשובה בדחיפות. תודה

Why on only one side?

I hope you realize that breastfeeding on only one side each feed causes you to make less and less milk, even though you are pumping on the other side. Why are you doing that? after you pump the second side, let the baby feed on that side. The baby always gets more milk than the pump, and of course the baby needs both sides. If you have pain in the breast and more than 38.5 fever, you should see your family doctor, you may need antibiotic, and of course, you must continue breastfeeding.​

talgali1111111

New member
שאלות נוספות

הי אסתר, תודה רבה על התשובה המהירה. אני נותנת לביתי לאכול כל פעם רק מצד אחד מכיוון שבהתחלה כשהצעתי לה צעד שני היא לא רצתה.אז הפסקתי לנסות. דבר שני היא פולטת המון. אני לא מרגישה שיש לי פחות חלב. האם אני גורמת לכך שבטווח הארוך יותר יהיה פחות חלב? במעקב טיפת חלב היא עלתה מאוד יפה במשקל, כך שלא דאגתי שהיא אוכלת פחות מידי. לגבי הכאב - אין לי חום אבל הכאב בשד ממשיך. מה אני יכולה לעשות על מנת להקל על הכאב?

יכול להיות שיש לך שם סתימה

לגבי האכלה חד צדדית - אם זה משהו שמגיע מצד היונקת ולא יזום על ידייך, אז זה בסדר. בכל זאת, אם את רואה שהיא לא רגועה אחרי צד אחד את תמיד יכולה להציע את השני בהמשך. יש תינוקות שזקוקים רק לשד אחד. המדד הטוב ביותר שלך בשלב זה הוא שהיא עולה יפה במשקל, ולכן גם אני חושבת שאין לך מה לדאוג. אסתר הצביעה על העניין משום שלרוב, התינוק זקוק לשני צדדים והנקה חד צדדית יכולה להוות בעיה. אבל מתיאורך נשמע שלכם זה סידור מתאים (לכם אישית, ולכן לא הייתי ממליצה על כך לחברות או אם מישהו מתייעץ איתך בנושא
). לגבי הכאבים - ייתכן ואת סובלת מסתימה בשד או מהתחלה של דלקת. את לא בהכרח צריכה אנטיביוטיקה אם לא מתפתח לך חום בשלב הזה. הקפידי לעסות את השד הכואב בזמן שהקטנה יונקת כדי לעזור לה לרוקן אותו כמה שיותר. האם את חשה בגוש בתוך רקמת השד? אם כן, אז כנראה שמדובר בסתימה. לעתים סתימה "מטיילת" לכוון הפטמה ואז רואים בועה או שלפוחית לבנה על הפטמה עצמה. זה כמו מין חצ'קון כזה שצריך לפתוח ואז לסחוט את השד בשביל להוציא את הסתימה החוצה. וזה כואב... את יכולה גם לנסות להכנס למקלחת חמימה ותחת הזרם לעסות את השד הכואב ולרוקן אותו יותר כדי להתגבר על הסתימה. אם את חשה שהשד גדוש ונפוח, את יכולה להניח עליו קומפרסים קרים להורדת הנפיחות. משככי כאבים גם הם אופציה (הכי טוב אדויל או נורופן, אשר מטפלים גם בנפיחות). ואם הכאב לא משתפר תוך כמה ימים, או שאת מתחילה לפתח חום גבוה - אז לרופא, לאבחון דלקת. יש מקרים של דלקת סאב-קלינית ללא חום, אבל לרוב זה קורה לאחר דלקות חוזרות ונשנות שלא מטופלות כמו שצריך ולא על הפעם הראשונה.

למעלה