דלקת ריאות לשיצו

oriargaman1

New member
דלקת ריאות לשיצו

לשיצו שלי יש דלקת ריאות וזיהום בריאה
היינו אצל הרופא והוא הביא לנו אנטיביוטיקה ל3 שבועות
אבל הבעיה שפתח קנה הנשימה שלה גדול ולכן זה יכול לחזור
הם ממש הפחידו אותנו שאם לא נשים אותה לשבוע בהשגחה אין לה הרבה סיכויים
יש לציין שהיא נראת ממש טוב מאז אותו לילה אבל אני עדיין רוצה לחקור את הנושא
אם מישו יוכל לספר על מקרי עבר או על ידי ידע בנושא

כדי לתת תשובה צריך קצת יותר מידע

גיל,?מעוקרת? משקל(עודף?תקין?) חום? , בדיקות דם? צילומי בית חזה?
כיצד הגיעו לאבחנה? ממתי היא חולה? מתי התחיל הטיפול? מה בדיוק קרה "באותו לילה"? איזה אנטיביוטיקה קיבלתם?
תודה שבת שלום
עמיחי

oriargaman1

New member
בת שנה ושלושה חודשים

מעוקרת..
משקל תקין
אין חום
בדיקת דם לא ביצענו
הצילומי בית חזה כמו שהסביר לנו הד"ר הם לא תקינים אבל אי אפשר לדעת אם זה כתוצאה מהדלקת ריאות או בכללי זה ככה
מה שקרה זה
לפני כשבוע היא הקיאה משהו
לאחר מכן במשך שבוע היא עשתה קולות שכאילו היא עומדת להקיא אבל לא יוצא כלום והיא מאמצת את הבטן
ביום שלישי היא לא הסכימה לאכול כלום אז התקשרנו לרופא והוא אמר לתת לה אורז ועוף נתנו לה תאורז והיא אכלה אותו יום לאחר מכן היא נראתה ממש רע הבאנו לה אורז ועוף היא אכלה רק את העוף
חזרנו הביתה באותו יום שעתיים יותר מאוחר וראינו אותה נראת עייפה בקושי פוקחת את העיניים ומתנשמת ממש בכבדות החלטנו לא לחכות ולקחנו אותה לרופא היא אמרה כאמור שזה נמוניה ויש לה זיהום בחזה היא שמה אותה בכלוב חמצן ואח"כ עשתה לה בדיקות.. (בהתחלה הם חשבו שזה משהו בלב) היינו שם עד הבוקר כי לא הסכמנו לשלם יותר
קיבלנו 2 סוגי אנטיביוטיקה אחד נקרא baytril והשני clavamox
לאחר מכן הלכנו לךוטרינר הקבוע שלנו
והוא הסביר לנו שאם הפתח בגרון הוא רחב באופן טבעי המחלה הזאת תחזור על בטוח ובשביל זה צריך לחכות לשבוע הבא לבדיקה
היא נראת ממש ממש טוב מאז אבל היום בבוקר היא עשתה שוב את הקול של כאילו שהיא מקיאה ואני חושב שזה בגלל שאנחנו נלחמים איתה שתיקח תכדורים

תשובה

לפי התאור באמת קשה לקבוע מה עבר על הכלבה. אם אתם יכולים להשיג את צילום בית החזה ולהעלות אותו כאן נוכל (רופאי הפורום) להגיד את חוות דעתנו. לפי תאור המקרה נראה שמדובר בדלקת בדרכי הנשימה העליונות (כמו שעלת ) שהסתבכה. עצם העובדה שהמצב משתפר הוא סימן חיובי. השיעול שתארת שחזר היום בהחלט יכול לנבוע מתקיעת הכדור בגרון או שיעול מאותה מחלה ראשונית שכעת תדירותו ירדה. צריך לעקוב שהתופעה חולפת. אם היא מחמירה יש לחזור על הצילום.
שאלת אגב נוספת- האם הכלבה מטופלת נגד תולעת הפארק באופן סדיר?
רפואה שלמה
עמיחי
נ.ב. כפי שהעיר ד"ר חנוך לא ברור לנו למה התכוון הרופא הקבוע באמרו על "פתח רחב בגרון". שמא לא הבנת אותו?

oriargaman1

New member
מענה

העלתי את התמונות של הצילומי בית חזה
אני גר בניו יורק אין לה שום כדור קבוע מלבד החומר חיטוי הירוק פעם החודש נגד פרעושים
לגבי הפתח הרחב הוא התכוון שהקנה נשימה קודם לאיפה שאמור לעבור האוכל בגלל שהסגירה שלו לא טובה ולכן זה יכול לחזור על עצמו שוב ושוב

פיענוח של הצילומים

בצילום אחד בזוית על אכן רואים דפוס ברונכיאלי שיכול להעיד על דלקת. הזוית הצידית(כשהכלב שוכב על הצד) פחות איכותית כי יש שם תנועה של הסרעפת שגרמה לטשטוש.
כפי שאמרתי מתן אנטיביוטיקה בהחלט יכול להיות פיתרון.
לגבי סיפור הפתח שלא נסגר טוב נראה לי שיש כאן סוג של קצר בתקשורת . לא ברור לי כיצד יכול הרופא האמריקאי להגיע למסקנה כזאת.ללא ביצוע אנדוסקופיה. יכול להיות שיהיה חכם מצידך לכתוב את האבחנה בעניין הזה באנגלית כדי שנוכל לתרגם לך את המונח הרפואי יותר טוב .
בכל מקרה תודה על הצילומים. לדעתי אתם בכיוון הנכון.
רפואה שלמה.
נ.ב. - האם כלבתך מטופלת לתולעי לב? HEART WORM מאוד נפוצה בארה"ב .
עמיחי

משתתפת בצערך

oriargaman1

New member
ככ

הם עשו לה אנדוסקופיה
אתמול בלילה היו לה קשיי נשימה מאד קשים ושהגענו לשם לא היה מה לעשות בנידון

משתתף בצערכם

מאוד מצטער לשמוע.
הטראומה בוודאי מאוד קשה ): .
האם עשו לה נתיחה שלאחר המוות כדי להבין מה בדיוק קרה? בעיקר למען הכלב הבא ?

sapirdvm

New member
אני ר'ק שאלה

בהמשך למידע ששאל ד"ר מורשת, מה זה אומר ש"פתח הנשימה שלה גדול ולכן זה יכול לחזור"? איך הגעת למסקנה הזאת ואיך זה בעצם קשור למה שיש לה כרגע?
בכל מקרה שתהיה החלמה מהירה

למעלה