דלקת ריאות - ייעוץ

ניתמר

New member
דלקת ריאות - ייעוץ

לא יודעת אם זה שייך לפורום הזה, אבל בתי בת השנתיים, התאשפזה אתמול עם, כנראה, דלקת ריאות. היא נולדה כפגה קטנה 750 גר´ - ואני חשבתי שיצאנו מסיפור הפגות. ואולם כנראה הרגישות נותרה. האם יש לכם מושג על דלקת ריאות? מי? מה ? כמה זמן? אשמח על כל פיסת אינפורמציה.

vered4

New member
קודם כל תרגישו טוב

ממה שאני יודעת, יש דלקת ריאות וירלית ויש חיידקית. זה משנה את סוג הטיפול. בודאי עשו לה צילום ריאות, ולפי זה יחליטו על טיפול. לפעמים גם אם זה וירלי, נותנים אנטיביוטיקה, כדי למנוע סיבוכים.

נעה גל

New member
כמות החולים השנה עם דלקת ריאות היא

מפתיעה ביותר את האימא החמישית השבוע שאני שומעת שהילדים שלה עם דלקת ריאות. יותר מכך - אני באמת לא יודעת. המון איחולי החלמה

נעה גל

New member
../images/Emo32.gif הסטרי - אבל מאוד מאוד מרגיז

כל הלילה דני ואני התהפכנו במיטה בגלל שאחד השכנים החליט לגדל גור כלבים והשאיר אותו מחוץ לבית. הגור יבב שעות על שעות. כבר הספקנו לחשוב (ולהגיד) את הדברים הכי רעים שיש על אנשים המשאירים גורים קטנים מחוץ לבית לבד. מתברר שכל מה שאמרנו לא מתקרב בכלל למציאות. כשקמנו בבוקר התברר - שהגור (בן 4-5 שבועות סה"כ) אצלנו בחצר (לא פלא שלא הצלחנו לישון). החצר שלנו נעולה ומבוצרת ואין סיכוי בעולם שהגור נכנס אליה באופן עצמאי. כמו כן, מכיוון שדני חזר הביתה אחרי חצות והגור עוד לא היה אצלנו בחצר,סביר להניח שהבעלים של הגור הזה פשוט הסתובבו באמצע הלילה ופיזרו את הגורים בין הבתים בישוב. אני לא יכולה לתאר לכם את תחושת הכעס והבוז שאני חשה עכשיו. לסיפור הזה יש גם צד חיובי
אורן נשארה היום בבית לטפל בו.

לאה_מ

New member
איזה כיף - אז עכשיו יש לכם כלב ../images/Emo13.gif

אורן בטח מאושרת. ו-
לבעלים של הגורים האלה - איזו התנהגות מגעילה!

נעה גל

New member
לאה - כבר יש לנו 2 כלבות משלנו

+ 2 חתולים, דגים ואוגרים סיביריים. טכנית יש יותר בע"ח בבית מאשר אנשים. לא נראה לי שדני יסכים לעוד כלב.

אפרתש

New member
עברנו שני הסוגים -

חיידקית, כשנגה היתה בת חצי שנה. אנטיביוטיקה, ותוך 12 שעות הילדה היתה כמעט כמו חדשה. ויראלית, עם מיתר בת החודש (
). אין מה לעשות, רק לחכות. נאמר לנו שלוקח עד שבועיים. השיא הוא ביום הרביעי או החמישי. ואכן, מחלקת הילדים היתה מפוצצת בילדים עם מחלקת ראות. מקווה שתצאו מזה כמה שיותר מהר.

Shellylove

New member
בחודש יוני

שלי קיבלה דלקת ריאות חמורה מאד, שלא שמעו בשום בדיקת רופא, אבל אחרי 3 ימים של חום גבוה וילדה שרק יונקת כל הזמן, הפנו אותנו לבדיקת דם שם ראו שספירת הדם לא תקינה ושלחו אותנו למיון. במיון עשו צילום וראו את הדלקת. היינו מאושפזות 5 ימים, בהם היא קיבלה אנטיביוטיקה לוריד כל 6 שעות ואחרי 3 ימים בערך הילדה התחילה לחזור לעצמה. כמובן שהיינו צריכות להמשיך עם האנטיביוטיקה גם בבית + ספירת דם וצילום ריאות אחרי שבועיים לודא שהכל עבר. היה ממש לא נעים! אני מקווה שתעברו זאת בקלות. מחברה רופאה אני יודעת שיש ה-מון מקרים של דלקות אצל ילדים עכשיו.

ניתמר

New member
ספירת דם או בדיקה של רמת חמצן?

אנחנו כל הזמן בודקים רמת חמצן בדם, ולא עושים לה בדיקות דם. עברו כבר 4 ימים, ובינתיים הדברים קצת מסתבכים כי גילו בצילום עוד משהו שקשור לקיבה. בקיצור די דיכאון. היא שוזה ואנחנו כל הזמן רודפים אחריה עם צינור חמצן ואינהלציה. שרק תבריא מהר! אמן.

Shellylove

New member
ספירת דם

לבדוק את הרמה של לויקוציטים (כשיש דלקת בגוף זה מאד גבוה). שתבריא מהר ותחזיקי את מעמד (אני יודעת כמה שזה קשה).

אפרתש

New member
ליבי אתכם

גם אנחנו השפרצנו עליה חמצן במשך שלושה ימים, וכפינו אינהלציות ... כלכך עצוב ולא פייר. החמצן הוא לא אצל כל הילדים, יש כאלה שאין אצלם ירידה בסטורציה. זה בעיקר אצל תינוקות קטנים מאד. וכנראה בתך, בגלל שהיתה פגה, גם היא רגישה ועדינה כתינוקות קטנים. בדיקות הדם הן כשיש דלקת או חשש לדלקת (כלומר - חיידיק).

ניתמר

New member
יצאנו מבי"ח!!!

איזה כיף לחזור הביתה. אמנם עם המון תרופות והינהלציות, אבל בבית. home sweet home. כעת הקטנה בת החודש וחצי מצוננת ו"משועלת" מאוד. אין הרבה מה לעשות חוץ מאדים חמים והגבהה של המיטה. יש לכם רעיונות נוספים? להמשיך להניק כרגיל? ( חלב מעודד ליחה לא?) הרופאה בכל מקרה טוענת שהריאות נקיות. ידעתי למה קשה לי עם החורף הזה שהתחיל כל כך סגרירי.. היום טו" בשבט ואנחנו לא יוצאים לשדה! אשמח לרעיונות לפעילויות בבית. סופשבוע מצויין.

דיאנה1

New member
להמשיך להניק, חלב אם לא גורם

לליחה, מדובר בחלב פרה. את יכולה לנסות להוריד חלב פרה ומוצריו מהתפריט שלך. יש הטוענים שזה עוזר. אם האף סתום אפשר להשתמש במי מלח (קנויים, לא להכין לבד) או לטפטף חלב אם לאף. ברוכים הבאים הביתה והחלמה מלאה לשתי הילדות.

למעלה