דלקת ריאות חוזרת

sharonbr2

New member
דלקת ריאות חוזרת

שלום
בני בן 2.3 כרגע אובחן עם דלקת ריאות (קרפיטציות בראה שמאל). מטופל באנזיל כבר 3 ימים ללא שיפור ניכר. הדלקת התפתחה לאחר חודש של שיעול שלא השתפר ונבדק מספר פעמים על ידי רופא הילדים שאמר שזו הצטננות ויעבור.
אציין כי הילד ללא חום ומתפקד כרגיל.
בביקורת הרופא הפנה לצילום חזה כי אמר שזו דלקת חוזרת מפני שכבר חלה בדלקת ריאות לפני 10 חודשים באותו המקום, אז טופל במוקסיפן והחלים.
האם תתכן דלקת ראות ללא חום?
יצאתי דואגת ומבולבלת...

דלקת ריאות

ערב טוב וסליחה על העכוב במתן תשובה.
ראשית אני מקווה שבנך מרגיש טוב יותר, שנית לפי הבנתי השיפור לא חל מבחינת השיעול ( חום לא היה) אז יש לזכור ששיעול בעקבות דלקת ריאות יכול להמשך תקופה גם אחרי שהדלקת ריאות חלפה. האם היה עדות לדלקת ריאות בצילום?
לגבי דלקת ריאות אכן הייתי מצפה שהדלקת תהיה מלווה בחום אך כאמור יש גם פרמטרים נוספים שבאים לידי ביטוי. מעבר לכך יש לזכור שיש גורמים אחרים לשיעול ולקרפיטציות בריאה שאינן דלקת ריאות וגם עליהם יש לחשוב.
לסיכום והכי חשוב אני מקווה שבנך חש טוב יותר
בריאות רבה ושבת שלום

sharonbr2

New member
המשך

תודה על תשובתך
לאחר 3 ימים עם טיפול באזניל פנינו למוקד לצורך צילום ריאה, בצילום לא נצפה תסנין. רופא הילדים במוקד אמר ברונכיט והחליף את האזניל למוקסיפן. כעבור 3 ימים חזרנו לרופא הילדים שלנו שאמר שיתכן שהאזניל כבר השפיע ולכן לא ראו דלקת או שלא הייתה.
עכשיו לשאלתי- האם עדיין לפנות למומחה ריאות? רופא הילדים חושב שלא צריך וכי יתכן שיהיו לו אירועים כאלה בעתיד וזה שכיח... אני לא יודעת מה לעשות.

למעלה