דלקת רביעית בשד

tupshy

New member
דלקת רביעית בשד

קטני בן 5.5 חודשים, עם הנקה מלאה. 2-4 ימים בשבוע התינוקייה מקבל חלב שאוב.
יוצא שאני צריכה לשאוב מלא בשביל שיהיה מספיק בתינוקייה (450-600 מ"ל ליום) כל בוקר תוך בזמן ההנקה אני שואבת ואז יוצאת כמות מרשימה (200-300 מ"ל) והשאיבות שהוא לא לידי או לא יונק יוצא הרבה הרבה פחות. המצב היום הוא שגם בימים שהוא איתי אני חייבת לשאוב בבוקר כי אחרת יש לי גודש מטורף פעמים צריכה להוסיף שאיבה בערב לפני השינה בגלל גודש.
מההתחלה וגם לאחר ביסוס ההנקה היו לי כמיות של חלב (יש לי חזה מאוד גדול), אני יודעת שאסור להתלונן על זה אבל משום מה נמצאת בחרדה תמידית שייגמר לי החלב והוא יהיה רעב
היו לי כבר 4 דלקות בשד עם אנטיביוטיקה וכל הכיף הזה.
מאוד אוהבת להניק ומאמינה שזה מה שהכי נכון לבן שלי אבל זה שוחק לי את הגוף, לא מצליחה לעמוד בקצב ובכמויות.
הייתי אצל יועצת הנקה הוא תופס בסדר גמור
מה לעשות איך מוצאים איזון

michal@gal

Active member
מנהל
כמה שעות הוא נמצא בתינוקיה כל פעם?

כמות של 600 מ"ל נשמעת די גדולה כשבבקבוק מקבלים עד 150 מ"ל כל פעם.
בימים שהוא בתינוקיה את צריכה לשאוב בערך כמה שהוא אוכל בהנקה ישירה ואז לא צריכים להיות עודפים או גודש בימים שהוא איתך. יתכן ואת שואבת יותר מדי?
&nbsp
אם את בקשר עם יועצת הנקה כדאי לדבר איתה לגבי עודפי הכמויות. יש שיטות להפחתת כמויות שיעזרו למנוע גודש.

gudat

New member
זה באמת לא קל...

ועודף חלב זה נשמע אולי כמו צרות של עשירים- אבל גם צרות של עשירים זה צרות...
מה שלא ברור לי, זה מדוע יש חרדה שייגמר לך החלב... זה אולי משהו שאת יכולה לבדוק עם עצמך.
כל כמה זמן התינוק מקבל בקבוק בתינוקיה? ואיזה כמויות הוא מקבל? בקרוב יתחיל מוצקים וזה גם ישנה את התמונה...
הייתי חוזרת ליועצת ההנקה ובודקת יחד האם באמת יש פה עודף של חלב ואיך אפשר לנהל את השאיבות כך שיהיה לך יותר נח ולא יהיה גודש שכנראה מוביל לדלקת...

tupshy

New member
תודה

הוא מתנהג מאוד שונה בתינוקייה משהוא בבית, נמצאה 8 שעות בתינוקייה לא מושך יותר משעתיים בין ארוחה לארוחה ומסיים ארוחות של 150. מקבל פיטמה מס' 1 של טומיטיפי .
בבית אוכל כל שעתיים וחצי שלוש נותנת כשמתחיל להראות סימני רעב. מניקה רק מצד אחד כדאי להוריד בכמויות.
הוא יחסית מאוד רזה היו שוקל 5500 לא זוכרת במדוייק מה האורך והיקף הראש אבל סביב אחוזון חמישים, צולע בעלייה במשקל אין ממש שבירה של עקומות אבל אחוזון קטן מ3. האחות בטיפת חלב שהיא גם יועצת הנקה המליצה להוסיף אחרי כל ארוחה תחליף או עוד שאוב אבל אז רק נוצא לי יותר גודש מהשאיבה ותחליף עושה לו לא טוב (קיבל 4 פעמים בחייו, פעם אחחרונה ירק את זה בפרצוף נעלב)
החרדה שלא יהיה לו מספיק נובעת בעיקר מהסביבה, בעלי מאוד תומך אבל חוץ ממנו כולם מנסים לשכנע אותי להפסיק (כולל האחות בטיפת חלב, שלושת הסבתות הדודים הדודות החברות ומה לעשות חוזרים ואמרים שאין מספיק אז נהיה פחד שאין מספיק ואלי בגלל זה הוא כל כך רזה)

gudat

New member
עכשיו זה יותר ברור...

כשתינוק לא עולה היטב במשקל אפשר להבין שיש דאגה סביב עניין כמויות החלב.
אולי בגודש לא "אשמות" השאיבות, אלא חוסר היעילות ביניקה של התינוק. אם היה מרוקן היטב את השד, היה כנראה עולה טוב יותר במשקל.
לדעתי יש לראות יועצת הנקה ולחשוב איך ממשיכים. מאד יכול להיות שהוא לא יונק בצורה יעילה עקב השימוש בבקבוקים. קשה לדעת בלי לבדוק לעומק...

gudat

New member
ובעדיפות- לחזור ליועצת שכבר מכירה אותך

אגב, אחות טיפת חלב שלך היא יועצת IBCLC?

למעלה