דלקת ראות

litufi

New member
דלקת ראות

פיצקית בת 1.4 עם דלקת ראות
האם ישנה דרך טבעית לטיפול יעיל על מנת להמנע מאנטיביוטיקה? מאוד לא אוהבת אנטיביוטיקה מטראומה אישית שלי..
תודה

Afalpi

New member
לא משחקים עם דלקת ריאות

בבקשה אל תחשבי על לוותר על אנטיביוטיקה.
בלי טיפול המצב יכול להפוך לקריטי (כזה שמצריך אישפוז בטיפול נמרץ ומחווה סכנה ממשית לחיים) תוך יום בלי שאת תדעי. במיוחד במיוחד בילד קטן. יכולים להישאר גם מין צלקות על הריאה מדלקת ריאות לא מטופלת.
אני לא בן אדם שמוכן לתת אנטיבוטיקה בקלות, אבל זה אחד המקרים שחייבים, בלי לחשוב פעמיים.

regvuv1

New member
מסכימה עם קודמתי

לא משחקים עם דלקת ריאות. פעם ילדים פשוט היו מתים מזה, היום צריך להגיד תודה שאנחנו רק צריכים לתקן נזקים של אנטיביוטיקה בדיעבד...

אני פעמיים טיפלתי בדלקת ריאות

בלי אנטיביוטיקה בכלל, פעם אחת בעצמי עם הומאופטיה ופעם אחת בילדה שלי שהייתה בת שנה וחצי בזמנו גם בהומאופטיה.
תראי בכל מחלה תמיד יש את מי שיגיד "לא משחקים עם דלקת עיניים/אוזניים/גרון/ריאות וכו'"
כל אחד והפחדים שלו והדברים שעליהם זה יושב.
אני לא משחקת עם אנטיביוטיקה, בכל מקרה לטפל צריך, פשוט צריך לבחור איך, לא חייבים אנטיביוטיקה, אם כי זו הדרך הכי מהירה ולטווח קצר הכי קלה, לטווח ארוך זה כבר סיפור אחר.
אז אפשר לטפל טבעי בהחלט אפשר, השאלה היא האם את מוכנה לזה. כי זה דורש ממך הרבה אורך רוח, זה דורש ממך למצוא הומאופט מעולה, זה דורש ממך התמודדות לא פשוטה עם לחצים והפחדות מהסביבה וצריך לזכור שגם מתח יוצר מחלות ומחליש את הגוף.
זה שיקולים של עלות ותועלת, מה מתאים לך ואם מה את מסוגלת להתמודד.
אז הדרך ישנה, עכשיו תבדקי עם עצמך אם היא מתאימה לך.

(ובנוגע ל"פעם" ילדים מתו מזה - פעם ילדים מתו מהרבה דברים שלא מתים מהם היום בלי קשר לאנטיביוטיקה ובמקביל היום ילדים מתים מהרבה דברים שהם לא מתו מהם פעם - זה לא מעיד על כלום בעיניי)

מסקרן אותי להבין ולדעת

את מתארת סיטואציה של מחלה של ילד ובו את עומדת מול הסביבה בכך שהחלטת לטפל בדרך "אחרת מן המקובל" במקומותינו.
היכן את משיגה את המידע על הטיפול? את קוראת הרבה? מתייעצת עם אחרים?
מהיכן היכולות להבחין ולקבל את שיקול הדעת מה נכון ומה לא?
הרי הרפואה (כל רפואה) מתבססת על שנים של ניסוי וטעיה, הצטברות של ידע שעובר בכתב ובעל פה הוויעצות עם עמיתים וקולגות.

איך את עושה זאת?
למען הסר ספק אין פה ביקורת אלה רצון להבין.

הכל

אני קוראת המון, גם מאמרים רפואיים קונבנציונליים להחריד ששולחים אותי למילון לברר מילים, אני מתייעצת עם אנשים שאני סומכת עליהם מאוד
יש לנו רופא הומאופט שאני סומכת עליו במאה אחוז, יש לו את היתרון שהוא היה בעברו רופא ילדים קונבנציונלי.
אני בודקת, חוקרת, שואלת, מתייעצת, מסיקה מסקנות ואז שוב עם המסקנות האלה פונה לאנשים חכמים ממני ומבינים ממני משקללת את כל זה מול הילד שלי ואיך הוא מגיב לדברים שונים ואז מחליטה.
אני לא משלה את עצמי שאני יודעת הכל, אבל בשורה התחתונה יודעת או לא האחריות היא שלי (ושל בן זוגי כמובן).

כשאני אומרת לעמוד מול הסביבה, אני מתכוונת לעמוד מול לחצים של רופאים מסויימים, לפעמים הורים, בן זוג , חברים וכו' - שזה מאוד קשה לפעמים וזה בעיניי גם שיקול לצורת הטיפול כי כאמור אם יש באמת לחץ ומישהו לא שלם עם דרכו ה"שונה" (אין לי מילה מתאימה יותר) אז המתח והלחץ יכולים להיות יותר גרועים מטיפול אחר.

מתי את מספיקה

לעבד את כל האינפורמציה זו, ללא ניסיון ולקבל החלטה על פיה.
כי הרי הלימוד אצלך נעשה במקרה בודד ועל ילדיך כלומר התנסות הראשונית לך היא לרוב גם המקרה האחרון שתתקלי בו.
מסקנות ותובנות נעשות על פי רוב מתוך התקלות בקונפליקטים שונים שקורים בפועל לא מתוך קריאה בלבד. ודרך הלימוד נעשה על סמך מקרים רבים בו האדם פוגש.

אני יכולה לומר מניסיון אישי שלפעמים אני מרפה.
עודף אינפורמציה מבלבל אותי ואני יכולה לספוג עד גבולות מסוימים אחרי כן אני מקבלת תובנות עד לשלב הבא.
לעיתים אני מחליטה עד פה אני בוחרת להיות זה שמשגיח ולא מעורבת בקבלת ההחלטות.

בדיוק בגלל זה אני מתייעצת

עם רופאים ואנשי מקצוע שלהם יש זווית ראיה רחבה משלי.
ועדיין אני מאמינה גדולה ברפואה טבעית הרפואה הטבעית מאוד מכוונת אדם כך שבעצם גם עם הזווית הכי רחבה שיש צריך לזכור שכל אדם מתמודד עם דברים בדרכו שלו, הבן שלי והבת שלי לא יקבלו לעולם את אותו הטיפול כי הם מתמודדים שונה לחלוטין עם אותן מחלות.

אז אני נעזרת המון בנסיון של מי שנתקל במקרים רבים, אבל היתרון הזה הוא גם חסרון לעיתים אז השילוב של הרופא שלנו (שהוא כאמור הומאופט) וההכרות שלי עם הילד שלי מבחינתי נותנת את התמונה הכי מלאה שאפשר, כמובן שהיא לא באמת מלאה, אבל זה המקסימום שאפשר להגיע אליו מבחינתי.

regvuv1

New member
סחתיין עלייך!

אני בכלל בכלל לא צינית!
הלוואי שהיו לי היכולות והאנרגיות להבין לאיזה טיפול כל אחד מהילדים שלי מגיב טוב יותר. אני מודה שלפעמים אנחנו עושים דברים טיפה שונה לגדולה או לאמצעי, אבל לא שונה עד כדי להגיד שהם מקבלים טיפול שונה. אני מעדיפה למצוא משהו שעובד ולתת אותו לכולם. ויותר טוב - הרבה דברים שעובדים ולג'נגל ביניהם...
ושוב - כל הכבוד לך!

אפשר לקבל פרטים של הרופא?

אני מחפשת כבר הרבה זמן משהו שאפשר לסמוך עליו ולדעתי אנחנו גרות באותו איזור

תודה וחג שמח

MamaHen

New member
שאלה: בעניין האנטב', כתבתי פה כמה פעמים

שאני התחלתי לסבול אחרי 20+ שנים של שקט באנגינות (חברה "אהובה" משכבר הימים, יכ לי שקדים מוגדלים למזכרת).
שום אנטב' לא עזרה, כלומר עזרה הברתאי, אך אחרי כמה ימים מתום נטילתה, שוב אנגינה. לופ שלא נפסק.
הלכתי להומאופת, שהצליח להפסיק את מעגלה הקסמים הנוראי הזה.

אבל, כל הזמן מפחידים אותי עם הנזק שאי עשויה לעשות ללב ודלקת פרקים וכו'.
התייעצתי עם קרדיולוג, שאמר לי שבעקרון זה יותר מסוכן בגילאים בהם הלב מתפתח, שזה כבר לא המצב אצלי.

תוכלי קצת לשפוך אור על הנושא, מאחר ואני מבינה שעשית תחקיר?

זה ארוך נורא

היום פורים ואני בדר"כ לסעודת פורים עם הילדים, אני ארכז את החומר שיש לי ואשלח לך בהודעה בהמשך השבוע

ליאור53

New member
לא שייכת לפורום אבל..

לא אמליץ בעד או נגד אנטי' (אני באופן אישי כן טיפלתי באנטי'), אבל מנסיוני -
מה שלא תבחרי, תעשי את זה מהר. מהר מאוד.
ככל שתתעכבי, כל צורת טיפול שתבחרי תהיה פחות אפקטיבית. חבל להגיע ממצב של דלקת ריאות ניתנת לטיפול (כך או כך) לאשפוזים, אסטמה של תינוקות או סיבוכים אחרים.

litufi

New member
תודה לכולכן על התשובות, עדכון

בינתיים בדקנו קצת את הנושא בעצמנו ודיברנו שוב עם הרופאה שאישרה כי רוב דלקות הריאה הן ויראליות ובמקרה כזה אנטיביוטיקה לא עוזרת. נותנים את האנטיביוטיקה לכל מקרה שהזיהום הוא חיידקי וגם מכיוון שהזיהומים הויראליים פעמים רבות הופכים לחיידקיים.
ניסינו לקבוע תור לד"ר אניספלד בניסיון אחרון להימנע מאנטיביוטיקה, אך מסתבר שהוא בחו"ל, ומכיוון שמצבה מחמיר קיבלנו החלטה לתת לה. אממה.....? הפיצקולונת מסרבת בתוקף לשתות את זה... אנחנו ממתינים שהמרפאה תיפתח עוד מעט כדי לשאול את הרופאה אם יש פתרון בנרות או משהו כזה.
בינתיים אשמח להצעות כיצד לשכנע פעוטה דעתנית לקחת תרופה, כי ממש לא מתחשק לנו לדחוף לה בכוח כמו שכל מיני אנשים מציעים. זה גם לא יעבוד. ובנוסף, על איזה טיפול תומך אתן ממליצות. יש לה הכל מכל, נזלת, שיעול, חום וכנראה גם דלקת אוזניים
(

מתן תרופה לפעוטה

אני מעולם לא הצלחתי לשכנע את הפעוטות הפרטיים שלי לקחת תרופות מרצון. תמיד היתה התנגדות, במיוחד שבמצבים הקיצוניים האלו הם הרגישו לא טוב והיו עם חום גבוה. לצערנו נדרשנו לתת תרופות שכאלו מספר פעמים.

הדרך שמצאנו שהכי פחות גורמת לאי נעימות היא באמצעות מזרק, דק ככל האפשר לאחד מצידיו של הפה, כמה שיותר מהר. במהלך מתן התרופה דיברנו, הרגענו והסברנו שזה הכרחי, ומיד אח"כ חיבוקים והנקה. כמו בכל דבר אני מרגישה שכשאנחנו משדרים רוגע ובטחון זה עובר אל הילד.

nuvnuv1

New member
אני מחזקת את מה שכתבה אימא של תהלולי

גם אנחנו טיפלנו מספר פעמים בדלקת ריאות בשני הילדים בהומאופתיה בלבד, הגישה של ההומאופת שלנו במקרים אקוטיים היא להתחיל בטיפול הומאופתי לאחר אבחנה רפואית, ואם אין שיפור משמעותי תוך 24 שעות במצב אז ללכת "לתותחים הכבדים" כמו אנטיביוטיקה.

shira29

New member
בכוח

אין ברירה. לא בכפית, אלא במזרק, להצמיד לחיך ולאט לאט, תחזיקו אותה ותתנו לה בכוח. אין מה לעשות, תרופה זה לא כייף.
ורק בשביל הפעם הבאה, אני הלכתי עם הילדים שלי לאבחון הומאופטי ללא קשר למחלה. כשהגענו למצב של דלקת ריאות או דלקת אוזניים, היה לנו כבר את הטיפול ורק קיבלנו הוראות מרחוק מה וכמה ואיך. גם אנחנו נמנעים מאנטיביוטיקה ונעזרים בהומאופטיה בהצלחה רבה.
ממליצה לך מאד, לקבוע תור וללכת לאבחון ללא קשר למחלה

הרבה בריאות!

למעלה