דלקת פרקים בגיל 29??

hilabazar

New member
דלקת פרקים בגיל 29??

אני בחורה צעירה (בת 29) שבד"כ בריאה, למעט קוצר נשימה ואנמיה קלים. במשך שנים הופיעו אצלי עדויות של דלקת בבדיקות דם שגרתיות, רופאת המשפחה החליטה להפנות אותי לראומוטולוג לבירור התופעה (אני מתככנת הריון בקרוב). הראומטולוג אבחן אצלי דלקת פרקים אך לא יכל לקבוע בודאות את סוגה כיוון שהתסמינים אצלי לא ברורים (נשירת שיער מאסיבית, עייפות, כאבים קליםבעיקר בקרסוליים ובברכיים). להלן תוצאות הבדיקות: RHEUMATOID FACTOR - 9.81, COMPLEMENT C3 - 122, C-REACTIVE PROTEIN - 0.66, ברזל - 22, URIC ACID - 3.1, PHOSPHORUS - 4.2, HB - 11.8, ESR - 58 שאלותי הן: האם הגיוני שיש לי דלקת פרקים בגיל יחסית צעיר? יש לזה תרופה? איפה ניתן לקרוא על המחלה? זה מסוכן? והכי חשוב!! האם אני יכולה להכנס להריון בבטחה?

דלקת מפרקים

על סמך הנתונים שציינת, אני לא בטוחה שאכן את סובלת מדלקת מפרקים- הבדיקות די תקינות למעט ש"ד שאינה בדיקה כל כך ספציפית. דלקת מפרקים יכולה להופיע בכל גיל , מצעיר מאד עד מבוגר מאד. יש הרבה מאד אמצעים להקל ולשפר את המצב-הטיפול תלוי באבחנה לגבי הריון -לאור העובדה שהאבחנה לא ברורה, קשה לענות על השאלה . אגב רצוי להשלים בדיקת ANA

למעלה