דלקת עיניים (?)

דלקת עיניים (?)

הבחנתי (לצערי לאחר שהוטרינר שלי פרש למנוחת סוף השבוע) שהעין של הכלבה שלי עצומה כמעט לגמרי ונפוחה. אני משערת שזו דלקת עיניים... למיטב ידיעתי רחצו את הכלבה היום אבל אני לא יודעת לומר אם העין היתה בסדר לפני המקלחת... שתי שאלות לי אליכם: 1. האם ניתן להמתין עד ליום ראשון או שעלי להתקשר לוטרינר מיד? 2. אם ניתן להמתין עד ליום ראשון, מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב? יש לי טיפות עיניים לבני אדם אבל זה נראה לי מתכון לצרות לשים אותן עצות תתקבלנה בברכה תודה רבה ריצת האש

ella100

New member
היי,עברו המון שעות מאז כתבת

היה מקום להטריד את מנוחת הוט' לפחות בטלפון-לקבל הנחיה כיצד לנהוג. לא יודעת מה עשית בינתיים לרוב בשעת חרום מציעים לעשות קומפרסים עדינים עם תה פושר מאד ולשים סינטומצין עיניים,בעדינות,כי זה בטח כואב. זה,עד הגעה לוט ולא מומלץ לחכות עד יום ראשון. אז אני מקווה שעל הבוקר תרימי טל' לוט' שלך ואם הוא לא זמין אז יש מרפאות שעובדות בשישי שבת סביב השעון ויהיה כדאי לפנות למרפאה כזאת. בעיות עיניים מחמירות ומסתבכות במהירות לא להמתין. צריך גם לזכור שזה כואב-אז לבקש מהוט שתהיי איתו בקשר שיגיד לך כמה אופטלגין מותר לתת לכלבך(חשוב המשקל שלו). לא חייב לסבול.

סינטומצין לעיניים?

וכל זאת ללא אבחנה של וטרינר? ממש אחראי אלה,אולי תמליצי גם על טרוצידין D ובמידה ויש כיב בעין,היא יכולה להינזק קשות יותר? בילתי אחראי לחלוטין להמליץ כאן על טיפול תרופתי !!!!!!!

ella100

New member
רואה עיזים,אתה רואה רק עיזים ?

מה זה הקשקושים האלה? אולי תמליצי על זה ואולי על זה? אבל אני לא המלצתי על סטרואידים ואני כן חותמת על כל מילה שכתבתי- כי זה מה שאני הייתי עושה עד שהייתי מגיעה לוט (גם אם זה היה במרווח של שעה בלבד). ומה שכתבתי זה הרבה יותר טוב מכלום וההערות שלך מה לא לעשות הדמיוניות הן כמעט יממה מאז נכתבה ההודעה וזה ממש לא יותר טוב מאשר מה שאני הצעתי- עד שמגיעים לוט.ולא ביום ראשון. ויש לי עוד גלוי סנסציוני בשבילך-חוץ מלראות עיזים, האם אתה יודע שהרבה וטים לא מבינים בבעיות עיניים והטיפול שלהם בנושא-לא מזהיר. אבל אז זה בסדר מצידך-כי זה וט',נכון?

וזה הפך אותך למומחית

האמיני לי שחוץ מלראות או לרעות עיזים,הבנתי הרפואית בתחום חיות המחמד עולה על הבנתך בעשרות מונים,שלא אציין את קירבתי היום יומית לתחום.אני מספיק אחראי לא להמליץ על משחה זאת או אחרת,למעשה לא להמליץ על אף משחה,בייחוד שמדובר בעיניים,אלא לפנטת לרופא וטרינר לייעוץ טלפוני לכל הפחות,לרופא וטרינר,אחד כזה שלמד מס' שנים ומוסמך ענות על מתן תרופות!

ובנוסף

ייטכן שלבעלת החתול אין ידע מספיק האומר שיש גם סינטומצין עור,האחד 3% והשני חמישה אחוז.אולי "בזכותך" היא תשים את זה שאינה אמורה וייגרם נזק לעין.את כמובן במקרה זה "תעלמי" לעולמך הקטון.

ella100

New member
לא חתול ולא עז-מדובר על כלב

תמשיך להיות כזה אופטימי-אתה פשוט "נוטף" אופטימיות. חושב שכולם מטומטמים.רואה רק קטסטרופות. כמה פעמים ביום יש סכנה שתחליק על קליפת בננה? אתה לא רואה איזה אסון אפשרי בכיוון? מבטיחה לך שלא מבינה לא בחתולים ולא בעזים- אז משאירה את הבמה לגביהם לעצות הנבונות שלך. לגבי כלבים-דעתך לא מקובלת עלי. לא חושבת שנכון לא לעשות כלום עד שמגיעים לוט', במיוחד שכאן זה נראה כאילו הכלב לא מטופל או יטופל על ידי וט' המון שעות.

בעיות עיניים

מבחינתי הן מקרה חרום. העין זה איבר רגיש מאד והיא נפגעת בקלות והראיה יכולה להפגע מטיפול שמשתהה. אני מסכים עם התחושה שלך לגבי הטיפות האנושיות - רובן מכילות סטרואידים ויש מצבים (כמו פצע בקרנית) בהם סטרואידים יכולים להיות הרסניים! נסו להגיע לוטרינר עוד היום!

ella100

New member
ד"ר ארז-לגבי מקרה חרום בעין

רוצה לספר לך על "קוריוז": לפני כחדשיים שלושה,פנתה גולשת(בפורום כלבים בתפוז) עם שאלה/בקשה לטלפונים של וטרינרים. גורה אסופית שהיא טיפלה בה וחיפשה לה בית נשרטה באותו ערב(יום שישי) בעין (המבצע:חתול הבית). בהתחלה היא "התפנקה" ובקשה המלצות באזור זכרון, שאלנו אותה אם אפשר להרחיב את ההמלצות-היא היתה מוכנה. הגענו לאיזור חיפה,קריות,עפולה,זכרון,ודרומה- אני כבר לא זוכרת את כל ההמלצות-אבל היא התקשרה באותו ערב ל-14 וטרינרים,כולל כאלה שהומלצו כעונים בחרום. חלקם לא ענו,חלקם היו במרחק(לא הציעו אלטרנטיבות) ואלה שכן ענו ,אמרו לה שזה לא דחוף,כי אילו היה נראה להם דחוף,היו מקבלים אותה. וכן,נאמר לה(כך היא דיווחה) לשים סינטומצין ולדאוג שלא יווצר זיהום. אם זה נראה לך לא מדויק-אני מוכנה לחפש את השירשור- זה היה פשוט מדהים-כל איזור הצפון ודרומה,14 וטים(מספר מכובד) ואף אחד לא אמר לה:בואי,אקבל אותך. ואנחנו מדברים על מקרה עין והיא היתה מאד מודאגת וחששה שזה יפגום בסכויי הגורה למצוא מאמצים. לדעתי-חששה בצדק. אבל לאף אחד מהוטים זה לא נראה דחוף. בסוף היא כתבה,המומה-במקרה חרום חרום-עד שהייתי מוצאת וט' שמציין כעונה בחירום ובאמת נותן מענה בחירום- לא היה כבר למי לעזור.

נשמע מאד מדאיג

אני יכול להבטיח לך שבמרפאה שלי זה לא קורה - חזרתי משם לפני שעתיים וזה קורה כל שבת ולפעמים הרבה יותר מפעם אחת. יכול לקרות שהמקרה המתואר נשמע לוטרינרים באמת כמו משהו שיכול לחכות, יכול להיות שהיא לא רצתה לשלם על ביקור חרום (אפשרי?) ויכול להיות שהוטרינרים היו לא בסדר. בבגלל זה כדאי להחזיק פרטים של מקום שאפשר לסמוך עליו בחרום. ולגבי סינטומיצין - אני חושב שלהמליץ על זה באינטרנט זה לא לעניין כי זה כן יכול לגרום נזק ולא כל אחד מפרש את זה כמו שאת (יש כאלה שיראו בזה תחליף לבדיקה).

ella100

New member
אני לא חושבת שאתה הית אומר:לא דחוף

ואני מסכימה איתך שעיניים הן מקרה חרום. היא היתה מוכנה לנסוע למרחקים לא העלתה כלל את העניין הכספי. לפי התאור שלה השריטה נראתה בבירור. מה שהיא רק חיפשה זה וט' שיקבל אותה. לגבי הסינטו-אני חושבת שהיה מספיק מודגש וברור שזה זמני ויש להגיע לוט' או להתיעץ עם וט'. חלפו 12 שעות מכתיבת ההודעה שלה עד שאני הגבתי. אני מקווה שהיא תכתוב כאן שהיא הגיעה לוט עוד ביום שישי. אבל אם לא-אז כל כך הרבה שעות בלי שום עזרה ראשונה נראית לי אופציה יותר גרועה.

למעלה