דלקת עיניים לחתולה

סקיפי

New member
דלקת עיניים לחתולה

להוד מעלתה דלקת עיניים. היינו אצל הוטרינר וקיבלנו סינטומיצין עם הוראה לשים פעמים ביום.
נרשמה היאבקות קלה הבוקר, הצלחתי לשים בעין אחת ואז היא נמלטה כמו טיל לצד השני של הבית. לבסוף ניצודה ושמתי גם בעין השניה.
השאלה: במידה ואני לא בטוחה עד כמה הצלחתי לשים את המשחה במקום הנכון. לשים שוב? או לחכות לפעם הבאה? האם כמות גדולה מדי מסכנת את החתולה ועדיף לפספס טיפול מאשר לשים יותר מדי?..

סקיפי

New member
תודה!

זה אומר להמשיך לחתור למגע עד הנצחון בקרב. מי אמר שלא לפחד.. ;)

סקיפי

New member
אז, אנחנו אחרי 6 פעמים משחה

אבל אם יש התקדמות כלשהי היא מאד איטית. הוד מעלתה מרגישה מצוין ונראית מבסוטה, שזה שיפור מיום ראשון אז היא ריחמה על עצמה מאד. יכול להיות שצריך לשים את המשחה בצורה מסויימת, ושאני מפספסת משהו?
כרגע אני מורחת בזווית העין כמו שהוט' עשה. היא כמובן עוצמת עיניים חזק ומנסה לברוח..

ובלי קשר - חתול שרץ על שמיכת צמר בלילה חם ויבש, מפזר מסביב ניצוצות כתומים של חשמל סטטי

ארמורגם

New member
סינטומיצין

אני לא מבין מדוע וטרינרים רושמים סינטומיצין כאשר קיים טרמיצין שמכסה טווח רחב יותר של דלקות.

אשמח אם תוכלו להאיר את עיניי (משחק המילים מכוון)

סקיפי

New member
אני יכולה להשיג את זה ללא מרשם?

הדלקת ללא חום, נכון ליום ראשון.
יכול להיות שהסינטומיצין יעזור אם רק אתעקש מספיק..

סינטומיצין

סינטומיצין היא תרופה מצויינת. למעשה טווח היעילות שלה רחב ביותר, ולכן היא תרופה בסיסית (גם באנשים).
טרמיצין דווקא פחות רחבת טווח, היתרון הגדול של טרמיצין הוא שהיא פעילה נגד גורמי המחלה החשובים בחתולים, ומכאן השימוש הנרחב שלה ברפואה וטרינרית.
כל זה ללא קשר למקרה הספיציפי. אינני יודע מה הדלקת, מה מקורה וכו'.

לא

אם כן, כל השאלה היתה מתייתרת.
סינטומיצין הוא אכן כלורמפינקול
טרמיצין הוא שילוב של אוקסיטטרציקלין (קרוב של הדוקסילין המוכר יותר) ופולימיקסין. האוקסיטטרציקלין יעיל למדי נגד כלמידיה שהיא אחד מגורמי דלקות העיניים בחתולים.

למעלה